HC Energie Karlovy Vary

Skvělý úvod rozhodl. Dorostenci porazili Slavii

St. dorost: HC Slavia Praha - HC Energie 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Sotva utkání v pražském Edenu začalo, už domácí Slavia lovila z branky kotouč. Zanedlouho i druhý, a tak energetici dali jasně najevo, že míří za druhou výhrou v sezoně. Ve druhém dějství z trestného střílení navyšoval druhou brankou v zápase Štěpán Csamango (na snímku). Jednostranný průběh ale Slavia přerušila a kontaktní brankou nabídla dramatizaci. Tři body ale i tak zůstaly na straně Karlových Varů.
Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, so 10.9.2011
Slavia
Karlovy Vary
2:3
0:2, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 34. Sakaev (Navrátil), 42. Brzák (Sakaev) - 4. Csamango (Priškin), 12. Bečka (Csamango), 21. Csamango (TS). Rozhodčí: Jechoutek - Komárek, Vaněk. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Slavia: Uhlík (od 21. Sovák) - Červený, Hložek, Jedlička, Novák, Jirsa, Patzelt, Nádvorník, Burian, Brzák, Tejral, Bureš, Andres, Sakaev, Navrátil, Mašín, Zajíc, Fortelka, Hlinka, Löbl, Pavlas.
Karlovy Vary: Fečo - Čoudek, Vykouk, Šafář, Veverka, Molnár, Csamago, Vaněk, Bečka, Zikmund, Michálek, Gorčík, Petrov, Priškin, Jirušek, Struma, Ziegler, Vrána, Hroch.

Komentář k utkání

Karlovým Varům se povedl vstup do utkání a už ve čtvrté minutě se dostaly do vedení. Jan Priškin vybídl ke skórování Štěpána Csamanga a ten překonal Adama Uhlíka ve slávistické brance. Krátce po polovině první části se prosadil po přesilovkové souhře Šimon Bečka, když zužitkoval Csamangovu přihrávku. Naopak domácí dobývali branku Davida Feča marně.

Do druhé části nastoupil v brance Slavie Radek Sovák, hned po dvaadvaceti sekundách ale inkasoval. Dominik Mašín zalehl v brankovišti puk a nařízené trestné střílení zkušeně proměnil nejlepší hráč Energie v zápase Štěpán Csamango. Až po polovině zápasu se konečně prosadili i domácí, na 1:3 snížil Denis Sakaev.

Také úvod třetí třetiny přinesl poměrně rychlou branku, tentokrát se o ní postarali slávisté a rázem se dostali svému soupeři na dostřel. Kontaktní branku zařídil po Sakaevově přihrávce Luboš Brzák. Sešívaní poté přidali na tempu a zmáčkli svého soupeře, ale ani tlak při závěrečné power-play vyrovnání nepřinesl, a tak si Karlovy Vary odvezly všechny tři body.