HC Energie Karlovy Vary

Do Energie přichází velká útočná posila: slovenský kanonýr Marek Bartánus

S největší pravděpodobností poslední posilou před novou extraligovou sezonou se stává slovenský reprezentační útočník Marek Bartánus. Pravé křídlo si v uplynulé sezoně zvykalo na českou extraligu ve Spartě. Po zemětřesení v kádru pražského celku získaly vyhlášeného kanonýra na roční hostování Karlovy Vary. „Dlouhodobě jsme deklarovali, že chceme přivést kvalitní pravé křídlo k Lukáši Pechovi. Když padlo finální stanovisko Chomutova, že nepustí na hostování Davida Hrušku, museli jsme se poohlížet dále. V okamžiku, kdy Sparta uvolnila Marka Bartánuse, začali jsme se o tohoto hráče intenzivně zajímat a jsme rádi, že se nám jej podařilo získat na roční hostování. Víme, že v sobě má velký potenciál. Loni jej sice ve Spartě úplně nevyužil, ale zahraniční hráči mají někdy s adaptací na českou extraligu v první sezoně trochu problémy. Věříme, že rozhodně posílí útočnou kvalitu našeho mužstva. Navíc se jedná o praváka, kterých máme v týmu málo,“ přibližuje okolnosti příchodu nejlepšího střelce slovenské extraligy z předloňské sezony generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Bartánus se bude v Karlových Varech hlásit na tréninku poprvé už v pondělí.
Nová akvizice byla plánována jako zakončovatel do druhé karlovarské formace k tvůrci hry Lukáši Pechovi. Jak ale potvrzuje generální manažer klubu, tuto pozici si musí čtyřiadvacetiletý kanonýr nejprve vybojovat: „Stejně jako ostatní hráči se bude muset i Marek Bartánus o svou pozici v týmu pořádně poprat. Bude muset přesvědčit trenéry, že si svou šanci zaslouží.“ Trenér Baďouček má nyní k dispozici 32 hráčů, ze kterých bude během léta vybírat své vyvolené pro start nové sezony.

V příchodu Marka Bartánuse hrály přirozeně svou roli i finanční možnosti klubu. „Marek je určitě kvalitní hráč. Navíc pro nás byl i finančně dostupný a náklady na něj jsou v rozumných mezích,“ potvrzuje.

Tímto příchodem je kádr HC Energie pro novou sezonu na straně příchodů uzavřen. „Ještě nejsme přibližně s pěti hráči u konce v jednáních o úpravě jejich smluv. Snažíme se, aby šli hráči se svými požadavky níže, abychom mohli zvládnout následující sezonu bez problémů i z finančního hlediska. V případě, že se s těmito hráči nedohodneme, může se stát, že naše řady opustí. Jasno by mělo být do 14 dnů,“ přibližuje aktuální vývoj v hledání nezbytných úspor, které aktuálně řeší snad všechny sportovní kluby nejen v České republice.

Pro fanoušky Energie je ale důležité, že se klub na podmínkách upravené smlouvy domluvil i s brankářskou jedničkou Lukášem Mensatorem.