HC Energie Karlovy Vary

Měli jsme výborné nasazení, musíme s tím pokračovat, tvrdí Petr Gřegořek

Tomu se říká premiéra. Úvodní kolo Tipsport extraligy znamenalo pro Petra Gřegořka první extraligový zápas v dresu Energie. A dařilo se mu. Plzni dokázal vstřelit dvě branky, mohl se radovat i z jedné nahrávky, ale rozjetý rival dokázal dvěma trefami v přesilových hrách zápas otočit. Jaké byly Petrovy pocity? „Pocity mám hodně smíšené, protože ty mé dvě branky byly v podstatě k ničemu, když se to ke konci takhle pokazí. Určitě to není nic dobrého,“ mrzí karlovarského beka.
Plzeň. Odvěký rival energetiků a také tým, který doma prostě neprohrává. Domácí utkání má Plzeň většinou takřka pod svou mocí, jenže energetikům se podařilo jí pěkně potrápit. Ani samotní hráči Karlových Varů před zápasem nečekali, že se jim podaří vsítit pětkrát. „Já jsem to nečekal určitě. Každopádně jsme za ní rádi, protože z výsledku dva nula to mohlo dopadnout taky tak, že by nás přejeli a z toho by byly ještě horší pocity. Dejme tomu, že jsme aspoň něco uhráli a díky tomu je na tomto utkání něco pozitivního,“ smutně dodává.

Celých dvacet devět minut vedli energetici na ledě plzeňského týmu. Pak ale přišly dvě přesilové hry, během nichž Plzeň zvrátila zápas na svou stranu. „Člověk jde do zápasu s tím, že chce vyhrát. Když tým prohraje dvěma brankami, tak je zklamaný, ale když prohraje dvěma brankami v poslední minutě a půl, tak je zklamaný o to více,“ mrzí reprezentačního obránce.

Na začátku utkání to vypadlo, že Energie dostane pořádný výprask. Poté však přišla druhá třetina, během níž dokázali energetici vsítit čtyři branky a skvělou hrou překvapili svého soka. Co bylo tím hlavním impulsem? Řekli si něco v kabině? „V kabině jsme si řekli, že nesmíme hrát tak ustrašeně, protože do desáté minuty jsme v podstatě vůbec nebyli na ledě. Dalších deset minut se hra již vyrovnala, tak jsme si řekli, že takhle musíme hrát dál. Podařilo se nám snížit na dva jedna, což nás trochu nabudilo. Ve druhé třetině tam začaly padat góly i nám, což bylo i dílo náhody.“

Na konci utkání byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. A po právu. Nejen, že svou hrou dokázal plzeňské útočníky pořádně potrápit, ale podařilo se mu i vsítit dvě branky. Co pro Petra ocenění po prohraném zápase vůbec znamená? „Takové to ocenění je v podstatě k ničemu. Dejme tomu, že si ho člověk cení, protože je to osobní úspěch, ale pokud nejsou tři nebo aspoň dva body pro tým, tak to není něco, co bych nějak slavil,“přibližuje své pocity.

V neděli přivítají Karlovy Vary na svém ledě soupeře z Liberce. Najde se na utkání v Plzni něco, co si chtějí hráči vzít do dalšího zápasu nebo co musí co nejdříve zlepšit, aby se jim podařilo vyhrát? „Z tohoto utkání si musíme vzít nasazení, které jsme tu měli výborné. Pokud pominu prvních pět minut, tak hra pět na pět byla skvělá a musíme s tím pokračovat. Každopádně však musíme zlepšit oslabení, protože Liberec hraje přesilové hry také dobře a my se musíme ubránit,“ dodává na závěr našeho rozhovoru.

Související články

Preview k zápasu | st 15.9.2010

Energetiky čeká na úvod západočeské derby