HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Junioři se zlepšili, ostatní si také vedou dobře

Ligy mládežnických kategorií pokračují pro Energii většinou úspěšně. Hlavně junioři se po třech porážkách zvedli a v zápasech s Jihlavou a Havlíčkovým Brodem vybojovali 6 bodů. V posledním utkání ale podlehli Chomutovu 4:3 v samostatných nájezdech a v tabulce patří k průměru. S Chomutovem hráli také starší dorostenci, zvítězili 3:1 a v tabulce ztrácejí 3 body na vedoucí Plzeň. Pozici lídra tabulky si v západočeském "derby" upevnil vítězstvím mladší dorost a za sebou tak má stále jen jednu porážku.
Více v článku.

Extraliga juniorů

9. kolo

HC Energie – HC Dukla Jihlava 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky: Daniška, Kentoš, Půlpán, Koblasa, Vachovec
Asistence: Urbančok, Kentoš, Koblasa, Daniška, Hudák, Rohan, Tomeček, Kverka, Půlpán
Především díky nepovedeným utkáním na ledě soupeřů karlovarští potřebovali doma nutně naplno bodovat a zároveň prolomit nevídanou střeleckou impotenci. Cesta vedla přes pohotovější zakončení a zrychlení reakcí v předbrankovém prostoru soupeře. To se jim podařilo a pět branek v síti soupeře je důkazem.

10. kolo

HC Energie – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: Vaněk, Schusser, Kentoš
Asistence: Hudák 2, Záhora, Vaněk, Daniška
V první třetině energetici zahodili některé příležitosti ke skórování a nenavýšili jednobrankový náskok. Soupeř toho využil vyrovnávací brankou a postupně "ožíval." Druhou branku vstřelili domácí v početní výhodě a v poslední části hráli velmi dobře v obraně. Navíc se jim podařilo přidat uklidňující třetí branku a zápas dovést do vítězného konce.

11. kolo

KLH Chomutov – HC Energie 4:3 sn. (1:0, 2:2, 0:1 - 1-0)
Branky Záhora, Půlpán, Daniška
Asistence Hudák, Rohan, Baar, Koblasa, Kentoš
Počet utkání narůstá a 1. třetina tomu z obou stran napovídala. Hráči pořádně nebruslili a hra byla celkově neurovnaná. Za stavu 1:0 hosté ubránili oslabení 3 na 5, které trvalo téměř celé 2 minuty, a také pokračující oslabení za 5 minutový trest. Domácí přesto převahu využili, ale až za plného počtu hráčů, a odskočili na tříbrankový rozdíl. Karlovarské "nastartovala" až branka v oslabení a do konce řádné doby srovnali stav. Hráči Energie prokázali charakter a zápas za jasného vedení Chomutova nevzdali. V prodloužení měli víc možností hosté na dokonání obratu, ale to se jim nepodařilo. V nájezdech byli úspěšnější Severočeši.

Extraliga staršího dorostu

12. kolo

HC Vagnerplast Kladno – HC Energie 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
Branky: Gorčík, Zadražil, Winkler
Asistence: Winkler, Gorčík, Kubáč, Táborský
Vše podstatné ve vyrovnaném utkání se odehrálo během čtyř minut druhé dvacetiminutovky. Na první branku Energie domácí odpověděli rychlým vyrovnávajícím gólem, ale vzápětí se karlovarští dokázali hned dvakrát prosadit důraznými dorážkami a získat tak rozhodující náskok. Energetici po celé utkání poctivě pracovali do obrany, a pokud udělali chybu, podržel tým výborně chytající brankář Fečo.

Extraliga mladšího dorostu

HC Energie - HC Plzeň 1929 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky: Priškin, Gorčík
V tomto kole se potkaly dva vedoucí celky z tabulky. Obě mužstva předváděla líbivý hokej plný osobních soubojů a maximálního nasazení. Domácím se ve druhé třetině podařilo vstřelit dvě rychlé branky, které se nakonec ukázaly jako rozhodující. Soupeř stihl ve třetí části hry snížit, ale karlovarští své vítězství uhájili a uhájili výhrou první místo. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za disciplinovaný výkon.

Žákovská liga mladších žáků

8. třída

HC Energie - HC Vagnerplast Kladno 7:5. (1:2, 5:1, 1:2)
Branky: Vildumetz, Trofimov 2, Svoboda 2, Janata, Hauzr
Počátek utkání poznamenal přílišný respekt domácích ze soupeře. Karlovarští měli špatnou koncovku útočných akcí a vyráběli zbytečné zmatky v obraně, kterých soupeř dokázal využít. "Jiné" mužstvo domácích vstoupilo na led ve druhé třetině, která přinesla velký obrat a hosté se nestačili divit tomu, co všechno je v hokeji možné. Energetici vyhráli tuto třetinu 5:1! Závěrečná část přinesla urputnou snahu hostů z klubu slavného jména o zkorigování výsledku. Proti byl brankář domácích Letocha, který své spoluhráče podržel a houževnatě bránící se tým dokázal svůj úspěšný výsledek uhájit.

7. třída

HC Energie - HC Vagnerplast Kladno 12:6. (4:1, 4:2, 4:3)
Branky: Václav 2, Šála 3, Baxa, Žeravík 2, Smolka 2, Bečka, Salva
Dobře bruslící hosté se zpočátku nedokázali prosadit proti velmi dobře hrajícím domácím, kteří se jednoduchou a důraznou hrou lépe prosazovali zejména v útočném pásmu. Zlepšenou hrou se mladí hokejisté Kladna dokázali více prosadit až ve druhé polovině utkání, přesto nedokázali čelit ofenzivní hře Energie. Vysoké vítězství bylo pro domácí zcela zasloužené. Ti předvedli kolektivní výkon plný bojovnosti, nasazení a houževnatosti. Výhra byla v nelehkém zápase zasloužená.

6. třída

KLH Chomutov - HC Energie 3:3 (0:2, 2:0, 1:1)
Branky: Prošek 2, Šetek
Asistence: Chmiel, Bernáth
V 1. třetině měli mírně navrch domácí, ale gólově se prosazovali hosté. Ve 2. třetině byli zase výrazně lepší hosté, ale góly dávali domácí. V poslední dvacetiminutovce nejprve Chomutov výsledek otočil, ale nakonec zaslouženě hosté vyrovnali minutu a čtvrt před koncem.

5. třída

KLH Chomutov - HC Energie 4:20 (0:9, 2:8, 2:3)
Branky: Novotný 7, Jiskra 5, Pašek 3, Rozhon 2, Šťastný, Jílek, Zázvorka
Asistence: Zázvorka 4, Kořá, Jiskra, Rozhon 3, Vávra, Cankov, Novotný 2, Jílek, Šťastný, Doubek
Utkání bylo od začátku naprosto jednostrannou záležitostí hráčů Energie. Ve 3. třetině však již tradičně polevili a připravili se tak o další branky.

Západočeský přebor elévů

4. kolo

4. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie 7:1
Branka: Zdeněk
Karlovarští nastoupili do utkání velmi vlažně a po několika inkasovaných brankách již nenašli síly na odpověď. Soupeř v utkání dominoval a zaslouženě zvítězil.

3. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie 2:13
Branky: Mareček 4, Smolka 2, Achmedbekov 2, Bureš 2, Vondráček B. 2, Pohanka
Asistence: Smolka 2, Dědek, Achmedbekov, Pohanka, Bečka

HC Baník Sokolov – HC Energie 6:9
Branky: Bílek 4, Remeš 3, Janda, Stangard
Asistence: Binias