HC Energie Karlovy Vary

Budu bojovat a hrát nejlíp, jak umím, slibuje Tomáš Rohan

Léto ještě nestačilo ukázat svou největší sílu a hokejoví fanoušci už se opět vidí u ledu. Po letní přípravě a dovolené se energetici opět vrátili na ledovou plochu a mají v nohách dva první zápasy. Jedním z mladíků, kteří se v tomto období uchází o pozici v karlovarském A-týmu je i dvaadvacetiletý útočník Tomáš Rohan. „Věřím, že po suché přípravě jsme na sezónu dobře připraveni,“ hlásí v našem rozhovoru.
Máte za sebou letní přípravu s A-týmem, jaká byla?
Příprava byla velmi náročná. Jezdilo se na kole, běhalo, skákalo, chodilo do posilovny,... Věřím, že jsme na sezónu dobře připraveni.

Co vás na přípravě bavilo nejvíc a co naopak nejmíň?
Urcitě mě nejvíc bavila herní cvičení, zejména fotbal. No a nejmíň, nechci říkat, že by mě nebavily, ale nejvíce jsem se trápil při bězích delších jak 100 metrů. (smích)

Mladší ročníky musí vždy tvrdě bojovat o svou pozici v základní sestavě. Jak si věříte, že se pro vás najde místo v základní sestavě?
Kdybych si nevěřil, mohl bych to zabalit rovnou. Budu bojovat a hrát nejlíp, jak umím. Jiný recept nemám!

Máte nějaké cíle pro následující sezónu? Ať už v hokeji nebo v soukromém životě?
Mým cílem je probojovat se do základní sestavy A-týmu a po celou sezónu podávat dobré výkony.

Jak trávíte svoje volno? Snažíte se ve svém volnu nějakým způsobem vydechnout od hokeje?
Část volna jsem strávil s přítelkyní u moře, kde jsem vypustil úplně od všeho a po navrátu jsem se začal opět připravovat na sezónu.

Dokázal byste sám za sebe říct, proč jste týmu přínosem? Ať už na ledě nebo mimo něj? 
Co se týče ledu, nechtěl bych hodnotit sám sebe, to musí jiní. A mimo led? Na poslední společné akci s týmem jsem dokázal, že jsem výborným muzikantem, tak asi to. (smích)