HC Energie Karlovy Vary

Procitnutá Energie zamíří na led Kladna

Série čtyř utkání na ledě soupeřů pokračuje dál. Po deklasování Brna čeká energetiky další zkouška, tentokráte se pokusí vybojovat body v Kladně. Utkání začíná ve čtvrtek 30.9. v 18:10 a pro fanoušky, kteří se zápasu osobně nezúčastní, je přímý přenos od 18 hodin na programu Nova Sport.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis

Informace z kladenské kabiny

Jak Kladno skončilo poslední sezonu, tak začalo novou. Vloni namísto bojů v play-off skončilo nakonec Kladno ve skupině o udržení společně s Mladou Boleslaví, Brnem a Karlovými Vary. Potupné baráži se hráči nakonec přece jen vyhnuli, ale novou sezonu začali opět porážkami. Po pěti utkáních mají jediný bod se kterým osidlují poslední příčku v tabulce. Oproti tomu Karlovarští, kteří začali sezonu také sérií porážek, poslední zápas vyhráli vysoko 7:0 nad Brnem a pokusí se brankový debakl zopakovat. Postaví se jim soupeř postižený rozsáhlou marodkou ale také s novou zahraniční posilou. Právě poprvé proti Energii by měl kladenský dres obléci Francouz Sacha Treille.

Košťál se vrací do první formace

Antonín Stavjaňa

Středočeši prohráli poslední utkání doma s Českými Budějovicemi 0:2, a tak budou chtít v dnešní předehrávce bodovat. „Určitě budou chtít napravit si reputaci. My na druhou stranu chceme dohnat tu ztrátu, kterou jsme nabrali na začátku soutěže. Kladno je momentálně s námi v tabulce na stejné úrovni. Takže body, které bychom získali, by nám jenom pomohly,“ přibližuje kouč Stavjaňa a dodává: „I po psychické stránce. Hráčům by se hodně ulevilo.“

Na posledním tréninku působilo mužstvo velice uvolněně. „Utkání v Brně nám hodně pomohlo. My jsme všechny tři nepovedené zápasy odehráli v celku s dobrým nasazením, ale dál to bylo z naší strany hodně křečovité. V zápase na Kometě, ve kterém kluci dali hodně branek, na nich bylo vidět velké uvolnění. Hned ten hokej v jejich podání vypadá jinak. Nicméně teď na Kladně na to potřebujeme navázat,“ pokračuje karlovarský lodivod v prognózách.

Do první pětky se vrátil Jan Košťál. „Důvod je jednoduchý. Měli jsme dvě speciální pětky na přesilovky. Jenomže pak nám dlouho trvalo, než jsme hráče zpátky k sobě poskládali. Proto jsme se rozhodli mít jednu pětku stabilní a druhou poskládanou. Řada vedená Vencou Skuhravým bude ta stabilní,“ vysvětluje trenér Stavjaňa.

Trenéři si tým Vagnerplastu Kladno dobře prostudovali. „Hrají něco podobného jako Zlín. Poctivě brání a sází na přesilovky. Viděli jsme je na videu a naší snahou bude hrát disciplinovaně a vyvarovat se zbytečných oslabení. Na druhou stranu nějakou přesilovku si zahrajeme i my a budeme se chtít prosadit,“ pokračuje.

Hra Energie v početní výhodě porazila brněnskou Kometu. Karlovaráci se prosadili hned pětkrát. „Někdy se to povede, ale každopádně bychom se chtěli v každém zápase alespoň jednou prosadit,“ dodal trenér Stavjaňa.

Poslední kolo

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 25. Hruška D. (Sailer, Pecha), 29. Skuhravý (Kumstát), 30. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 42. Pech (Hruška), 49. Gřegořek (Skuhravý), 54. Skuhravý (Hruška D., Nosek), 60. Hruška D. (Sailer, Mensator).

HC Vagnerplast Kladno – HC MOUNTFIELD 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Kašpařík (Melichar, Ptáček), 52. Gulaš (Květoň).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize4 - 1 - 0 - 0 - 3 – 15:15 - 3 b
Průběžné umístění12. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Hruška - 7 bodů (4+3)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 4 branky
Nejlepší nahrávačHruška, Pech, Nosek, Sailer, Kumstát - 3 asistence
Nejlepší v +/-Skuhravý, Kumstát +2 body
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 8 TM
BrankářiLukáš Mensator 86.05 %, 3,36 g/z
Lukáš Sáblík 89.16 %, 4.06 g/z
Úspěšnost přesilovek29,63 %

HC Vagnerplast Kladno
Utkání v extralize5 - 0 - 0 - 1 - 4 - 11:21 - 1 b
Průběžné umístění14. místo
Nejproduktivnější hráčMilan Toman - 7 bodů (1+6)
Nejlepší střelecJiří Kuchler – 3 branky
Nejlepší nahrávačMilan Toman - 6 asistencí
Nejlepší v +/-Ladislav Gengel +1 bod
Nejtrestanější hráčLibor Procházka - 16 TM
BrankářiLukáš Cikánek 88,05 %, 4,24 g/z
Martin Falter 88.24 %, 3.53 g/z
Úspěšnost přesilovek18.18 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

1. kolo HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5
14. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Vagnerplast Kladno 2:1
27. kolo HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3pp.
40. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Vagnerplast Kladno 1:0
OUT01 HC Energie Karlovy Vary – HC Vagnerplast Kladno 1:2
OUT04 HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:1
OUT07 HC Energie Karlovy Vary - HC Vagnerplast Kladno 4:3pp
OUT10 HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:2

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta - Sloboda, Gřegořek - Kokko, Parýzek - Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý (C), Zaťovič - Hřebejk, Pech, Sailer - Hruška David, Dej, Košťál - Saarinen, Melenovský, Skladaný.

HC Vagnerplast Kladno: Cikánek - Procházka, Toman, Drtina, Šmach, Piskáček, Mnatsyan, Kameš - Látal, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Bělohlav - Stieler, Kuchler, Knotek - Melka, Gengel, Kafka - Luňák.


Podaří se Štěpánu Hřebejkovi překonat kladenského brankáře?

Související články