HC Energie Karlovy Vary

Skončit v první šestce by mě nebavilo, usmívá se Kverka junior

Junioři se úspěšně probojovali skrz skupinu B a opět je čekají zápasy play-off, ve kterých se jako první potkají s Vítkovicemi. Karlovarská juniorka představuje celek velkých bojovníků, což jde znát i na jejích výsledcích ze základní části. „Občas je v kabině cítit mírná nervozita, ale pokud si budeme věřit, zvládneme to,“ prorokuje Jaromír Kverka mladší, který nám odpověděl na několi otázek o týmové i jeho osobní hře. První utkání čtvrtfinále je na programu ve čtvrtek 17.3. v KV Areně od 17:30!
Máte před sebou zasloužené play-off. Jaké cíle si stanovují hráči před začátkem sezóny? Jaké cíle si dáváte nyní?
Každý hráč na začátku sezony rozhodně hraje a vyhrává, aby na konci sezony mohl hrát play-off. Myslím, že to je cíl každého hráče. V play-off si tým žádné cíle neklade. Prostě jde do zápasu s tím, že ho musí vyhrát. Rozhodně chceme jít vždy dál.

Zklamalo vás, že jste do play-off nepostoupili rovnou? Že jste skončili v B skupině, která se k bojům o titul musí ještě prokousat?
Mě rozhodně to vůbec nezklamalo, ba naopak. Byl jsem moc rád, že ve skupině B je stále o co hrát a každý zápas měl šťávu a drama to bylo až dokonce. Myslím, že kdybychom skončili v první šestce, tak by mě to tolik nebavilo.

Jak se na týmu podepsaly různé změny, jako zranění či odchod Martina Rohana do A-týmu?
Na týmu se to určitě podepsalo. Martin je skvělý hráč, který týmu dokáže ohromně pomoci. Ale pak tam nebyl a já myslím, že tým to zvládl. Takže se týmu podařilo ukázat, že to není jen o jednotlivci. Samozřejmě na poslední zápasy Martin zase přišel a myslím, že důležité utkání v Boleslavi rozhodl ve větší míře on.

Jak vypadá atmosféra v kabině před důležitými boji, které ve skupině B máte za sebou, nebo které vás v play-off teprve čekají?
Myslím, že před tak důležitými zápasy byla cítit taková trošku nervozita, ale věděli jsme, že pokud do toho dáme vše, tak to zvládneme.

Vaše letošní sezóna připomínala trochu horskou dráhu. Začátek nebyl příliš vydařený, pak přišla řada úspěchů, a aby toho nebylo málo, poté přišla opět menší krize. Jak na tyto změny reagují hráči?
Sezona byla dlouhá a samozřejmě se nedá zařídit, aby se nám stále dařilo. Někdy jsme prohrávali i víckrát za sebou, ale každou prohru jsme hodili za sebe a soustředili se na další utkání. V prohraném zápase se nesmíte nikdy moc pitvat a prostě jít dál a nějak to zlomit.

Vy sám už máte několikanásobné zkušenosti z reprezentace. Berou vás v kabině za zkušenějšího? Nechají si od vás spoluhráči poradit?
V reprezentaci se hraje úplně jiný styl hokeje než v juniorce. Kluci mě berou úplně normálně jako každého hráče. V kabině je spousta hokejistů, kteří jsou mnohem zkušenější než já. Pořád jsem tam jako bažant, takže rozhodně nikomu neradím (smích). Od toho jsou trenéři.

Reprezentaci už jste si vyzkoušel, jaký je váš další cíl?
Můj další cíl je takový,že bych se chtěl určitě trénink co trénink zlepšovat, protože vím, že mám spoustu nedostatků. A můj hlavní cíl je dostat se příští rok na mistrovství světa dvacetiletých. K tomu ale vede ještě dlouhá cesta.