HC Energie Karlovy Vary

Jednou brankou utkání nezvrátíme, uvědomuje si Václav Skuhravý

Posledním soupeřem, se kterým energetici letos ještě nezměřili síly, byl pardubický Eaton. Ačkoliv skóre otevřeli právě samotní energetici, zápas se nakonec přiklonil na stranu hostů, kteří si tak odvezli celé tři body. Kapitán týmu Václav Skuhravý, který se v duelu zapsal asistencí Davidu Noskovi při druhé brance, nám po utkání shrnul nejen dnešní souboj exmistrů, ale i první část celé extraligy. „Tabulka je v současnosti strašně vyrovnaná,“ uvědomuje si čahoun s písmenem „C“ na dresu.

Do dnešního utkání jste vstupovali s tím, že se Pardubicím celé dva roky nepodařilo vás porazit. Vnímáte nějak tyto statistiky?
Určitě na tyhle věci nemyslíme. Nikdo to nevnímá. Jsou to spíše statistiky, které si vedou novináři a podobně, ale v kabině to nikdo nevnímá.

A co předchozí utkání soupeře? Třeba u Pardubic to byla výhra 9:2 nad Třincem…
Nedá se říct, že bychom sledovali pouze poslední. Trenéři chystají z několika zápasů sestřihy, styl najíždění hráčů atd. To je asi způsob, jakým se na soupeře připravujeme.

Dnešní duel byl hodně vyrovnaný. Co chybělo z vaší strany proto, aby zůstaly body doma?
Já myslím, že jsme utkání začali dobře. V desáté minutě jsme vedli 1:0, prvních deset minut se nám tedy vydařilo. Druhá desetiminutovka první třetiny a celá druhá část byla špatná. Byli jsme hodně roztažení. Mezi útočníky a obránci jsme měli velkou mezeru a Pardubice toho využívaly. Měly v zápase hodně přečíslení, padly jim z toho dva góly. Třetí třetinu jsme se snažili to zvrátit, ale tím, že jsme dali jen jednu branku, se nám to nepovedlo.

Vaše celkové hodnocení zápasu by tedy znělo?
Jak už jsem říkal, od té desáté minuty do čtyřicáté to bylo špatné. Tam byly Pardubice jednoznačně lepší. My jsme se nedostávali před bránu, málo jsme stříleli a poslední část už nám to nevyšlo.

Třeba Lukáš Pech měl celou řadu šancí, nekomentoval to nějak v kabině?
V kabině ne, ale na střídačce ano. Byla škoda toho jeho nastřeleného břevna v přesilovce 5 na 3, kdybychom vyrovnali na 3:3, bylo by to veselejší.

Máte za sebou více jak čtvrtinu extraligy, první zápasy s jednotlivými týmy. Mohl byste tuto část jako kapitán zhodnotit?
Měli jsme měli slabý nástup do soutěže. Prohráli jsme tři zápasy. Pak ale přišla šňůra vítězství, která nás vynesla do středu tabulky. Tabulka je ale hrozně vyrovnaná, všechna mužstva jsou na sebe už od nějakého třináctého po čtvrté místo nalepená. Pak tam byla řada zápasů, kde jsme bodovali, ale nevyhráli. Dneska je škoda zápasu proti Pardubicím, mohli jsme opět navázat na dvě vítězství.

V neděli vás čekají Vítkovice. Budou nějaké přípravy?
Určitě. Předzápasová příprava bude zítra, odjíždíme také o den dřív. Budeme dělat vše proto, abychom ty body, které jsme ztratili dnes, přivezli z Vítkovic.

Související články