HC Energie Karlovy Vary

Přehled mládeže: Juniorská jízda opět pokračuje, starší dorost vypadl z boje o elitní čtyřku

Přestože juniory ve středu porazila Sparta, ve své jízdě nadále pokračují a po devítigólové smršti v duelu s Pardubicemi zdolali i druhou Slavii. Na vedoucí Vítkovice nyní ztrácejí jediný bod. O možnost protlačení se do elitní čtyřky přišli starší dorostenci, kteří v prodloužení podlehli Spartě. V dalším utkání ale rozstříleli Chomutov a patří jim pátá příčka, o kterou už nemohou přijít, ale ani postoupit výš.
Více v článku.

Extraliga juniorů

Středa 17. listopadu

HC Sparta Praha – HC Energie 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky: Šik, Vaněk
Asistence: Záhora, Kentoš, Sýkoa, Vachovec
V prvním utkání po reprezentační pauze se Karlovarští potýkali s nedostatkem pohybu a důrazu. Přesto ještě ve 37. minutě vedli 1:2, ale klíčová byla branka na 2:2 před koncem druhé třetiny. V poslední části domácí zaslouženě obrat dokonali.

Sobota 20. listopadu

HC Energie - HC EATON Pardubice 9:2 (4:0, 3:2, 2:0)
Branky: Kverka 2, Vaněk 2, Záhora, Urbančok, Půlpán, Hudák, Šik
Asistence: Kentoš 3, Hudák 2, Kverka 2, Rohan 2, Vachovec 2, Půlpán, Baar, Záhora, Sýkora, Valeš
O výsledku utkání rozhodla již první třetina a střelecká potence energetiků. V dalších částech utkání domácí skóre stále navyšovali a smazali si tak dojem z nepovedeného středečního utkání na Spartě.

Pondělí 22. listopadu

HC Energie – HC Slavia Praha 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky: Vaněk 2, Hudák 2
Asistence: Šik 2, Vachovec 2, Klíma L. 2, Kentoš, Vaněk
V utkání se povedlo Energii sehrát dobrým způsobem přesilové hry a především velmi dobře odehrát oslabení. To klíčové trvající téměř 90 vteřin ve třech hráčích ubránili těsně před koncem utkání za stavu 3:2. Hráči odvedli poctivou práci a odměnou jim je, že i po jedenácté zůstali doma neporazitelní.

Extraliga staršího dorostu

Středa 17. listopadu

HC Energie - HC BENZINA Litvínov 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: Zadražil
Asistence: Novák
V první třetině byli domácí aktivnější a šli zaslouženě do vedení. Po bitce musel odejít do šaten karlovarský Tomeček a to bylo velké oslabení. Hosté se začali více osmělovat a vyrovnali. V závěrečné části hosté byli lepší v koncovce, kdy potrestali dvě chyby domácích hráčů.

Pátek 19. listopadu

HC Slavia Praha – HC Energie 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky: Zadražil, Priškin
Asistence: Táborský, Kubáč
Utkání se rozhodlo ve druhé části, kdy hosté dvakrát nedokázali dostat kotouč ze své obranné třetiny, ačkoliv ho měli na svých hokejkách. Domácí nedůslednost dokázali nekompromisně potrestat. Při absenci karlovarských ofenzivních opor Tomečka a L. Vrány se projevila větší vyrovnanost jednotlivých formací Slavie.

Sobota 20. listopadu

HC Energie – HC Sparta Praha 3:4 pr. (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky: Zadražil 2,Winkler
Asistence:Tomeček 2,Táborský,Matyáš
Na karlovarský led zavítal vedoucí tým soutěže, který svým agresivním pojetím činí soupeřům vždy nemalé potíže. Domácí sehráli vyrovnané utkání, ale nevyvarovali se individuálních chyb, které soupeř trestal. Energetici neustále dotahovali, když se jim podařilo vyrovnat dvě minuty před koncem. V samém závěru sahali dokonce po třech bodech, ale své příležitosti zahodili. Utkání dospělo do prodloužení, v něm domácí čistě prohráli vhazování ve svém obranném pásmu, hosté se dostali k tečované střele a získali druhý bod.

Pátek 26. listopadu

HC Energie - KLH Chomutov 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)
Branky: Gorčík, Svoboda, Zikmund 2, Tomeček, Koblasa, Winkler Asistence: Bečka 3, Csamango, Tomeček, O. Novák
Velký krok k vítězství učinili starší dorostenci v první třetině, kterou vyhráli jednoznačně 3:0. Chomutovští se sice ve druhé třetině zvedli, ovšem energetici nadále navyšovali skóre a trestali individuální chyby soupeře.

Extraliga mladšího dorostu

Středa 17. listopadu

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)
Branky: Zikmund 2, Vrána, Molnár, Jirušek
Asistence: Hroch, Řezníček, Michálek, Šafář, Opatrný
Mladší dorostenci Energie si šli za svým cílem od začátku utkání. Dobrým nasazením získali převahu nad soupeřem a postupně si vytvořili slibný tříbrankový náskok. Cestu k zisku tří bodů si ve 3. třetině zkomplikovali zbytečnými netaktickými chybami, kterými dostali soupeře zpět do zápasu. Svůj jednogólový náskok si ubránili i při závěrečné powerplay domácích.

Neděle 21. listopadu

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie 6:5 pr. (1:0, 1:3, 3:2 - 1:0)
Branky: Molnár 3, Zikmund 2
Asistence: Vrána 3, Řezníček, Michálek
Mladší dorostenci nastoupili do utkání velmi nedisciplinovaně. Přestože měli herní převahu, své akce zakončili v 1. třetině pouze ve třech případech. Zlepšenou hrou ve druhé třetině obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch na 3:1 a 4:2, ale pak přišly velké chyby hostujícího celku a během dvou minut domácí třemi góly výsledek obrátili ve svůj prospěch. V závěrečné powerplay se sice karlovarským podařilo srovnat, bohužel v prodloužení početní výhodu domácích už nestačili ubránit. Dva body berou zcela zaslouženě domácí.

Žákovská liga starších žáků

Středa 17. listopadu

8. třída

HC Energie – HC BENZINA Litvínov 7:3 (1:1, 4:1, 2:1)
Branky: Vodička, Janata, Trapl 2, Svoboda, Baxa, Hauzr
Po vzájemném oťukávání se utkání rozhodovalo ve druhé třetině, ve které si hráči Energie vybudovali dostatečný náskok. Litvínovští se pokoušeli najít recept na pozorného Letochu v domácí brance nebezpečnými střelami z dálky, avšak domácí gólman se nenechal nachytat.

7.třída

HC Energie – HC BENZINA Litvínov 5:5 (2:3, 1:0, 2:2)
Branky: Vildumetz 2, Šála, Zeman, Trofimov
Karlovarští pořádně naštvali své soupeře z Litvínova! Po debaklu na hřišti soupeře dokázali zabojovat a v dramatickém duelu hrát s atraktivním týmem vyrovnaný zápas. Prvním testem odplaty tedy prošli téměř na výbornou. Chybělo málo a okradli Litvínov o všechny body!

Sobota 20. listopadu

8. třída

HC Stadion Litoměřice – HC Energie 2:8 (1:4, 0:2, 1:2)
Branky: Janata 2, Svoboda 2, Čejka, Trofimov
Osmáci zvítězili i v dalším utkání žákovské ligy. Tentokráte v Litoměřicích, na překrásně zrekonstruovaném zimním stadionu v centru města. První třetinu vyhráli celkem jednoznačně. S předvedenou hrou však trenéři nebyli moc spokojeni. Ve zbývajících dvou třetinách si hráči energie dokázali udržovat dostatečný náskok a nepřipustit další překvapení, kterých v tomto kole žákovské ligy bylo poměrně dost.

7. třída

HC Stadion Litoměřice – HC Energie 3:9 (2:0, 1:3, 0:6)
Branky: Václav 2, Žeravík, Smolka 2, Rozhon 2, Šála, Kunc
Po vydařeném utkání s Litvínovem v domácím prostředí se hostům vůbec nedařilo. Vytvářeli nepochopitelné chyby ve vlastním obranném pásmu a nedokázali se prosadit v ojedinělých šancích. Domácí tak zaslouženě vyhráli 1. třetinu 2:0. Svůj výkon dokázali hráči Energie postupně zlepšovat, avšak ani po skončení druhé části hry nebyl za nerozhodného stavu 3:3 důvod k optimismu. O osudu utkání se rozhodlo až ve třetí části, ve které nasázeli hráči Energie soupeři 6 branek a jednoznačně tak potvrdili roli favorita.

Žákovská liga mladších žáků

17. listopadu

6.třída

HC BENZINA Litvínov - HC Energie 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Branky: Maloušek a Nídl
Asistence: Šetek
V utkání o první místo karlovarští hráči šli od prvních minut za vítězstvím. Litvínovští dokázali snížit až 13 vteřin před koncem utkání.

5.třída

HC BENZINA Litvínov - HC Energie 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky: Šťastný 2, Jiskra, Jílek a Zázvorka
Asistence: Cankov, Vávra, Šťastný, Glanc, Matošková
Od začátku utkání měli hosté převahu, přesto šli do vedení domácí, navíc je v úvodu zápasu podržel výbornými zákroky brankář. Nakonec ani on nezabránil, aby si energetici odvezli zasloužené vítězství.

Sobota 20. listopadu

6. třída

HC Energie - HC Stadion Litoměřice 11:0 ( 4:0, 6:0, 1:0)
Branky: Prošek 3, Hoang 2, Tocik 2, Bernáth, Nídl, Šetek a Parshakov
Asistence: Maloušek, Šetek, Tocik, Nídl, Hoang, Habr a Kellner
S chutí hrající domácí celek si užíval herní spolupráci a nedal soupeři žádnou šanci, což dokumentuje i poměr střel 60:3.

5. třída

HC Energie - HC Stadion Litoměřice 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky: Šťastný a Jiskra 2, Novotný a Jílek
Asistence: Kořán 2, Vávra, Fečo a Novotný
Karlovarští „utrpěli" vítězství, když se proti houževnatě bránícímu soupeři po většinu utkání herně trápili.

Západočeský přebor elévů

Neděle 21.listopadu

DDM Rokycany - HC Energie 6:6
Branky: Poizl, Novotný, Hadáček, Pohanka, Jiskra, Zdeněk
Asistence: Braný, Jiskra 2
Karlovarští si vypracovali mnoho šancí, ale nedokázali je proměnit v branky. Naopak domácí využili většinu svých příležitostí a udělili tak hostům lekci z produktivity.