HC Energie Karlovy Vary

Stále se máme čím překvapit, říká o Slavii Václav Baďouček

Mezi Karlovými Vary a Slavií panuje silné pouto. Oba soupeři se pravidelně potkávají v závěrečných bojích o titul, avšak nyní je situace poněkud odlišná a místo o mistrovský pohár si to tradiční soupeři rozdají už o setrvání v play off. Zda Energii před osudovými boji trápí nějaká zranění nebo jak bude vypadat příprava na soupeře, na to jsme se zeptali kouče Václava Baďoučka.

Karty jsou již rozdány a v předkole na vás čeká Slavia. Jsou pro vás Pražané přijatelnějším soupeřem nebo byste raději Plzeň?
To je velmi těžké říct, ale sám osobně jsem si více přál Plzeň. A to z toho důvodu, že má užší kádr, avšak určitě ne horší, než Slavia. To v takových sériích může být osudné a rozhodující.

Se Slavií se velmi dobře znáte a souboje těchto týmů už se staly jakousi tradicí. Mají se však oba celky stále čím překvapit?
Samozřejmě se oba soupeři velmi dobře znají. Ale i přesto se bude každý snažit vymyslet něco, čím by druhého překvapil.

Slavia sází hodně na mladé hráče. Mohla by být právě nezkušenost kádru Slavie pro předkolo rozhodující?
Na první pohled se to tak může zdát, ale Slavia, přestože má spoustu mladých hráčů, odehrála výborné zápasy. Pražané dlouho bojovali i o přímý postup do vyřazovacích bojů, takže si nemyslím, že by právě nezkušenost jejich kádru měla být pro Slavii překážkou.

Výkon proti Spartě odrážel důležitost zápasu a určitě s ním nemůžete být spokojen. Co musíte do předkola v herní činnosti zlepšit?
Musíme hrát s mnohem větším nasazením než jsme předvedli proti Spartě. Ale to je samozřejmé, protože už prakticky o nic nešlo. Je třeba navázat na výkony z předchozích utkání, aby v naší hře bylo více tahu na branku, důrazu před ní a hlavně více bojovnosti.

Sloboda s Gřegořkem se potýkají se zdravotními problémy. Bude tým na předkolo kompletní nebo si zotavování hráčů vyžádá více času?
Všichni hráči, kteří nenastoupili v posledních zápasech, by na středeční utkání měli být v pořádku, a tak bychom měli být kompletní.

Zbývají vám poslední tréninky před zápasem. Co bude jejich náplní?
Určitě se vrátíme k přesilovkám, na videu si rozebereme hru Slavie a celkově se zaměříme na jejich způsob hry.

Díky za rozhovor a přejeme hodně štěstí!