HC Energie Karlovy Vary

Juniorka předvedla Pardubicím devítibrankovou kanonádu

HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 9:2 (4:0, 3:2, 2:0) Vysoké nasazení domácích mladíků od prvních chvil utkání se vyplatilo a vyneslo jim tři zasloužené body. Domácí otevřeli skóre již ve druhé minutě a od té doby si šli jasně za svým cílem. Dvěma brankami a stejným počtem asistencí přispěl k výhře Jaromír Kverka (na snímku).
Noen Extraliga Juniorů, 20. kolo, so 20.11.2010
Karlovy Vary
Pardubice
9:2
4:0, 3:2, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Záhora (Hudák, Kentoš), 3. Urbančok (Kverka, Půlpán), 15. Půlpán (Rohan, Kverka), 17. Kverka (Baar, Rohan), 30. Hudák (Záhora, Kentoš), 38. Kverka, 40. Vaněk (Vachovec, Sýkora), 47. Šik (Hudák, Kentoš), 56. Vaněk (Vachovec, Valeš) - 37. Půhoný, 37. Pilař (Starý). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 9:2.
Karlovy Vary: Habal - Urbančok, Andrlík, Valeš, Šik, Schusser, Rohan - Hudák, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Vachovec, Baar, Švec, Kverka, Záhora, Půlpán.
Pardubice: Langhamer (47. Jirout) - Zdráhal, Krejnus, Beneš, Škvor, Lenoch, Starý - Březina, Šťastný, Půhoný, Kousal, Nosek, Křečan, Zavoral, Pilař, Hemský, Kapec, Vlček, Moučka.

Komentář k utkání

V první třetině se jasně ukázalo, kdo je na ledě KV Arény doma. Už ve druhé minutě předvedl Daniel Záhora pohotovou dorážku Hudákovy střely a zápas se přiklonil na stranu domácích. O to víc se misky vah převážily, když po dvaceti vteřinách následoval Záhoru Jan Urbančok. Energie se tak dostala do poměrné herní pohody a některé úniky pardubického útoku mohli s přehledem nechat na ostražitém Habalovi v bráně. Ku příkladu nebezpečně vypadající bekhend Noska ve třinácté minutě zlikvidoval máchnutím lapačky a přesně takové zákroky přidávaly na jistotě jak hráčům v poli, tak samotnému brankářovi.

Pardubice se snažili vymanit z tlaku, který na ně energetici vyvíjeli a museli sáhnout i k zákrokům, za které museli být zákonitě potrestáni. To dopomohlo karlovarským hráčům k tomu, aby přidali třetí branku. Střelu Kverky vyrazil Langhamer k pravé tyči a tam už stál připravený Aleš Půlpán, kterému stačilo jen posunout puk za brankovou čáru.

Ani čtvrtá branka na sebe nenechala dlouho čekat. V sedmnácté minutě si našel Lukáš Baar volného Jaromíra Kverku a ten tak snadno zakončil první třetinu pátou brankou.

Pardubice nastupovaly do druhé části v oslabení, tak se nedala čekat žádná rychlá odpověď na hru z první části. Ačkoliv se hostující celek čas od času dostal k rychlému zakončení, puky končily mimo branku nebo ve výstroji Habala. Změna stavu přišla až ve třicáté minutě. Miroslav Hudák si počkal na přihrávku Záhory a procpal puk za betony Langhamera.

Pak ale přišla silná chvilka Pardubic. Jiří Půhoný našel místo nad betonem Habala a snížil na 5:1. Tím inspiroval svého spoluhráče Lukáše Pilaře. I ten našel způsob, jak procpat puk za Habalova záda a Pardubice se tak během dvanácti vteřin radovaly podruhé.

To se ale nelíbilo domácím a našli velmi rychlou odpověď. Patnáct vteřin po inkasované brance se Jaromír Kverka rozhodl vybojovat náskok zpět. Jeho střela, která rozvlnila síť za Langhamerem, byla asi nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout. Pardubičtí hráči se již chystali do kabin po druhé části, když se energetici radovali znovu. V čase 39:59 se mezi tyče trefil Dominik Vaněk.

I poslední část patřila především domácím. Pardubice se snažily ze všech sil korigovat stav utkání, ale čím usilovnější snaha se u nich objevovala, tím častěji byly vylučovány. Energie využila jejich trápení na ledě ještě dvakrát. Poprvé v sedmačtyřicáté minutě po střele Vojty Šika a kanonádu zakončil v šestapadesáté minutě Dominik Vaněk.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Herně byla první třetina velice vyrovnaná. Jen my jsme měli střeleckou potenci a soupeřovi chyběla. Tam se utkání pravděpodobně rozhodlo. I když dal soupeř v druhé třetině dva slepené góly, my jsme na to hráče před poslední částí upozornili a i za stavu 7:2 se toho kluci chopili skvěle. Myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě, ale soupeř po předvedené hře si devět branek asi ani nezasloužil. Ale i to se v hokeji stává.

Luděk Salava (HC Eaton Pardubice):Po našem předvedeném výkonu si soupeř bere zaslouženě tři body. Byl silovější, rychlejší. Nás pravděpodobně vyčerpal i včerejší výkon s Plzní, kde jsme předvedli skvělý výkon, ale stálo nás to moc sil. Energie byla odpočinutá, protože včera nehrála. Předčila nás ve všech směrech, jak v důrazu, tak agresivitě a to už vůbec nemluvím o té touze po vítězství. Ta byla z jejich strany excelentní. My jsme působili velice odevzdaným dojmem.

Fotogalerie