HC Energie Karlovy Vary

Junioři v derby zničili indiány

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Energie 3:7 (2:0, 0:4, 1:3)
NOEN extraliga na své 34. kola naplánovala atraktivní západočeské derby. Pro energetiky šlo o třetí venkovní utkání v řadě, ale přesto se nenechali zaskočit. Na ledě Plzně jim sice nevyšla první třetina, ze které odcházeli s dvoubrankovým mankem. Pak ale reprezentant Michal Vachovec (na snímku) načal sedmibrankovou kanonádu energetiků, na jejímž konci bylo střídání plzeňských gólmanů i páté vítězství Karlovaráků v řadě.
Noen Extraliga Juniorů, 34. kolo, po 29.11.2010
Plzeň
Karlovy Vary
3:7
2:0, 0:4, 1:3
Branky a nahrávky: 9. Lev (Hošťálek, Hucl), 16. Mainer (Růžička, Hošaťálek), 56. Špaček - 24. Vachovec, 28. Šik (Kverka, Daniška), 32. Vaněk (Sýkora, Vachovec), 38. Sýkora (Vaněk), 43. Hudák (Kentoš), 52. Funk (Hudák), 54. Kentoš (Hudák). Průběh utkání: 2:0, 2:7, 3:7.
Plzeň: Šťastný (54. Hubáček) - Ruprecht, Sullman, Slavík, Růžička, Hucl, Šimandl, Špaček, Blumentrit - Lev, Hošťálek, Mainer - Pacanda, Sedláček, Baxa - Vizinger, Bernad, Váchal - Němec, Hájek, Faschingbauer
Karlovy Vary: Habal (Endal) - Šik, Valeš, Schusser, Andrlík, Troška, Funk - Baar, Kverka, Daniška - Sýkora, Vachovec, Vaněk - Záhora, Hudák, Kentoš - Tomeček, Zadražil, Koblasa

Komentář k utkání

Juniorské západočeské derby začali lépe hosté, kteří byli mírně aktivnějším týmem. Šťastný ale hned v prvních minutách vytasil tři těžké zákroky a podržel svůj tým. Jeden ze zákroků si připsal při první karlovarské přesilovce, která se odehrávala převážně ve třetině Energie. Paradoxně po skončení přesilové hry byli Karlovarští opět lepším týmem až do své druhé přesilové hry, kdy se herně dařilo opět spíše domácímu týmu. V 9. minutě se navíc prosadil tvrdou střelou Lev. – 1:0. Utkání pokračovalo ve stejném duchu a Karlovy Vary měly šance na vyrovnání. Plzeň ale byla produktivnější a využila jedinou přesilovou hru v první třetině. To se trefil Mainer – 2:0.

Ve druhé třetině přidaly oba týmy na důrazu a každý souboj byl pečlivě dohrán. Karlovy Vary přestaly být lepším týmem, což paradoxně vedlo k jejich prvnímu gólu, kdy se snad z první šance prosadil kapitán Vachovec. – 2:1 Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a přišlo opět v době, kdy Plzeň otupila nadšený tlak hostů po první trefě. Vyrovnání tedy přineslo nahození Šika od modré čáry. – 2:2 Indiáni se snažili vrátit do zápasu. Jejich ataky ale vyšly naprázdno. Efekt přišel opět na druhé straně a po Vaňkově trefě se vedení ujali hosté. – 2:3 To ale ze strany Karlových Varů nebylo vše. Zelení nejprve přečkali oslabení, aby půl minuty nato udeřili počtvrté, tentokráte Sýkorou. – 2:4 To ještě nikdo netušil, že výsledek bude nakonec daleko horší.

Nástup do třetí části vyšel lépe také hráčům v zelených dresech a hned ve třetí minutě dotlačil do branky Kentošovu střelu Hudák. – 2:5 Plzeň dostala příležitost se zápasem ještě něco udělat. Přesilovou hru ale nevyužila. Naopak zhruba půl minuty po konci početní výhody zvýšil Funk na 2:6. Za téměř stejných okolností se o dvě minuty později trefil Hudák a na kostce nad ledovou plochou svítilo hrozivé skóre 2:7. Fakt, že v tomto utkání střílel branky převážně neútočící tým vyšperkoval poslední gól zápasu, kdy v oslabení upravil skóre domácí Špaček na 3:7.