HC Energie Karlovy Vary

Junioři prohráli s Chomutovem 0:1

Junioři: HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Domácí tým tahal celé utkání za kratší konec a prohrál tak po zásluze. Bez vstřelené branky se vyhrávat nedá. Naděje Energie dlouho držel brankář Vladislav Habal (na snímku), víc už toho udělat nemohl. Junioři se tak nacházejí, podobně jako áčko, na chvostu tabulky.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 12. kolo, so 15.10.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
0:1
0:0, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 26. Korim (Lehnert). Vyloučení: 3:2 Využití: Bez využití. Diváci: 49 Průběh utkání: 0:1
Karlovy Vary: Habal (Rauscher) – Urbančok, Vrána Valeš, Novák, Šik (A), Troška, Schusser, Gombár – Tomeček, Kubáč, Koblasa (C), Winkler, Korytko, Vachovec, Švec, Táborský, Kverka (A), Zadražil, Půlpán
Chomutov: Strmeň (Matoušek) - Pozděna, Korim, Čížek (A), Kolčava (A), Škorík, Opalek, Kopáč - Hanták, Mála, Klouček, Deveri, Ondráček, Hammerbauer, Račuk (C), Pesjak, Lehnert, Novák J., Novák L., Hrabák

Komentář k utkání

První třetina toho moc zajímavého nepřinesla. Začátek utkání vyšel lépe hostům. Chomutovští hráči lépe bruslili, hráli agresivněji a měli tak více ze hry. Domácí obrana je ale do větších příležitostí nepouštěla. Habal musel řešit několik závarů před svojí brankou, všechny ale s pomocí obránců zvládl. Energetici si vytvořili první vážnější šanci až v 17. minutě. Dostali se do přečíslení, Koblasa ale nezakončil přesně. Za minimum útočných akcí mohla i nepřesná rozehrávka obou týmů.

I ve druhé třetině měli navrch hosté. A to i díky několika přesilovým hrám. A ve 26. minutě se Piráti dostali do vedení. Úspěšným střelcem se stal Karol Korim. Habal měl plné ruce práce, předváděl ale dobré zákroky a držel šance domácích na výhru. Enegetici se po polovině zápasu dostali do tempa, Kubáč ale netrefil branku a Šikův pokus chomutovský gólman zneškodnil.

Domácí ve třetí třetině zabrali, Strmeň ale svou klec začaroval mocným kouzlem, které energetici nedokázali zlomit. Několikrát to zkoušel Troška, ale jeho pokusům chyběla jednou přesnost, podruhé zase důraz. V dobré šanci se zjevil Šik, ani on však neuspěl. Piráti hráli chytře a snažili se co nejvíc držet kotouč. A to se jim celkem dařilo. Energie to v posledních sekundách zkusila i bez brankáře, k ničemu to ale nevedlo. Piráti tak okradli karlovarskou loď o tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Příčinou porážky byla určitě četnost střel. V tom jsme se zlepšili až ve třetí třetině. A samozřejmě koncovka. Na 0:0 se těžko vyhrává. Soupeř byl silný v osobních soubojích a hrál kompaktně. Nebyli jsme schopni se nějak prosadit. A když už jsme se prosadili, tak to byly střely ze střední vzdálenosti a to bylo málo.