HC Energie Karlovy Vary

Aréna hořela, energetici jsou v pořádku

V dnešních odpoledních hodinách vypukl v prostoru garáží pod tréninkovou halou KV Areny požár. Svůj trénink v té chvíli právě začínali mladší dorostenci, jak však potvrdil Jiří Holý, nikomu z hokejistů ani realizačního týmu se naštěstí nic nestalo. „Kluci z toho měli zábavu. Jen se trochu bojíme, aby nám nenastydli. Do šatny kvůli hustému dýmu nemohli a ve výstroji čekali před arénou, dokud si je rodiče nevyzvedli,“ uvedl tiskový mluvčí klubu. Úterní program v tréninkové hale musel být z důvodu přepálených kabelů u chladicích kompresorů zrušen včetně soutěžních utkání sedmých a osmých tříd a mladšího dorostu. Trénink A-týmu se pravděpodobně uskuteční v Ostrově.

Pondělní požár může paradoxně ovlivnit i úterní utkání starších dorostenců a juniorů, která se konají na hřištích soupeřů. „Kvůli basketbalovému šampionátu měla obě mužstva přestěhované šatny právě do malé haly. Tyto soutěže bereme velice prestižně a neradi bychom v nabitém programu nějaké zápasy odkládali. Na druhou stranu samozřejmě nemůžeme kluky nutit, aby hráli ve vyuzené výstroji. Chytřejší budeme, až se dostaneme do šaten,“ říká mluvčí klubu Jiří Holý. Věci hráčů A-týmu nijak poškozeny nebyly, do malé haly totiž budou přesunuty až později.

Nešťastná událost přišla ve chvíli, kdy se KV Arena chystá na dosud nejvýznamnější akci ve své krátké historii. Už zítra zde mají vypuknout první utkání Mistrovství světa v basketbalu žen, od pátku jsou pak na programu závěrečné vyřazovací zápasy včetně finále 3. října. „Ačkoli se klubu šampionát na první pohled příliš netýká, všichni v HC Energie si moc přejeme, aby se vydařil. Uvědomujete si totiž, že jde o obrovskou reklamu pro město, kraj i celou republiku. Bylo by nepříjemné, kdyby požár zmařil práci lidí, kteří turnaj už dlouho dobu připravují,“ doplnil Jiří Holý stanovisko klubu.