HC Energie Karlovy Vary

Odchod trenéra nikdo nečekal, prozradil Lukáš Pech

Lukáš Pech, centr druhá formace karlovarské Energie, po většinu sezony nastupoval vedle Davida Hrušky. Ten se ale vrátil do Chomutova a jeho místo zaujal Petr Sailer. „S Davidem to bylo perfektní. Jednoho takového střelce bychom potřebovali. Teď co tu není, tak je hodně znát, že nám chybí,“ přiznává Pech.

Špatná produktivita střelců vygradovala odvoláním trenéra Antonína Stavjani, když Karlovy Vary prohrály čtyři z posledních pěti zápasů. „Musím přiznat, že to mužstvo hodně zaskočilo. Tento zásah přišel z ničeho nic. Nikdo z nás to nečekal a ty výsledky, které jsme předváděli, nebyly jeho chybou,“ poznamenal Lukáš Pech na úvod a pokračoval: „Sice se říká, že zodpovědnost nese trenér, ale já si myslím, že za výsledky je zodpovědné celé mužstvo. S Pardubicemi jsme hráli výborně, ale pak přišel zápas s Brnem. Dostali jsme dva smolné góly a už jsme se vezli. Takto vypadá většina našich zápasů. Kdyby zápas s Brnem dopadl jinak, tak by tady pan Stavjaňa byl.“

Cíl pro posledních osm utkání je více než jasný. „Teď se nemůžeme koukat na to, co bylo a proč trenér Stavjaňa odešel. My se musíme soustředit na jednu jedinou věc a to vybojovat play off,“ říká centr druhé karlovarské formace.

Energie pod Antonínem Stavjaňou předváděla bojovný hokej, ale chyběla jí ta potřebná troška štěstí. Jeden nebo dva góly a všechno mohlo být jinak. Situace v koncovce se ještě zkomplikovala po zmíněném odchodu nejlepšího střelce do Chomutova. „David nám hodně chybí. Teď to všichni pociťujeme. Pokud se podíváme na součet utkání, tak my jsme jich moc neprohráli. Mnohokrát jsme remízovali, ale pak nám chyběl kousek toho štěstí, abychom si vzali druhý bod,“ povzdychl si Lukáš Pech.

Po odchodu Davida Hrušky začal vedle Pecha nastupovat Petr Sailer. „S Davidem to bylo výborné. Doplnili nás Petr Gřegořek a Martin Zaťovič. Dávali jsme hodně branek a týmu jsme hodně pomohli. Bohužel domluva mezi kluby byla taková a David se musel vrátit do Chomutova. Zůstal u mě Zaťa (Martin Zaťovič, pozn. red.), se kterým si hodně rozumíme. S Petrem Sailerem se ještě musíme pořádně sehrát. Hlavně nesmíme dostávat branky,“ pokračoval jeden z adeptů na vítězství v letošní anketě o Zlatou helmu.

Alfou a omegou boje o play off budou zápasy se Spartou, na Kladně, v Mladé Boleslavi a s Litvínovem. „Tyhle zápasy hodně napoví. Já stále věřím, že se budeme držet v první desítce a že divákům to vytoužené play off dáme. Každopádně se momentálně soustředíme na zápas s Kladnem a na to, co bude dál, raději nemyslíme,“ dodal.

Související články