HC Energie Karlovy Vary

Druhé místo zamrzí, lituje prohraného finále Tomáš Klíma. Náladu si spraví v reprezentaci!

Na jih Moravy nebudou karlovarští junioři vzpomínat v nejlepším. Posilněni domácí výhrou v KV Areně odcestovali se smělými plány na titul do Znojma, kde jim stačila jediná výhra vedoucí k vysněnému poháru. Po úterním karlovarském debaklu byla startovní čára pro oba týmy vyrovnaná, rozhodnutí mělo padnout následující den. I třetí, rozhodující duel se však nesl plně v režii domácích Orlů, kteří si opět s chutí zastříleli a získali mistrovský pohár. „Téměř každá šance Znojma skončila brankou, takže si zasloužili zvítězit,“ sportovně přiznal po středečním klání trenér Západočechů Karel Mlejnek. Utkání pro nás smutně zhodnotil i Tomáš Klíma, který ve čtvrtek obdržel pozvánku do slovenské reprezentace. V rámci přípravy na domácí mistrovství nastoupí společně s Rastislavem Dejem k přátelskému utkání s Finskem.

Tomáš Klíma patří k tahounům celého mužstva, jeho střelecký apetit poznala na vlastní kůži především Sparta, kterou svým uměním přiváděl doslova do varu, na ledě Znojma se mu již tolik nevedlo. Karlovarští v Hostan aréně skórovali pouze dvakrát, ale počet inkasovaných gólů se zastavil na čísle patnáct. „Nikdo z nás si to nedovede vysvětlit. Ztratili jsme ve Znojmě vše, co se dalo,“ soukal ze sebe s obtížemi zklamaný útočník.

Po úterní vysoké prohře se Západočeši snažili odreagovat po svém. „Včerejšek jsme hodili za hlavu. Nebyli jsme ráno ani na rozbruslení, zkoušeli jsme se uvolnit jinak, ale nakonec ani to nepomohlo,“ litoval Tomáš Klíma. V čem viděl karlovarský útočník hlavní příčinu úspěchu soupeře? „Příliš lehce se dostávali do naší třetiny. Útočníci vůbec nepomáhali obráncům a ani gólmanovi,“ všiml si Klíma.

Druhé místo, které Karlovarští zaslouženě získali poté, co suverénně přešli přes čtvrtfinále i semifinále, teď sice neutěší jejich smutek, jaký je to obrovský úspěch, však dojde hráčům později. „Když už jsme se dostali takto daleko, tak to druhé místo zamrzí,“ neskrýval zklamání těsně po závěrečném hvizdu Tomáš Klíma.

Karel Mlejnek V prvních minutách hry se zdálo, že se na znojemském ledě odehraje vyrovnaná bitva, což potvrdil i hostující trenér. „Do zápasu jsme vstoupili dobře. V úvodu utkání se nám v brankovišti povalovaly dva až tři kotouče, ale my jsme nebyli důrazní. Upozorňovali jsme hráče na to, že kdo vstřelí doma první branku, tak většinou vyhraje. Měli jsme možnost to zvrátit, ale bohužel se nám to nepovedlo a ještě v první třetině jsme dostali tři branky. To rozhodlo,“ pokoušel se najít příčinu neúspěchu Karel Mlejnek.

Stejně jako některé fanoušky, rovněž karlovarského trenéra Karla Mlejnka zaskočil počet branek, který v celé sérii padl. „Osobně mě u celé série překvapilo, že padalo hodně gólů. I u nás doma, kde jich bylo k vidění deset,“ nevěřícně kroutil hlavou trenér Západočechů. Karlovarský brankostroj se však začal postupně zasekávat a přesné trefy se stávaly nedostatkovým zbožím. „Neproměňovali jsme vyložené šance, to rozhodlo,“ nehledal výmluvy trenér druhého nejlepšímu juniorského týmu pro sezónu 2010/2011.

Související články