HC Energie Karlovy Vary

Marek Bartánus opouští řady energetiků

Slovenský útočník Marek Bartánus už dále nebude hájit barvy karlovarské Energie. Hráč s pověstí střelce se na západě Čech neprosadil, v sedmi extraligových zápasech si nepřipsal ani jeden kanadský bod a v tabulce pravdy za účast na ledě mu patří sedm záporných bodů. „Vedení klubu se po dohodě s trenéry rozhodlo Marka uvolnit z kádru. Hráč dostával maximální dostatek příležitostí v přípravě i sedmi mistrovských zápasech. Ve většině utkání nastupoval vedle našeho nejproduktivnějšího hráče Lukáše Pecha. Ani to se ale na jeho produktivitě neprojevilo,“ objasňuje základní důvody uvolnění čtyřiadvacetiletého forvarda generální manažer klubu Miroslav Vaněk.
„Marka jsme do našeho klubu brali na začátku přípravného období, kdy jsme se nebyli schopni dohodnout na snížení smluv s Františkem Skladaným a Markem Melenovským. S oběma jsme se ale později domluvili, a na pozici útočníků tak vzniknul určitý přetlak,“ vysvětluje Miroslav Vaněk.

Přestože dostával rodák z Liptovského Mikuláše v úvodu sezony dostatek příležitostí, nakonec se mu v zelenobílých barvách nepodařilo prorazit. „Jako cizinec a navíc ne zcela levný hráč nemůže Marek hrát ve čtvrtém útoku. Rozhodli jsme se jej proto uvolnit z našeho klubu. Momentálně řešíme ve spolupráci se Spartou Praha (hráč byl v K. Varech ze Sparty na hostování, v Praze má kontrakt do roku 2014, pozn. red.) a hráčovým agentem další postup. S hráčem už do dalších utkání nepočítáme,“ uzavírá.