HC Energie Karlovy Vary

Minulá sezóna je pryč, musíme se soustředit na tu letošní, podotýká Petri Kokko

Petri Kokko, zkušený finský obránce a letošní posila karlovarské Energie, odehrál v neděli se svými novými spoluhráči druhý ostrý zápas v sezoně. Bohužel vše nedopadlo podle jeho představ, a nedočkal se tak společně s fanoušky Energie ani napodruhé zápasu se šťastným koncem. Jaký je pohled sympatického zadáka na ztracený zápas s Libercem a celý jeho přesun ze severu Evropy do české kotliny? Ptali jsme se v pozápasovém rozhovoru.
Ráda bych se Vás zeptala, jestli je nějaký znatelný rozdíl toho, jak se hraje hokej ve Finsku a v České republice? Vnímáte nějaké výrazné změny?
Ano, malé rozdíly jsou. Jedná se hlavně o tempo zápasu, je rychlejší a to je podle mě typické hlavně pro český hokej. Takže tempo bude největší rozdíl mezi hokejem tady a ve Švédsku nebo Finsku.

Vyhovuje vám tento styl?
Ano, je to zase něco trochu jiného.

Jaká byla vaše aklimatizace v novém týmu? Přeci jen minulá sezóna se našim hokejistům nevyvedla, tak jak by si přáli. Cítil jste to na nich?
Pro mě bylo nejtěžší na celém stěhování, že tady moc lidí nemluví anglicky. Takže určitě řeč. Musím se tedy naučit nějaká česká slova. Jazyk je pro mě největší překážkou a tím těžkým tady. Umím čísla a některé lehké fráze - děkuji, na shledanou.

Co se týká minulé sezóny, tak na ni nemyslíme. Já jsem také neměl dobrý rok, měl jsem vážné zranění, ale doufám, že je všechno za námi a budeme se snažit dosáhnout nejlepších výsledků.

Je pro vás těžké, že všichni v kabině si mezi sebou povídají a vy jim nerozumíte?
Není to zase tak hrozné. Obvykle je tam někdo, kdo tlumočí, takže jsem v obraze. Hráči se se mnou snaží bavit anglicky.

Co váš spoluhráč Jesse? Jste dobří přátelé?
Bohužel tohle říct nemohu. Každý jsme trochu jiný. Moc se spolu nebavíme, ale když ano, tak samozřejmě ve finštině.

Dobře. Co atmosféra tady v hale? Dokáží fanoušci podpořit?
Ano, atmosféra je dobrá. Zápas doma byl o dost rozdílný než ten venku v Plzni. Tady jsme byli na domácí půdě, bylo tady mnohem více těch, kteří nám fandili a chtěli, abychom vyhráli. Všichni křičí, zpívají, dělají hluk a samozřejmě chtějí vyhrát stejně jako my. Je příjemné mít takovou podporu.

Co je pro vás hlavní motivací v zápase?
Určitě výhra. Každý ji chce, ale vždy vyhraje jen jeden. Bohužel jsme v Plzni i teď v Karlových Varech měli smůlu a nakonec oba zápasy prohráli. Doufám, že to byl jen špatný začátek a že to bude lepší a lepší. Musíme být více přesnější, rychlejší, střílet na branky a dávat góly.

Musím říct, že nejsem spokojený ani s jedním výsledkem z předešlých dvou zápasů.

Související články