HC Energie Karlovy Vary

Nevyužité přesilovky byly pouze naší chybou, uvědomuje si Karol Sloboda

Další vyhrocený zápas v řadě. Po utkání, ve kterém o vítězi rozhodovaly opět až samostatné nájezdy, jsme se zeptali na pár otázek Karola Slobody. Obránce, jenž má mnoho zkušeností na ledech pražských klubů. Vyzkoušel si dres Sparty i Slavie, ze které zamířil na západ Čech a nyní se postavil Spartě poprvé v zeleném. Proto právě on může zhodnotit rozdíly mezi jednotlivými zápasy. „Už třeba atmosféra na jednotlivých stadionech se vůbec nedá srovnávat,“ začíná odpověď na otázku týkající se rivality jednotlivých týmů.

Mohl byste, prosím, zhodnotit dnešní utkání vlastními slovy?
Myslím, že konec utkání jsme pěkně přestříleli. Po šancích, které jsme tam měli, to mohlo skončit klidně 4:1. Bohužel se nám to nepodařilo a museli jsme se na konci utkání spokojit s vyrovnaným stavem.

Pražské ledy jsou Vám docela známé, vnímáte vy osobně, že se vracíte někam, kde jste působil?
Tak co se týče Sparty, tak za tu jsem hrál už docela dávno, tak tam to nevnímám. Se Slavií je to jiné. Zápasy s ní jsou daleko vypjatější, je to větší derby. I atmosféra u nich je hodně rozdílná. Na Spartu dnes přišlo něco přes tři a půl tisíce lidí a ta atmosféra je pak úplně jiná.

Před utkáním jste věděli, jak je na tom Sparta se svou hrou, na jaké pozici se drží v tabulce. Věřili jste si proti ní?
Určitě. Věděli jsme moc dobře, že jsou na tom špatně a že si nevěří. Podle toho to taky vypadalo. Zbytečně se dostávali do oslabení 5 na 3 a jen naší chybou bylo, že jsme ho nedokázali využít.

Několik posledních zápasů jste protáhli až do samostatných nájezdů. Necítíte už v týmu nějakou únavu? Ať už fyzickou nebo psychickou?
To si nemyslím. Prodloužení je pět minut a to není tak hrozné. Ani s psychikou si myslím, že to není nějak zlé.

Vyrovnané zápasy z posledních kol rozhodoval především Jan Košťál, cítíte, že v týmu chybí?
Tak to určitě. On je na ledě neuvěřitelně platný. Dává branky, dovede skvěle bránit i dozadu. Navíc si teď opravdu věří a jde to znát. Škoda, že je teď zraněný.

V pátek vás na domácím ledě čeká asi největší rival Karlových Varů, Plzeň. Chystáte se na další vyhrocené utkání nějak zvlášť?
Nedá se říct, že je nějaká zvláštní příprava. Mělo by nám být jedno, jestli nastupujeme proti Plzni, Spartě nebo někomu jinému. Na to bychom se neměli moc ohlížet. Ale doufáme ve velkou podporu fanoušků v pátek.

Stejně jako před dnešním zápasem, i s Plzní víte, jak na tom je, že se jí nedaří. V západočeském derby si budete věřit tak, jako před dnešním utkáním?
Musíme si věřit před každým zápasem. Bez sebedůvěry bychom nevyhráli jediný zápas.

Související články