HC Energie Karlovy Vary

Nejraději bych sezonu ukončil až v polovině května, usmívá se reprezentant Pech

Lukáš Pech je momentálně jediným zástupcem karlovarské Energie v české hokejové reprezentaci. Po vítězném dvojutkání v Norsku se nyní s národním týmem připravuje na další díl Euro Hockey Challenge v Bělorusku. „Norsko je krásná země. Všude tam ještě leží sníh. Naší formaci se navíc dařilo, takže jsem spokojený," popisuje své zážitky nejproduktivnější energetik základní části.

Před srazem reprezentace jste byl plný očekávání. Bylo naplněno?
Maximálně. Nosit národní dres je hodně emotivní. Všichni hráči tady jsou super a já jsem moc rád, že v mužstvu můžu být.

Jak jste zatím spokojený se svým účinkováním?
Zatím se naší formaci daří a trenér si nás tu nechal. Začal nás stavět i na přesilovky, když se prvním formacím nedařilo. Nám se povedlo se prosadit, takže spokojený jsem.

Každý týden se zužuje kádr. Kdy myslíte, že trenér ukáže na vás?
Nejraději bych byl, kdybych v reprezentaci skončil v půlce května (15. května končí MS na Slovensku, pozn. red.). Jsem ale realista a stojím pevně nohama na zemi. Můžu se dostat mezi náhradníky, někdo se může zranit a pak si možná zahraji. Nicméně všechno nechávám osudu. Za každou minutu v reprezentaci jsme moc rád.

Jak se vám líbilo Norsko, byl jste tam poprvé?
Je to nádherná země. Můj bratr jezdí do Norska a nechává se najímat na příležitostnou práci. Já jsem tam ale nikdy předtím nebyl.

Takže se na vás byl bratr podívat?
To bohužel ne. Momentálně je doma. Ale František Ptáček tam bratra má, a ten nám dělal celé dva dny takového průvodce.

Hala ve skále. To samo o sobě je něco unikátního...
To ano. Jedete autobusem a všude okolo vás jsou kopce, skály a lesy. Najednou před jedním kopcem zastavíte a jdete dovnitř malým vchodem, jako když jdou horníci do štoly. Jdete chodbou dlouhou sto metrů a až potom se dostanete do haly. Jenom je veliká škoda, že na zápasy přišlo tak málo diváků.

Už jste někdy byl v Bělorusku?
Ještě ne. Jediné co o té zemi vím je, že tam vládne Lukašenko a je tam něco jako komunismus. Hlavní město je Minsk a místní Dynamo hraje v KHL. Jinak nic jiného o té zemi nevím, ale moc se tam těším.