HC Energie Karlovy Vary

Doufám, že si zahraju i nějaký zápas, věří Pech před repre srazem

Útočníku Lukáši Pechovi se dostalo veliké pocty. Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik povolal centra druhé formace karlovarské Energie na sraz, ze kterého vykrystalizuje sestava pro mistrovství světa na Slovensku. Pech patří do skupinky tří nováčků, kteří se v nominaci objevili. „Je to pro mě pocta a další krok k mému snu,“ říká nejproduktivnější energetik sezony v našem rozhovoru.
O „povolávacím rozkazu“ se dozvěděl Lukáš Pech od svého agenta Josefa Řezníčka. „Zavolal mi to Pepa. Říkal mi, že je o mě zájem a také to, abych se dostavil na první sraz národního mužstva. Nebylo to ale nic jistého. Po týdnu mi telefonoval znovu a klaplo to. Ozvali se mi i ze svazu. Jsem moc rád, že se tam podívám,“ říká natěšený Pech.

Sraz mužstva startuje v pondělí 21.3. v Kravařích u Opavy. Tým čeká menší soustředění a pak odcestuje na přátelské utkání do Norska. „První týden se jenom trénuje. Na programu je asi šest tréninků. Druhý týden se pak odcestuje do Norska a Běloruska, kde nás čekají dva zápasy. Já jenom doufám, že se v týmu dokážu udržet i ten druhý týden a nějaký zápas si zahraji,“ svěřuje se se svými nadějemi nejproduktivnější energetik základní části i play-off.

Následně reprezentaci čeká klání se Švýcarskem v Litvínově a Švédské hokejové hry. Co se Lukáši Pechovi honí hlavou, nedokáže ani popsat. „Žádné extra myšlenky nemám. Prostě jsem jenom v očekávání, co přijde. Nevím, jak jinak bych to vyjádřil. Je to pro mě novinka a pocta. Uvidíme, co se bude dít dál,“ popisuje.

Po roce se tak Pech potká s Ondřejem Němcem, se kterým před pár lety vybojoval pro Karlovy Vary mistrovský titul. „Tak neznám se jenom s Ondrou Němcem. Znám se i s Frantou Ptáčkem, se kterým jsem také hrával. Ale to je asi tak všechno,“ přidal. Lukáš Pech je původem z Jihlavy. Ondřej Němec z další horácké bašty a to z Třebíče. „Známe se od mala. Proti sobě jsme toho hodně odehráli už v žákovských soutěžích,“ zavzpomínal.

Karlovarský štírek mezi útočníky dostal i otázku na tělo. Proč kouč Hadamczik vsadil právě na něho? Chvilku s odpovědí váhal. „To se musíte zeptat jeho, ale já doufám, že jsem letos ukázal, že hokej hrát umím. Myslím si, že jsem podával stabilní výkony a neměl jsem nějaké výkyvy. Doufám, že jsem si to zasloužil. Je to další krok k tomu mému snu,“ pokračoval Lukáš Pech a své hokejové cíle také ochotně prozrazuje. „Měl jsem vytyčené čtyři body. Zaprvé jsem chtěl hrát stabilně extraligu. To se mi povedlo. Pak jsem chtěl vyhrát mistrovský titul. To se nám také podařilo. Třetí pak je proniknout do reprezentace a čtvrtý zkusit uspět v zahraničí,“ dodal na závěr.