HC Energie Karlovy Vary

Zaplaťpánbůh za přesilovky, konstatoval po duelu se Zlínem Čutta

Zápas se Zlínem byl velmi vyrovnaný a fyzicky náročný. Hráči obou týmů šli do hry tvrdě s cílem urvat body. Karlovarští sice brzy vedli 2:0, nedokázali však vedení udržet. Nakonec získali alespoň bod. Vzhledem k prohře Brna v Plzni to není tak špatný výkon. Pozitivní byla hra v početní výhodě a také výkon Lukáše Mensatora. V obraně hrál spolehlivě jako vždy Jakub Čutta, který po zápase sdílel své dojmy ze zápasu.

Celý zápas se hrál ve velkém tempu, hlavně v první třetině se hra rychle přelévala ze strany na stranu. A to bylo logicky značně fyzicky náročné. Domácí obránce Jakub Čutta však únavě odmítl hovořit. „Je po pauze, každý by měl mít sil dostatek, aby to nebyl problém.“

Karlovarským se oba góly podařilo vstřelit v přesilovce, v této herní činnosti jsou vůbec nejlepší v extralize a potvrdili to i v zápase se Zlínem. „Že nám jdou přesilovky, je dobře. Na naší hře ještě zapracujeme a nějaké góly dáme i v situaci pět na pět,“ přeje si hráč, který nosí na drese číslo 21.

Blíží se vyřazovací boje, energetici ale myslí vždy hlavně na další zápas a nekoukají se moc dopředu. „Přemýšlíme jen o zápase, který nás zrovna čeká, protože ten je pro nás nejdůležitější. Co bude v pátek nebo v neděli, to je hrozně daleko,“ komentuje tuto situaci Čutta.

Urostlý obránce si pochvaluje, že se v týmu uchytili i mladíci, Martin Rohan nebo Michal Vachovec. „Mladí kluci také potřebují hrát. Je dobře, že když se někdo zraní, tak máme kam sáhnout. Odvádějí dobrou práci, napadají a znepříjemňují život hráčům soupeře.“

Poprvé od derby s Plzní se na zápas přišlo podívat více než 5000 diváků. A na atmosféře to bylo hodně znát. „Jsem hodně mile překvapený. A chtěl bych poděkovat všem fanouškům. Myslím, že si to všichni kluci užívali,“ děkoval pilíř zadních řad Energie.

I spolupráce s trenérem Baďoučkem je podle Čutty pohodová, vždyť hlavní trenér působil u týmu dlouho jako asistent. „Trenér Baďouček vedl tréninky, už když byl asistent, takže tím se nic nezměnilo. My ho posloucháme a to je základ.“

Hráči už mají za sebou téměř 50 utkání, začíná se projevovat i únava. A zápasy jsou těžší než na podzim. „Ty zápasy teď mají úplně jiný náboj než v listopadu, hraje se kontaktněji a nikdo nám nic nedá zadarmo. O to je to těžší,“ uzavírá zkušený bek.

Související články