HC Energie Karlovy Vary

Chceme vyzkoušet hlavně mladé hráče, říká Václav Baďouček před derby s Plzní

První letošní západočeské derby je tady. Karlovy Vary hostí plzeňské indiány a mají co napravovat. Hokejistům Energie se zatím v přípravě nedaří. Ve dvou zápasech s prvoligovými celky z Chomutova (2:3) a Kadaně (3:4) prohráli. Nyní si chtějí napravit reputaci a ukázat divákům v KV Areně, že hokej stále hrát umí.

Trenér Varů Václav Baďouček se dohodl se svým plzeňským kolegou Mariánem Jelínkem na rozšíření soupisky pro utkání. „Domluvili jsme se, že nebudeme trvat na těch dvaadvaceti hráčích. Snahou nás obou je vidět v těžkém zápase co nejvíce mladých hráčů. Zajímá nás, jestli dokáží přijmout agresivní styl hokeje. Někteří se s ním doposud nesetkali,“ říká na úvod karlovarský lodivod s tím, že Plzeň je pro takovouto zkoušku doslova ideální partner.

Tým z lázeňské metropole začal svůj již třetí týden práce na ledě. „Byl bych velice rád, kdyby se ve hře objevili prvky, na kterých při trénincích pracujeme. Snažíme se toho klukům co nejvíce natlouci do hlavy a mě zajímá, jak to převedou do praxe,“ pokračuje.

Energetiky čekají v tomto týdnu tři domácí střetnutí. Po duelu s Plzní změří síly ve čtvrtek s prvoligovým Ústí nad Labem. V neděli je pak čeká ruský velkoklub Salavat Julajev Ufa. „Během těchto tří utkání se nám definitivně ukáže, který z kluků na to má a který ne. Následně dojde k zúžení kádru o tři až čtyři hráče,“ dodává Baďouček.

Utkání ve všední dny, tedy s Plzní a Ústím nad Labem se hrají od 18 hodin. Nedělní duel s Ufou začíná o třicet minut dříve.