HC Energie Karlovy Vary

Jsem připravený hrát a těším se na zápasy, hlásí Melenovský

Naposledy si zahrál mistrovské utkání 16. ledna v Liberci. Od té doby nedobrovolně odpočíval. O kom se píše? O útočníku karlovarské Energie Marku Melenovskému. „Jenom jsem cítil, jak v tom prasklo,“ vzpomíná ostřílený borec na nepříjemný moment, když mu na konci druhé třetiny zápasu s Libercem povolil tříslový přitahovač.
Sloveso povolil přitom není to pravé, vysvětluje hráč. „Přitahovač jsem měl prasklý. Potřeboval jsem čas na to, aby se mi to zacelilo. Nemohl jsem vůbec bruslit. Cítil jsem silnou a bodavou bolest,“ popisuje Melenovský své zranění.

Léčba třísel není nějak náročná, vyžaduje však dlouhý čas. Své by o tom mohl vyprávět i Lukáš Mensator, který před pár sezonami trpěl na podobnými potížemi. „Je to jenom o klidu. Nic jiného na to neplatí. Přestávka, kterou jsem měl, byla hodně dlouhá a věřte tomu, na zápasy se už moc těším,“ přidává jeden z nejzkušenějších útočníků v karlovarském dresu.

Do utkání se Zlínem, tedy proti svému bývalému zaměstnavateli, možná Melenovský ještě nezasáhne. „Je to věc trenéra, jestli mě postaví nebo ne. Každopádně já jsem připravený hrát,“ pokračuje.

Extraliga se ve středu rozeběhne po více než deseti dnech, které byly vyplněny reprezentační přestávkou. „S tréninkem jsem začal naplno před pěti dny. Zůstávám na ledě i potom, co všichni odejdou, jezdím, střílím a prostě se snažím dohnat vše, co mi chybí. Na fyzičce musím pořádně makat,“ popisuje třiatřicetiletý útočník, jak se dostává zpátky do formy.

Základní část extraligy se dohraje už tento týden. Zbývající tři kola se odehrají během pěti dnů. „Bude to hodně náročné. Pro nás by bylo optimální chytit se hned v prvním utkání se Zlínem. Uhrát co nejlepší výsledek a pokusit se vyhrát za tři body,“ nepřeje si jen Melenovský, ale všichni hráči v týmu.

Účast v předkole play off může Energii překazit už jen Kometa Brno. Na tu mají svěřenci Václava Baďoučka náskok čtyř bodů. Bude to stačit? Marek Melenovský si není jistý. „Ve hře je stále devět bodů. Nikdo nemá nic jisté. Dokud to nebude na sto procent, tak se nemůžeme dívat, s kým bychom hráli v předkole nebo ne. Musíme jít zápas od zápasu a nesmíme se koukat na ten spodek,“ líčí situaci v tabulce.

V teoretické rovině se Karlovy Vary v předkole mohou střetnout s Pardubicemi, Českými Budějovicemi, Slavií Praha, Litvínovem nebo Plzní. „Pokud postoupíme, tak by bylo výborné hrát s těmi, se kterými máme pozitivní bilanci v této sezoně. Myslím si, že nejlépe se nám hrálo s Litvínovem. Ale to je ještě hodně vepředu. Momentálně nemůžeme taktizovat a vybírat si soupeře. Musíme postoupit, a pak ať se děje vůle boží,“ upozornil Melenovský a na závěr ještě doplnil: „Pokud bychom na úvod hráli s Plzní, tak by to bylo velice náročné, ale pro diváky velice atraktivní.“