HC Energie Karlovy Vary

Junioři se připravují na play off, ml. dorostence čekají tři důležité duely

Zbývají poslední zápasy dlouhodobých částí mládežnických lig. Někteří se závěru strachovat nemusí, jiné však ještě čeká boj. Junioři pod vedením Karla Mlejnka (na snímku) již mají vše sečteno a mohou se soustředit na nadcházející play off. Jistotu v podobě postupu do vyřazovacích bojů mají i starší dorostenci, jež ale ještě čeká poslední duel. Poněkud těžší cesta čeká mladší dorostence, kteří se drží na druhé pozici a mají před sebou tři důležitá utkání. Poslední zápas čeká osmáky, ale o pozici lídra tabulka již přijít nemohou, a účastní se tak mistrovství republiky, kde mají účast jistou i ostatní kategorie.

Extraliga juniorů

Čtvrtek, 3. března

BK Mladá Boleslav - HC Energie 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky: M. Rohan (2), T. Klíma a Záhora.
Asistence: T. Klíma, Kverka, Šik a Vachovec.
Před zápasem byl mezi soupř pětiodový rozdíl ve prospěch energetiků a získaný bod by je posunul do play-off. Rozhodující utkání o účast ve vyřazovacích bojích zvládli Karlovarští velmi dobře. Mužstvu výrazně pomohla přítomnost Martina Rohana a Tomáše Klímy, kteří se v produktivitě výrazně prosadili a pomohli týmu probojovat se mezi elitní osičku týmů. Jde o velmi dobrý výsledek nejstarších karlovarských nadějí. Za jejich zády totiž zůstala řada extraligových klubů, např. Plzeň, Liberec, Pardubice, Kladno, Brno, nebo právě poražená Mladá Boleslav.

Sobota, 5. března

Bílí Tygři Liberec - HC Energie 5:4 pr. (0:0, 3:1, 1:3 - 1:0)
Branky: Hudák (2), V. Tomeček a Vachovec.
Asistence: Vaněk, L. Klíma, Tomeček a Funk.
Výsledek utkání již nemohl ovlivnit postavení ani jednoho z týmů, a tak trenéři Energie nechali odpočívat hráče, kteří nastupovali za A tým a lehce zraněné hráče. Zbytek mužstva v závěru utkání za stavu 4:1 pro domácí projevil velký charakter a v závěrečných minutách v rozmezí necelých dvou minut vstřelili energetici 3 branky, z toho dvě v powerplay, čímž dovedli utkání do bodového zisku. Ve čtvrtfinále přivítají junioři 17. března Vítkovice.

Extraliga staršího dorostu

Pátek, 4. března

Bílí Tygři Liberec - HC Energie 1:5 (0:3, 1:2, 0:0)
Branky: Čápek, J. Vrána, Troška, Csamango a L. Vrána.
Asistence: Winkler (2), Zikmund (2), J. Vrána a Ziegler.
Na libereckém ledě se hrálo rychlé utkání plné osobních soubojů. Domácí začali náporem, ale brankově se neprosadili. Byli to naopak energetici, kteří z protiútoku otevřeli skóre a branka v domácí síti naprosto změnila obraz hry. Hosté najednou lépe bruslili, důsledně forčekovali a proměnili dvě přesilové hry. K tomu přidali i branku v oslabení. Ve polovině utkání bylo za stavu 0:5 pro Energii o zisku bodů prakticky rozhodnuto. Domácí pak dosáhli pouze čestného úspěchu. Utkání se vydařilo brankáři Denisu Rauscherovi.

Sobota, 5. března

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky: Novák, Gorčík a Troška.
Asistence: Winkler (2), Bečka, L. Vrána a Troška.
V nepříliš pohledném utkání rozhodli hosté o další výhře hlavně využitím přesilových her. Domácí, kteří jsou již delší dobu odsouzeni k sestupu z extraligy, nekladli nijak výrazný odpor. Pokud se přece jen dostali do šance, pozorný David Fečo spolehlivě zasáhl. Karlovarští tak potvrdili vynikající bilanci, kdy v nadstavbové části soutěže prohráli v základní hrací době z 19. utkání zatím pouze jediné.

Extraliga mladšího dorostu

Neděle, 6. března

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)
Branky: Zikmund (2), Molnár (2), Hroch a Jirušek.
Asistence: Vrána (2), Gorčík (2), Jirušek, Zikmund, Molnár a Řezníček.
Výborný výkon mladých energetiků podpořený dobře chytajícím gólmanem vedl k zisku 3 bodů. Přestože výsledek vypadá přesvědčivě, cesta k úspěchu nebyla vůbec jednoduchá. Utkání se hrálo ve vysokém tempu se spoustou osobních soubojů. Velmi důležitý byl začátek zápasu, kdy Karlovarští přečkali úvodní tlak domácích a poté je zchladili ve 4. minutě dvěma rychlými góly, čímž získali klid. V dalším průběhu zápasu postupně svůj náskok navyšovali až ke konečnému výsledku.

Žákovská liga starších žáků

Středa, 2. března

8. třída

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
Branky: Vodička a Beer.
Obránci Energie se v tomto utkání nemohli ze svých pozic dívat na střeleckou nemohoucnost útočníků a dokázali dvakrát skórovat. Bohužel to byly jen jejich dvě branky, kterými pouze korigovali výsledek tohoto utkání.

7. třída

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie 1:14 (0:3, 1:6, 0:5)
Branky: Trofimov (3), Schildhabel (3), Vildumetz (2), Valíček (2), Zeman (2), Smolka a Salva.
V nabitém programu, kdy ve třech posledních týdnech hráli v sérii sobota - středa, mladí hráči Energie opět nadělovali góly jako na běžícím pásu. Stále bojují o celkové prvenství ve své kategorii v žákovské lize, ke kterému potřebují být vítězní ve zbývajících dvou utkáních a věřit, že družstvo Kadaně porazí jejich velkého soupeře z Litvínova. V hokeji je totiž všechno možné!

Neděle, 6. března

8. třída

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 4:5 (1:1, 2:2, 1:2)
Branky: Salajka (2), Trapl (2) a Trofimov.
Hráči osmé třídy Energie si cestu k vítězství museli vybojovat dobrým výkonem a trpělivostí. Nakonec to zvládli a z Ústí nad Labem si odvážejí oba body i ve velmi okleštěné sestavě.

7. třída

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky: Vildumetz (2), Zeman.
Sérii utkání venku završili mladíci Energie vítězstvím na ledě ústeckých lvů. A po celý zápas si museli "sedmáci" přeříkávat větu: „Trpělivost růže přináší,“ protože tentokrát to nebylo vítězství vůbec jednoduché. Ale na to se historie neptá. Poslední duel sezóny sehrají na domácím ledě s týmem Kadaně.

Žákovská liga mladších žáků

Neděle, 6. března

6. třída

HC Energie - HC Slovan Ústečtí Lvi 13:1 (1:0, 7:0, 5:1)
Branky: Nidl (4), Bečka (3), Hoang (2), Chmiel, Bernáth, Kratochvíl a Prošek.
Asistence: Bečka (5), Chmiel (3), Tocik (2), Šik, Maloušek a Šetek.
Od začátku do konce měli domácí zřetelnou převahu, ale až od druhé třetiny ji náležitě dokázali gólově vyjádřit.

5. třída

HC Energie - HC Ústečtí Lvi 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky: Šťastný a Doubek.
Asistence: Zdeněk a Matoušková.
Karlovarským zápas vůbec nevyšel a předvedli pouze průměrný výkon, což v žádném případě na vítězství vůbec nestačilo.Po zásluze odešli poraženi.

Západočeský regionální přebor elévů

Neděle, 6. března

4. třída

HC Energie - HC Tachov / Mar. Lázně "B" 5:2
Branky: Novotný (2), Zdeněk, Bubeliny a Hnízdil.
Asistence: Zdeněk a Jiroušek.
Domácí po první třetině prohrávali 0:2, ale po přestávce zlepšili jak defenzivu, tak i ofenzívu a začali lépe využívat své šance. Výhra byla zcela zasloužená.