HC Energie Karlovy Vary

Junioři vyšli střelecky naprázdno a podlehli Chomutovu

Junioři: Piráti Chomutov - HC Energie 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Druhé utkání NOEN extraligy karlovarským juniorům nevyšlo. Chomutovští Piráti rozhodli duel na svém ledě ve druhé třetině, v níž vstřelili dvě branky. Ty byly zároveň veškerým gólovým účtem utkání, a proto si tři body ponechali domácí. Svěřenci Karla Mlejnka (na snímku) tak v nové chomutovské aréně podlehli.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 2. kolo, so 10.9.2011
Chomutov
Karlovy Vary
2:0
0:0, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 28. Miha (Novák L., Novák J.), 32. Novák L. (Novák J., Pesjak). Vyloučení: 8:5. Využití: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 2:0.
Chomutov: Matoušek - Batrejs, Kopáč, Korim, Kolář, Kolčava, Hlaveš, Pozděra, Čížek, Ptáčník, Chlouba, Ročuk, Hrabák, Hartik, Ordráček, Klouček, Hammerbauer, Deveri, Novák L., Novák J., Pesjak.
Karlovy Vary: Habal - Rauscher, Valeš, Šik, Koblasa, Vachovec, Švec, Schusser, Troška, Tomeček, Kverka, Půlpán, Funk, Urbančok, Winkler, Vrána, Gombár, Novák O., Vilhelm, Svoboda, Korytko.

Komentář k utkání

Ve druhém kole Noen extraligy juniorů se do Chomutova dostavili sousedé z Krušných hor – Energie Karlovy Vary. První třetina byla od obou klubů matoucí, když se spíše než hrálo, přerušovalo a taktizovalo. První větší šance v zápase se naskytla, až na sklonku desáté minuty, ale Miha Pesjak přestřelil bránu. Naopak hosté zahrozili ve čtrnácté minutě, kdy se do samostatného úniku dostával Jaromír Kvenka, ale také svojí šanci nevyužil. První třetina skončila smírně 0:0.

Do druhé třetiny jako by vlétli jiné týmy. Domácí tým byl aktivní, ale hosté měli zpočátku větší šance na otevření zápasu. Domácí mohli jít v šestadvacáté minutě do vedení, ale místo puku skončil v bráně jeden z domácích, který konstrukci vyrazil, ze své klasické polohy. Co se nepovedlo předtím, to se povedlo o chvíli později. Psala se osmatřicátá minuta, když se domácí Piráti dostali do útoku. Lukáš Novák nahrál na modrou čáru a Miha Pesjak nekompromisně umístil ránu do brány Vladislava Habala. Domácí vedli 1:0. V druhé třetině se domácí prosadili ještě jednou a na konečných 2:0 zvyšoval Lukáš Novák, kterému nahrál jmenovec Jan a Miha Pesjak si připsal druhou asistenci. Po druhé třetině byl stav zápasu 2:0, pro domácí Piráty Chomutov.

Třetí třetinu ovládli hosté z Karlových Varů. Doráželi všechny puky, ale domácí brankář Lukáš Matoušek vše pochytal, nebo vyrazil mimo branku. Kuriózní situace nastala minutu a půl před koncem, to se na trestné lavici tísnili tři domácí, ale z hostů ani jeden. Přesilovka 5 na 3 s odvolaným brankářem znamenala opatovou převahu tří mužů v poli. Domácím se podařilo několikrát vyhodit a zabránit Karlovým Varům ke skórování. Chomutov porazil Energii Karlovy Vary 2:0.