HC Energie Karlovy Vary

Závěrečné drama se šťastným koncem pro rakouský celek

Příprava: EHC LIWEST Black Wings Linz – HC Energie 4:3 (0:0, 0:1, 4:2)
Až k evropskému veletoku Dunaji vycestovali energetici za svým posledním zápasem letního soustředění. Na nevelkém stadionku Černých Křídel z Lince sehráli vyrovnané utkání s akčním závěrem. Pěkný výkon předvedl David Nosek (na snímku), který si připsal dvě vyrovnávací branky. Tu druhou vsítil až dvě minuty před závěrečnou sirénou, a přesto nepomohla. V samotném závěru se totiž ještě prosadil centr čtvrté linecké pětky Mike Ouellette a rozhodl tak zápas.
Příprava na sezonu, 9. kolo, pá 19.8.2011
Linz
Karlovy Vary
4:3
0:0, 0:1, 4:2
Branky a nahrávky: 42. Oberkofler, 43. Mairitsch, 52. Ouellette, 60. Ouellette - 34. Skuhravý, 48. Nosek, 58. Nosek. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme odehráli poslední utkání této venkovní série a bylo pro nás extrémně vyčerpávající, hrál se fyzický hokej na těžkém ledu. Dnes už opravdu bylo vidět, že nám v závěru docházely síly. Přesto jsme dvě třetiny vedli o gól. V poslední části jsme dostali dva rychlé góly, byly tam dvě hromadné bitky, a museli jsme tak dohrávat na tři útoky. Jsem především rád, že se utkání obešlo bez zranění. Soupeř měl v mužstvu asi šest Kanaďanů, kteří se chtěli předvést.