HC Energie Karlovy Vary

KV Arena hostila setkání zástupců Akademií ČSLH

V úterý 20.9. 2011 proběhlo v KV Areně avizované setkání zástupců Akademií ČSLH. Akce se zúčastnili jak trenéři klubů se statusem Akademie ČSLH, mezi něž Energie patří, tak i zástupci klubů, které při získávání statusu neuspěly. Již za několik dní se v KV Areně uskuteční další setkání, přesněji trenérský seminář. Témata semináře naleznete uvnitř článku.

Vyhodnocení akce

Kromě svazových šeftrenérů Miroslava Přerosta (hl.trenér ČR20) a Jiřího Vebera (hl.trenér ČR18) se akce zúčastnili nejen trenéři klubů s akademickým statutem (Vítkovice, Pardubice, Sparta, Liberec, Chomutov a Karlovy Vary), ale i zástupci z klubů, které ve výběrovém řízení neuspěly (Plzeň, Brno a Jihlava). Za Karlovy Vary se akce zúčastnili trenéři výběrových družstev mládeže (Karel Mlejnek, Václav Eismann, Jaromír Kverka, Radek Škarda, Tomáš Andrys, Jiří Kovka, Jiří Ryžuk) a vzdělávací poradce Mgr. Vladimír Šik. Celkem se sešlo na 30 odborníků mládežnického hokeje.

Diskusními tématy byly převážně moderní trendy vývoje přípravy a hry jako takové v celosvětovém měřítku. Náš klub se na obsahu semináře podílel „Zprávou z účasti na JCWC-2011 v Omsku“ a příspěvkem „O programu individuálních tréninků hráčů výběrových družstev HC Energie“, včetně kvalitně provedeného ukázkového tréninku s hráči z družstev juniorů a staršího dorostu našeho klubu. Tento trénink pod vedením trenérů Karla Mlejnka a Václava Eismanna proběhl ve velké hale a účastníci setkání jej sledovali z tribuny. Miroslav Přerost (hlavní trenér ČR20) přednesl mimo jiné i zajímavou informaci na téma „dobruslování a individuální defenzivnívní techniky“. Celkově lze akci hodnotit jako výjimečně užitečnou výměnu zkušeností mezi ČSLH a kluby. Náš klub si cení skutečnosti, že jsme dostali od ČSLH důvěru a mohli jako první ze všech klubů s akademickým statutem pozvat trenéry z ostatních klubů k nám do Karlových Varů a představit jim naši práci s mládeží.

Trenérský seminář

Už 26.09.2011 pokračují tyto klubové aktivity další akcí:
Název akce: Trenérský seminář pro trenéry sportovních středisek.
Účastníci: 40 trenérů mládeže z celé ČR - již obsazeno.
Datum konání: po 26.09.2011, 14:00 - 19:15.
Místo konání: Karlovy Vary - KV Arena.

Témata:
a. Celoroční suchá příprava hráčů LH.
b. Organizace tréninků v žákovských kategoriích.
c. Rovnovážné situace-sebeprosazení.
d. Technika bruslení, bruslařské přechody, silově obratnostní bruslení.

Přednášející:
a. Hana Bubníková
b. Jan Tlačil
c. Petr Studnička
d. Jiří Ryžuk
e. Luděk Bukač ml.