HC Energie Karlovy Vary

Na led úřadujícího mistra ligy za dohrávkou třetího kola

Energetici momentálně bodově stoupají vzhůru a k dalšímu loupení míří na led ČEZ Arény, kde nesídlí nikdo jiný, než pardubický EATON, úřadující mistr naší nejvyšší hokejové ligy. Po parádním obratu doma s Třincem a čistou výhrou na ledě BENZINY míří Karlovarští za třetí výhrou v řadě. Každopádně to nebudou mít jednoduché. S mistrem již jednou doma těsně prohráli a navíc, Pardubičtí od zahájení letošní sezony drží přední místa v tabulce mezi elitní šestkou. Energie má však s týmem spíše kladnou bilanci a výletem na východ to jede jen potvrdit. Její snažení startuje již toto úterý od 18:00 !
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis |

I přes kolísavé výsledky …

… se Pardubičtí stále drží v elitní šestce. Eaton totiž zdobí jeden, pro manšaft spíše decimující fakt. Pětkrát totiž střetnutí s jejich sokem dospělo až do samostatných nájezdů a ani jednou zde tým nedokázal zvítězit. I přes toto individuální negativum dokáže tým příjemně překvapit. Světlým momentem byla výhra nad Třincem z konce října, kdy si kanonýři Pardubic s chutí zastříleli a vyprovodili celek Ocelářů domů hned s devítibrankovým nášupem. Dalším pozitivem jsou už tři utkání na kontě Pardubic, ve kterých tým ani jednou neinkasoval.

Přesto jde od nedávné minulosti hra Eatonu zaznamenává menší úpadek. Po dvou těsných výhrách 4:3 na ledě Plzně a poté doma s Vítkovicemi navázaly prohrané nájezdy se Slavií a v posledním kole si skalp současného mistra ligy připsala brněnská Kometa.

Hlavni trenér Energie Stavjaňa o pardubické misi

Antonín Stavjaňa Co bylo, bylo. Dvě vítězství nad Litvínovem a Třincem jsou hezká, ale už v úterý hraje karlovarská Energie další extraligové utkání. Od šesti hodin se představí na ledě Pardubic vypukne boj o další body .„Já osobně jsem raději, když se hraje před plným stadionem,“ říká trenér Antonín Stavjaňa s vědomím, že pardubická ČEZ Aréna bude opět praskat ve švech.

S vyprodaným stadionem se rychleji dostaví emoce. „Hráči jsou hned vyhecovaní publikem. Zápas začne mít tu správnou šťávu a to k tomu prostě patří," pokračuje.

Západočeši půjdou do zápasu s tím, že v zádech mají dvě vítězství. Mužstvo by tedy mělo být v pohodě. „My jsme měli po přestávce v Mladé Boleslavi takový den blbec. Pak jsme odehráli dobré utkání s Třincem a následně jsme vyhráli v Litvínově. Myslím si, že naši hráči jsou v pohodě. Nálada není rozkolísaná," přidává Antonín Stavjaňa.

Energetici budou vycházet ze zajištěné obrany. „Já tvrdím, že pokud se pustíme do nějaké přestřelky, začneme hrát s někým nahoru dolů, tak to s námi špatně dopadne. Jeden gól s nikým nic neudělá a může to dopadnout jako teď doma s Třincem," přiznává karlovarský lodivod.

Nejsilnější zbraní Západočechů jsou přesilovky. Důkazem jsou statistiky a také fakt, že v početní výhodě padl v Litvínově vítězný gól. „My nemáme žádné technické hráče. Máme bojovníky, kteří nic nevymýšlejí a hrají to přímo na branku," říká na závěr Antonín Stavjaňa.

Poslední kolo

HC BENZINA Litvínov - HC Energie 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. D. Hruška (Kumstát, Dobroň) 60. D. Hruška (Skuhravý).

HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4:33 Mojžíš (Malec, Veselý), 39:09 Dlouhý (Jakub Svoboda, Mojžíš), 58:48 Kvapil (Brabenec, Huml) – 38:37 Píša (Bartek, Mezei), 59:50 Somík (Pivko).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize22 - 8 - 4 - 3 - 7 – 67:61 - 35 b
Průběžné umístění7. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Hruška - 20 bodů (12+8)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 12 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 12 asistencí
Nejlepší v +/-David Hruška +5 bodů
Nejtrestanější hráčJakub Čutta - 30 TM
BrankářiLukáš Mensator 92.34 %, 2.42 g/z
Lukáš Sáblík 90.34 %, 3.37 g/z
Úspěšnost přesilovek24.8 % (1. místo)
Úspěšnost oslabení88.7 % (4. místo)

HC Eaton Pardubice
Utkání v extralize22 - 10 - 1 - 5 - 6 - 60:50 - 37 b
Průběžné umístění5. místo
Nejproduktivnější hráčMatin Bartek - 18 bodů (7+11)
Nejlepší střelecMartin Bartek – 7 branek
Nejlepší nahrávačKolář, Pivko, Bartek - 11 asistencí
Nejlepší v +/-Václav Kočí +12 bodů
Nejtrestanější hráčBranislav Mezei -50 TM
Brankáři Martin Růžička 93.10 %, 2.10 g/z
Adam Svoboda 92.91 %, 2.23 g/z
Úspěšnost přesilovek11,2 % (11. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení89.5 % (3. místo)

Vzajemné zápasy 2010/2011

16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:3

Vzájemné zápasy 2009/2010

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2sn
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:5
42. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Eaton Pardubice 3:2

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, M. Procházka - Hřebejk, Cyganov, Sailer.

HC Eaton Pardubice: – Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Zohorna, Pivko – Pineault, Špirko, Somík – Radil, Rákos, Buchtele.


Kolik bodů čeká na energetiky v dohrávce 3. kola?

Související články