HC Energie Karlovy Vary

Na Ufu se těšíme, vzkazuje Marek Melenovský po utkání s Kadaní

Po prvním zápasu v Chomutově se Energie poprvé představila také na ledě KV Areny. Slibně rozehraný zápas nakonec ale domácí ztratili po nepovedené třetí třetině. Za domácí mužstvo se trefili Tomáš Klíma, Marek Bartánus a Pavel Kuběna. První jmenovaný se trefil po přihrávce Marka Melenovského, se kterým jsme si po utkání popovídali.

Marku, dnes jste na soupeře vletěli hned od začátku první třetiny, po které jste vedli 3:0. Jak byste ohodnotil celý zápas?
Tak byla to příprava a výsledek 3:0 byl pro nás po první třetině příjemný. Chtěli jsme si vyzkoušet nějaké věci a pak závěr byl hodně hektický a my ho nezvládli. Sedneme si k videu, popovídáme si o chybách a budeme pracovat na tom, abychom se jich do příště vyvarovali.

Patřil jste k nejaktivnějším hráčům na ledě. Jak byste popsal situaci před gólem Tomáše Klímy?
Šel jsem za pukem na levé straně útočné třetiny, tam jsem ho získal a podíval jsem se před bránu. Viděl jsem, že mi obě křídla najíždějí, jeden šel do brány, druhý zůstal mezi kruhy. Ten, co šel na bránu, strhnul oba obránce a Tomáš tam zůstal sám tak jsem mu nahrál a on to trefil.

Co říkáte na výkon brankáře Bendy?
Jsme v těžké přípravě a nelze dělat nějaké závěry. Branky padly takové, jaké padly, a rozhodně z toho nelze nikoho vinit.

Kádr byl od minulého ročníku hodně obměněn. O místo v sestavě bude asi velký boj, že?
To určitě, kádr je široký a dneska hodně hráčů nehrálo. O místa bude ještě velký boj v dalších přípravných zápasech.

Cítíte na sobě nějak to, že jste se nepřipravoval s týmem, ale individuálně?
Ne, za ta léta co přípravu děláme s Energií, už vím, jak se mám připravit, a na ledě se cítím dobře. Nemyslím, že bych měl nějaký handicap. Fyzicky se cítím výborně.

Těšíte se na zápas s Ufou?
Každopádně. Bude to zpestření přípravy, přijede kvalitní mužstvo a proti takovým se vždycky hraje dobře.

Co je pro Vás cílem letošní sezony?
Určitě se dostat do play-off.

Související články