HC Energie Karlovy Vary

Přehled mládeže: Junioři na vzestupu, starší dorost mírné zhoršení

Junioři v pátek porazili České Budějovice v poměru 3:0 a po třech výhrách v řadě se v tabulce pomalu zvedají. Nyní jim patří 7. příčka. Starší dorostenci mají za sebou dvě porážky a jejich výkony jsou spíše průměrné. Pozici lídra tabulky si nadále drží mladší dorost. Ten sice podlehl Spartě v samostatných nájezdech, v duelu s Kladnem ale vyhrál 7:4 a má tak tříbodový náskok nad druhou Plzní. Osmáci Energie minulý týden rozdrtili Kadaň výsledkem 21:1 a stále mají stoprocentní bodový zisk.
Více v článku.

Extraliga juniorů

12.kolo

HC Oceláři Třinec – HC Energie 2:3 (2:2,0:1,0:0)
Branky: Kverka, Záhora, Kentoš
Asistence: Daniška 2, Hudák, Šik
V první části Karlovarští dvakrát dotahovali jednobrankový náskok domácích. V prostředním dílu měli hosté cíl neinkasovat a navíc se jim podařilo dát vedoucí gól. Klíčový moment zápasu nastal v úvodu třetí třetiny, kdy Západočeši ubránili oslabení ve třech trvající 1:45 min a obrovským, až heroickým nasazením jednobrankové vedení uhájili.

13.kolo

AZ Havířov – HC Energie 1:2 (1:0,0:1,0:1)
Branky: Kentoš, Kverka
Asistence: Rohan, Daniška, Půlpán, Schusser
Energie opět neměla úplně ideální vstup do utkání a Havířov šel do vedení. Ve druhé části hosté srovnali v přesilové hře a s přibývajícím časem ke konci zápasu nabádali trenéři hráče, aby nechybovali a zápas dovedli do prodloužení. 75 vteřin před koncem jim ale soupeř svou chybou při střídání nabídl přečíslení, které Karlovarští proměnili a odvezli nesmírně cenné 3 body.

14.kolo

HC Energie - HC Mountfield 3:0 (2:0,0:0,1:0)
Branky: Vaněk, Hudák, Baar
Asistence: Andrlík, Šik, Záhora, Valeš, Kverka, Půlpán
Po dvou zápasech na severní Moravě nastoupila Energie za dva dny doma proti Jihočechům. Vstup do utkání měli energetici tentokrát velmi dobrý a šli do dvoubrankového vedení. Od druhé části začal soupeř forčekovat, na což trenéři reagovali změnou hry s okamžitými rychlými protiútoky, po kterých si Karlovarští vytvářeli možnosti k přečíslení. Soustředěnou hrou v obraně dovedli utkání do vítězného konce. Hráči zaslouží pochvalu za všechny 3 utkání.

Extraliga staršího dorostu

15.kolo

HC Energie - HC Plzeň 1929 3:5 (1:1,0:3,2:1)
Branky: Csamango, Matyáš, Táborský
Asistence: Lintemer, Kubáč, Csamango
Hrubé chyby jednotlivců v zakládání útoku Energie pomohly Plzni získat ve druhé třetině tříbrankový náskok. Domácí v závěrečné části nesložili zbraně, dotáhli se až na rozdíl jediné branky, avšak hosté v závěru využili přesilovou hru a odvezli všechny body.

16.kolo

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Energie 3:2 (0:1,2:1,1:0)
Branky: Vrána Jakub, Vrána Lukáš
Asistence: Svoboda, Zadražil
Rozhodující moment utkání přišel v polovině 2.třetiny,kdy karlovarští neproměnili samostatný únik a z následné pološance domácí snížili na 1:2. Severočeši šťastně vyrovnali střelou ze středního pásma a vrátili se do zápasu. Jak už to bývá, domácí otočili výsledek ve svůj prospěch proměněním trestného střílení. Karlovarští předvedli značnou snahu o vyrovnání, ale díky vlastní střelecké nemohoucnosti a výbornému výkonu domácího brankáře zůstaly body na ústeckém ledě.

Extraliga mladšího dorostu

Dohrávka 6.kola

HC Energie - HC Vagnerplast Kladno 7:4 (0:1,6:2,1:1)
Branky: Vrána 2, Opatrný 2, Klíma, Priškin, Molnár
Asistence: Hroch 2, Zikmund 2, Jirušek, Petrov, Šafář, Molnár, Řezníček
Domácí do utkání nastoupili velmi vlažně, kdy se každý hráč chtěl prosazovat sám bez pohybu a spolupráce. Toho soupeř využil a ujal se jednobrankového vedení. Po důrazné domluvě v kabině se hra Karlovaráků velmi zlepšila. Hráči začali spolupracovat, zlepšili pohyb a tato změna přinášela ovoce v podobě vstřelených branek. Druhou třetinu domácí získali jednoznačně pro sebe a otočili výsledek na 6:3. To byl rozhodující krok ke konečnému vítězství. Ve třetí části hry si svůj tříbrankový náskok pohlídali.

9.kolo

HC Sparta Praha - HC Energie 5:4 Sn (2:1,2:3,0:0 - 0:0)
Branky: Zikmund 2, Molnár, Řezníček
Asistence: Zikmund, Michálek, Šafář
Hostům se vstup do utkání vůbec nepovedl a již ve třetí minutě prohrávali o dvě branky. Zlepšenou hrou se jim sice podařilo dvoubrankové manko srovnat, bohužel zbytečnými útočnými fauly nabídli domácím opět odskočit o dva góly. I tento rozdíl se nakonec Energii podařilo dohnat, a tak došlo utkání až do prodloužení. O celkovém výsledku rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se bohužel potvrdila skutečnost neschopnosti individuálního zakončení.

Žákovská liga starších žáků

7. kolo

8. třída

SK Kadaň – HC Energie 1:21 (1:9,0:7,0:5).
Branky: Čejka 3, Trapl 3, Salajka 2, Trofimov 3, Janata 5, Šesták 1, Svoboda 3, Binias 1
Oproti předchozímu utkání, ve kterém Karlovy Vary hostili sebevědomé Kladno, si výběr trenérů Hornicha a Čejky s chutí zastřílel a většinu svých šancí hráči proměnili.

7. třída

SK Kadaň – HC Energie 11:2 (3:1,3:0,5:1)
Branky: Nídl, Salva.
V utkání dominovali domácí hráči v produktivitě a důslednosti při zakončování svých útočných akcí. To se naopak nedařilo hostům, kteří nedokázali prostřelit výborného brankáře Kadaně. Přesto karlovarští podali bojovný výkon, který je příslibem do dalších utkání.

Žákovská liga mladších žáků

7.kolo

6.třída

HC Energie - SK Kadaň 14:1 (5:0,3:0,6:1)
Branky: Prošek 5, Bernáth, Šetek a Parshakov po 2, Šik, Tocik a Hroníček
Asistence: Prošek 5, Chmiel 3, Parshakov 2, přibyl, Kellner, Bernáth, Šik, Hroníček a Šetek
Už v 11. minutě vedli mladíci Energie 5:0. Hráli s chutí, kombinačně a jasně přehrávali své vrstevníky z Kadaně.

5.třída

HC Energie - SK Kadaň 23:3 (6:2,9:0,8:1)
Branky: Zázvorka 6, Jiskra 4, Doubek 3, Kořán, Novotný, Šťastný a Jílek po 2, Rozhon, Pašek
Asistence: Jiskra, Cankov, Novotný a Doubek 3, Fečo, Rozhon, Šťastný a Zázvorka 2
Do 11. minuty dokázali hosté držet výsledkově krok 2:2, pak se začala projevovat herní převaha domácích a hosté už „nestíhali“ zastavovat gólostroj domácích.

Západočeský regionální přebor elévů

5.kolo

4.třída

HC Plzeň 1929 – HC Energie 10:2
Branky: Zdeněk, Hadáček
Karlovarští hráči nenastoupili dostatečně připraveni k utkání a soupeř to nekompromisně trestal góly. Někteří hráči zlepšili svůj výkon, ale byla jich menšina, a tak soupeř po většinu času na hřišti dominoval.

3.třída - minihokej

HC Plzeň 1929 – HC Energie 9:7
Branky: Mareček 2, Bureš 2, Pohanka, Vondráček Robin, Grundlerová

HC Plzeň 1929 – HC Energie 7:14
Branky: Bílek 6, Korčmaroš 5, Motl, Bečka, Pašek