HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Pech: Nezískali jsme doma tři body, to nás mrzí

Včerejší utkání proti soupeři z Plzně přilákalo do KV arény v poslední době nezvykle velký počet diváků. Aby také ne, souboje s druhým ze západočeských klubů jsou pověstné a jak se říká, kluby to na sebe umějí. Včera, alespoň podle výsledku, uměla lépe Plzeň na Vary, ovšem průběh utkání tak jednoznačný nebyl. Na první gól se čekalo dost dlouho a zejména v první třetině si musel být každý jistý, že první bude skórovat Energie. Nestalo se tak, první stříleli Plzeňští. To ale nebylo důležité, Energie srovnala. Problémem bylo, že Plzeň střílela i poslední a zajistila si tak výhru. To potvrdil v rozhovoru i Lukáš Pech, který ovšem neztrácí hlavu a věří v úspěch při dalších příležitostech.
Jak byste, Lukáši, zhodnotil dnešní zápas?
Ke konci to bylo smolné utkání. Myslím si, že jsme odehráli vyrovnanou partii, divákům se musela líbit, ale bohužel Plzni výborně zachytal gólman, nepodařilo se nám i přes snahu na konci vyrovnat.

Jak jste se na dnešek připravovali? Od derby se vždy očekává hodně…
Samozřejmě jsme se připravovali. Řekli a natrénovali jsme si, jak chceme hrát, ale rozhodly přesilovky, nepohlídali jsme si situaci. Vystřelí nám tam bek a padne z toho gól.

Vypadalo to tak, že jediná možnost, jak se dnes výrazněji prosadit, byly přesilovky. Hlavně v první třetině jste je hráli ofenzivně, ale nedařilo se vám je zakončit. Co tomu chybělo?
Hlavně tomu chyběl ten samotný gól. Šance tam byly, hráči tam byli, ale nebyly tam dorážky, které jsme potřebovali. Soupeři nám to vždy odpálili pryč a byli jsme z pásma venku. Chybělo více důrazu před bránou.

Ve druhé třetině jste se postupně na ledě vypracovali ke stavu 2:2. Skóre bylo pro oba týmy otevřené. Ale bylo už tehdy cítit něco ve vzduchu, nějaký náznak, že by to dnes pro vás nemuselo dopadnout dobře?
Ani ne, opravdu si myslím, že to bylo vyrovnané, Plzeň nás nijak nepřevyšovala, je škoda toho konce, kdy padl jejich třetí gól a my nezareagovali. Bylo to důležité utkání, takže nás to mrzí, musíme zabrat a nasbírat body příště někde jinde…

Co atmosféra na ledě? Od zápasů s Plzní si vždy každý slibuje nějaké ty střety. Panovala nějaká extrémní vyhrocenost?
Nemyslím si, že to bylo vyhrocené. Atmosféra na ledě byla vynikající. Někomu to mohlo vyhrocené přijít, obzvláště, když jednoho plzeňského hráče odvezli na nosítkách, ale to snad každý viděl, že to byla nešťastná náhoda. Nikdo nemáme v úmyslu hrát hokej tak, abychom někoho zranili, zmrzačili. Samozřejmě nás takové věci mrzí.

Už jste naznačil, s čím půjdete do dalších zápasů. Teď už bude každý bod dobrý, že?
Ano, získat body. Protože teď jsme ztratili tři body doma. Škoda, že jsme to dnes nedotáhli do prodloužení. Ani penalty by nám nevadily, aspoň bod utrhnout. Ale bohužel, teď musíme myslet na Liberec, odpočinout si a doufat, že body přivezeme z Liberce.

Související články

Ohlasy k zápasu | so 15.1.2011

Skuhravý: Pětistý zápas? Chtěl jsem body!

Reportáž | pá 14.1.2011

Čtvrté letošní derby patřilo Plzni