HC Energie Karlovy Vary

Extraliga konečně startuje, porazí Energie rivala posledních let?

Po více než šesti měsících pauzy čeká karlovarské hráče opět ostrý extraligový zápas. Svou premiéru odehrají v O2 Areně s pražskou Slavií, se kterou v posledních letech sehráli několik důležitých sérií v play-off. Ať už finále v letech 2008 a 2009 nebo loňské předkolo. S omlazeným týmem a novými tvářemi v sestavě se energetici pokusí nakročit do letošní sezony tou správnou nohou. Do prvního zápasu nenastoupí František Skladaný, který má problém s kolenem. Jeho místo zaujal Tomáš Klíma. Utkání startuje v neděli v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos

Letní změny v kabině Slavie

Loňská sezona červeno-bílým celkem vyšla, dostali se až do semifinále, kde narazili na mistry z Třince. I proto se zřejmě kádr týmu moc neobměňoval. Nějaké změny však nastaly. Obránce Tomáš Žižka přestoupil do Komety Brno, stejně jako forvard Miroslav Holec. Do stejného klubu se vrací i Tomáš Pospíšil, který ve Slavii v minulém ročníku hostoval. Útočník Michal Vondrka zase zkusí štěstí ve Finsku, konkrétně v Kärpätu Oulu.

Co se týče posil, bude výčet hráčů podstatně kratší. Jsou v něm totiž jen dvě jména. Bek Jakub Šulc se vrací z hostování v Českých Budějovicích, kde to pro něj asi nebylo zrovna ideální, protože si za celou sezonu připsal jen 6 kanadských bodů. Druhou posilou je donedávna útočník pražské Sparty, Tomáš Kůrka. Ten si během sedmi zápasů letošní European Trophy připsal 5 bodů. Čas ukáže, jak se mu bude dařit dál.

Statistiky z přípravy

Z tabulky můžete zjistit zajímavé statistiky z přípravy, kterou tým absolvoval. Kompletní seznam všech slávistických předsezónních zápasů najdete na oficiálních stránkách klubu. Níže najdete stejné statistiky i z přípravných utkání Energie.

HC Slavia Praha
Utkání v přípravě9 - 3 - 0 - 1 - 5 - 23:31
Nejvyšší výhra 5:3 vs. Liberec, 5:3 vs. Mannheim
Nejvyšší prohra 2:6 vs. Sparta Praha
Nejlepší střelec Tomáš Svoboda – 6 branek
Nejlepší nahrávačMarek Tomica - 6 asistencí
Nejproduktivnější hráčTomáš Svoboda – 9 (6+3)
HC Energie Karlovy Vary
Utkání v přípravě14 - 2 - 3 – 9 – 35:47 *
Nejvyšší výhra8:1 vs. Chomutov
Nejvyšší prohra1:7 vs. Ambri Piotta
Nejlepší střelecDavid Nosek - 4 branky
Nejlepší nahrávačMarek Melenovský, David Nosek - 4 asistence
Nejproduktivnější hráčDavid Nosek – 8 (4+4)

* V zápasech které Energie v přípravě hrála, se neprodlužovalo. Zápasy – Výhry – Remízy – Prohry

S trenérem Baďoučkem o prvním utkání

Václav Baďouček

Svěřenci trenéra Václava Baďoučka odehráli poslední přípravný duel před rovnými čtrnácti dny na soustředění ve Švýcarsku. „Už je to hodně dlouho, co jsme hráli. Bohužel po neštěstí hokejistů Lokomotivu Jaroslavl jsme zrušili utkání v Plzni, které mělo dlouhou pauzu vyplnit,“ poznamenal na úvod karlovarský kouč a pokračoval: „Doufám, že takto dlouhá přestávka se na mužstvu nijak nepodepíše. Vždycky je lepší, když jsou hráči v normálním zápasovém rytmu.“

Jedno utkání ale ze stejného důvodu rušila i Slavia. Ta měla hrát s prvoligovým nováčkem z Mostu. „Všichni jsou kvůli tomu neštěstí ve stejné situaci. Zápasy rušil kdekdo,“ přidal Baďouček. Hráči se prvního zápasu již nemohou dočkat. „Už aby se začalo hrát. Přestávka byla hodně dlouhá. Odkládalo se první kolo a každý z kluků v šatně se už těší, až to začne,“ poznamenal na středeční tiskové konferenci kapitán Václav Skuhravý.

Co trenér Baďouček očekává od zápasu? „Slavia bude doma hrát hodně agresivně. To jí podle mého z loňska zůstalo. Hráči na ledě ukazují, že jsou i na tento styl hokeje připraveni a mají chuť hrát. Doufám, že se to všechno přenese do zápasu a podaří se nám získat nějaký ten bod,“ doplnil Václav Baďouček.

Vzájemné zápasy 2010/2011

07. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2
20. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:5
33. kolo HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:2
46. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 3:2 sn
PK1 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 sn.
PK2 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1
PK3 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3 pr.
PK4 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 7:0
PK5 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:1


Trefí se Lukáš Pech v úvodním zápase sezony?

Související články