HC Energie Karlovy Vary

Byl to kvalitní zápas a je škoda, že jsme prohráli, komentuje derby Jan Košťál

Po třízápasové odmlce vynucené zraněním se do sestavy Energie a hned do první lajny ke Skuhravému a Kumstátovi vrátil bojovník Jan Košťál. Premiéra po zranění však nevyšla podle představ, protože karlovarští energetici prohráli v derby s Plzní 2:3. Plzeň tak slavila poprvé v historii výhru na ledě v KV aréně. O utkání rozhodly proměněné přesilovky indiánů. „Udělal jsem faul a v té přesilovce jsme dostali gól, to jsem na sebe vždycky hrozně naštvanej,“ říká o svém rozhořčení odchovanec karlovarského hokeje.
Západočeské derby je vždy o nasazení a bojovnosti. Ani jednomu z mužstev toto nechybělo a utkání mělo jako vždy patřičný náboj. Na konci zápasu se však raduje pouze jeden tým a tím byla HC Plzeň 1929. „Byl to kvalitní zápas a je škoda, že jsme prohráli. Dali ale dva góly z přesilovek a to rozhodlo o zápase.“

Plzeň hrála důsledně v obranném pásmu a energetikům se podařily vsítit pouze dvě branky. Nejhorší mužstvo co se týče obranné hry si tak po zásluze odvezlo tři body. “Bránili dobře, ale i my jsme si vytvořili šance a je škoda, že se něco nedorazilo k nám. Střely jsme tam měli“ říká o hře v útočném pásmu Karlovarských Jan Košťál.

Všechna derby v letošní sezoně byla o více než pěti brankách, jako to dopadlo ve 40. kole. Pět branek v předešlých společných soubojích dokázalo vsítit vždy jedno z mužstev. „Bylo to hodně o pohybu a říkali jsme si, že musíme pohlídat lajnu s Vlasákem a Strakou a musíme hrát z obrany. Bohužel to nebylo úspěšné. Dostali jsme dvě branky z přesilovek a to je škoda.“

Po třech zápasech se Jan Košťál vrátil do sestavy. Zdráv v plné síle proti modrobílé. Bod si na své konto sice nepřipsal, ale jako vždy byl důležitým hráčem karlovarské sestavy. „Hrálo se mi dobře. Byl jsem bez ledu pouze deset dní,“ říká o pauze srdcař karlovarské Energie.

Související články

Ohlasy k zápasu | so 15.1.2011

Skuhravý: Pětistý zápas? Chtěl jsem body!

Reportáž | pá 14.1.2011

Čtvrté letošní derby patřilo Plzni