HC Energie Karlovy Vary

Energie se pokusí navázat na poslední úspěchy v Pardubicích

Po dvou domácích vítězstvích se karlovarští hokejisté pokusí urvat body i venku. V pardubické ČEZ Areně je ale nečeká jednoduchá práce. Východočeši poslední tři domácí zápasy vyhráli a navázat na tuto sérii budou chtít i v duelu s energetiky. Oplatí Energie Pardubicím prohru z třetího kola extraligy? Zápas začíná v pátek od 18:10 a sledovat ho můžete na ČT4.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos

V Pardubicích jako na houpačce

Fanoušci Pardubic se opravdu můžou cítit trochu jako na pouti. Výhry a prohry se totiž střídají takřka s železnou pravidelností. Pojďme se na to podívat. Po úvodních dvou vítězstvích nad Libercem a Energií přišly dvě prohry (ve Zlíně a se Spartou). Po nich znovu dvě výhry – nad MOUNTFIELDEM a v Brně. A poté se celkem čtyřikrát opakuje vzorec porážka – vítězství. Výsledkem je 24 nasbíraných bodů a sedmé místo v tabulce Tipsport extraligy. Východočechům se daří hlavně ve venkovních zápasech. V tomto ohledu jsou šestí nejlepší. Utkání delší než šedesát minut si páteční soupeř Energie zatím zahrál čtyřikrát. Jednou v prodloužení vyhrál a jednou prohrál. I v samostatných nájezdech mají Pardubice padesátiprocentní úspěšnost.

Střelci a nahrávači

Nejproduktivnějším pardubickým hráčem je Martin Bartek. Nasbíral třináct kanadských bodů – za sedm gólů a šest asistencí. Jen o jeden bod méně má na kontě Petr Koukal. Dalšími důležitými hráči jsou známá jména – Radovan Somík, Jan Starý a Jan Kolář. Mezi obránci si zatím vede nejlépe Vladimír Sičák (1+4). Své kvality dokazuje také gólman Martin Růžička. Úspěšnost zákroků má nad 93 procenty. Velkou pomocí bude pro domácí hráče tradičně také pomoc publika. Do ČEZ Areny chodí na každý zápas průměrně 8276 diváků. Tomuto číslu se zbytek týmů v extralize přiblíží jen těžko.

O utkání s Václavem Baďoučkem

Václav Baďouček

Hokejisté Energie se po sérii proher zvedli a podařilo se jim porazit Litvínov i Slavii. „Ty dvě výhry nám samozřejmě psychicky pomohly. Přivítali jsme i pár dní volna, které jsme teď měli. Doufám, že na výkony z posledních zápasů navážeme,“ přeje si karlovarský lodivod. V posledních dnech proběhlo v klubu několik změn. Z avizované výměny Petra Gřegořka za Bryana McGregora ale nakonec sešlo. „Jak si všichni mohli přečíst, nedošlo k dohodě Petra s Třincem. Z našeho pohledu to kvituji, vydělali jsme na tom jednoho obránce, a to jsme potřebovali,“ objasňuje situaci Vávlav Baďouček. Do utkání s Pardubicemi ještě mistr světa z roku 2010 nezasáhne, potřebuje nabrat ztracenou kondici.

Bryan McGregor tedy enegetikům nepomůže, další posily ale v týmu zůstanou. Trenér je s nimi zatím spokojený. „Všichni odvedli v zápasech, které odehráli, kvalitní výkony. Nechci ničí výkony snižovat ani vyvyšovat, ale největší přínos je v příchodu Dušana Salfického. Výborně si diriguje obránce. Je vidět, jak se hra zezadu zklidnila,“ říká hlavní kouč. Ve čtvrtek se na tréninku neobjevil Michal Mikeska, jeho start v duelu s Pardubicemi by to snad ohrozit nemělo. „Michal má nějakou lehčí virózu, takže dnes zůstal v posteli, ale na zítřejší zápas by s největší pravděpodobností měl odcestovat,“ přibližuje Václav Baďouček stav zkušeného forvarda.

Energie se už s Pardubicemi letos jednou střetla, doma prohrála vysoko 3:7. Co dělat, aby se něco podobného neopakovalo? „Je to velice silné mužstvo, co se týče útoku. Musíme si na jejich útočníky dát pozor. A vyvarovat se zbytečných vyloučení. Naopak musíme využít naše přesilovky a případné šance,“ přeje si na závěr šéf karlovarské lavičky.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Mikeska), 16. Mikeska (Skuhravý, Zaťovič), 25. Kumstát (Nosek, Pech), 30. Kuběna (Zucker, Kupec), 45. Zaťovič (Skuhravý, Mocek), 55. Kumstát (Pech) - 49. Růžička, 53. Svoboda (Růžička).

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Rytíři Kladno 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Buchtele (Kousal, Nosek), 35. Koukal (Kolář I), 60. Sičák (Koukal) – 22. Kuchler (Hovorka), 46. Kalla (Toman).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize16 - 4 - 0 - 3 - 9 – 45:57 - 15 b
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech – 18 bodů (8+10)
Nejlepší střelecPetr Kumstát - 9 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech – 10 asistencí
Nejlepší v +/-František Skladaný +7 bodů
Nejtrestanější hráčMichal Gulaši– 43 TM
Brankáři Lukáš Mensator 89.45 %, 3.54 g/z
Marek Benda 87.72 %, 4.29 g/z
Tomáš Závorka 88.68 %, 3.65 g/z
Dušan Salfický 92.59%, 2.67 g/z
Úspěšnost přesilovek9.7 % (12. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení81.8 % (14. místo v extralize) *

HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
Utkání v extralize14 – 6 - 2 - 2 - 4 - 39:31- 24 b
Průběžné umístění7. místo
Nejproduktivnější hráčMartin Bartek - 13 body (7+6)
Nejlepší střelecMartin Bartek, Jan Starý – 7 branek
Nejlepší nahrávačPetr Koukal - 7 asistencí
Nejlepší v +/-Corey Elkins +6 bodů
Nejtrestanější hráčPetr Koukal, Václav Kočí - 22 TM
Brankáři Martin Růžička 93.03 %, 2.09 g/z
Vladislav Koutský 88.46 %, 3.83 g/z
Úspěšnost přesilovek12.3 % (5. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení90.7 % (4. místo v extralize) *

* Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2011/2012

3. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:7

Vzájemné zápasy 2010/2011

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:3
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4pp
42. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Eaton Pardubice 4:1

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Salfický - Gulaši, Nosek, Rohan M., Bombic, Mocek, Gawryletz, Gründling, Přindiš – Košťál, Pech, Kumstát – Mikeska, Skuhravý, Zaťovič – Skladaný, Melenovský, Dej – Kuběna, Kupec, Zucker

HC Eaton Pardubice: M. Růžička – Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Boser, M. Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Zohorna, Somík, Bartek – Sim, Elkins, Rákos – Kousal, Nosek, Buchtele


Uspějí energetici na ledě Pardubic?

Související články