HC Energie Karlovy Vary

Energetiky čeká soustředění. Sehrají čtyři utkání i se zahraničními kluby

Program Energie je v příštích dnech následující: v rámci soustředění sehrají energetici čtyři utkání, a to se Skalicí, Zlínem, Nitrou a Lincem. K zápasům budou Karlovaráci buď dojíždět do sídla soupeře, nebo je sehrají přímo na stadionu v Břeclavi. Václav Baďouček (na snímku) přidává bližší informace o kádru a informuje i o zdravotním stavu Tomáše Klímy.

Energie jede do Břeclavi

V současnosti se karlovarské mužstvo vydává na soustředění do Břeclavi. Tam už nepojede dvojice Kverka – Surovka. „Jarda se vrátí zpátky do juniorky. V jeho případě si myslím, že má ještě chvilku čas. Co se týče slovenského útočníka Surovky, tak momentálně s jeho agentem jednáme a hledáme mu společně angažmá. Myslím si, že v něm něco je, ale také má ještě čas. To je prozatím všechno. Nikdo jiný kádr neopouští a na soustředění jedeme s pěti kompletními formacemi,“ začal Václav Baďouček rozebírat další týden přípravy.

A co bude náplní? Odpověděl okamžitě. „Máme v plánu čtyři zápasy a k tomu budeme samozřejmě ještě trénovat. Takže toho bude na programu více než dost. I proto máme pět formací. Každá si zahraje tři zápasy. V těchto dnech vrcholí kondiční fáze přípravy,“ vysvětlil.

Po utkání s Ufou ale mělo mužstvo opustit několik hráčů. „Kromě Lukáše Mensatora, který má zlomený prst,“ připomněl Baďouček zranění jedničky a pokračoval: „Je mimo hru i Tomáš Klíma. U něj je to velice nepříjemné, protože nevím, co si o jeho zranění mám myslet. Má vyhřezlou ploténku a to je něco, u čeho nikdo neví. U Lukáše Mensatora je to jednoduší, kost sroste a za chvilku je zpátky. Možná se do branky postaví už na soustředění v Břeclavi.“

I proto v týmu zůstali další mladíci. „Chceme mít pět formací. Proto jsou všichni zatím s námi a pojedou i na soustředění,“ vysvětlil.

Podobné problémy jako Tomáš Klíma měl v minulosti i Jan Košťál. „On podstoupil vynikající rehabilitaci hned po sezoně a svým zádům se na sto procent věnuje. Musím to zaklepat a také doufat, že mu to vydrží po celou sezonu,“ dodal.

Ohlédnutí za Ufou

Celý zápas rozhodla už první třetina, když se ruští bohatýři dokázali dvakrát prosadit v přesilové hře. „V této herní činnosti jsou Rusové excelentní. My jsme jim navíc i k jednomu z gólů hodně pomohli,“ přiznal po zápase kouč Václav Baďouček.

První část přesilovky, přesněji tu, která se hrála pět na tři, využil Jakub Klepiš, který je ve službách Salavatu. „Cítili jsme se hodně unaveni, protože jsme přiletěli do Karlových Varů den před zápasem. Přece jen posun čtyř hodin byl hodně znát. Co se týče gólu, tak to bylo hodně těžké trefit prázdnou branku,“ přiznal střelec úvodní přesné střely střetnutí s úsměvem.

Ufa místy působila velice sebejistě. „My jsme si určitě z domácího týmu nedělali srandu. To bychom si ani nedovolili. Něco jiného je to, že ti ruští kluci prostě na ledě dělají nějaké ty parádičky navíc, které normálně nikdo nedělá. Podle mého Vary hrály velice dobře a výsledek 1:3 je tomu důkazem,“ přidal Klepiš.

S tímto faktem souhlasil i Václav Baďouček. „Přestože jsme prohráli, předvedlo naše mužstvo dobrý výkon. Každý viděl, kdo proti nám nastoupil. Kvalita byla jasně na straně hostí a podle mého jsme se s tím vypořádali dobře,“ souhlasil.

Post brankáře číslo jedna zaujal po zranění Lukáše Mensatora mladičký Tomáš Závorka. „Podle mého chytal velice dobře. Já jsem si toho všiml až během zápasu, že tam Lukáš není. Venca Skuhravý mi pak při jednom vhazování řekl co je sním,“ připojil Jakub Klepiš.

A co se přesně karlovarské dlouhodobé jedničce stalo? Na to odpověděl Václav Baďouček. „Má zlomený prsteníček z utkání s Plzní. Jak ho tam Duda na začátek zápasu osekával,“ připomněl karlovarský trenér nepříjemnou chvilku pro jeho svěřence.

Jediným přesným střelcem zápasu v karlovarském dresu byl František Skladaný. „Pro nás byl tento zápas velikou motivací. Výborně nás držel brankář Závorka, ale přeci jen se Ufa dokázala prosadit. Škoda, že jsme dokázali prosadit pouze jedenkrát,“ litoval střelec Skladaný.

Související články