HC Energie Karlovy Vary

Skvělý výsledek, skvělá atmosféra, hodnotí Lukáš Pech

Západočeské derby značně zlepšilo náladu v kabině a udrželo energetiky v těsném kontaktu s první desítkou. Že veškeré body zůstanou v lázeňském městě, o tom rozhodoval Lukáš Pech. „Ani jsem nevěděl, jestli k té bráně dojedu,“ prozrazuje šťastný střelec.

Začátek vítězného derby naznačil, že jednoduchá procházka to nebude, a první branka Plzně zapůsobila jako varování. „Oni výborně bránili střední pásmo, opravdu jsme se tam museli probíjet. Byli na nás důkladně připravení a zaslouženě se dostali do vedení,“ poznamenává k prvnímu dějství.

Energetici se po přestávce poučili, prolomili střeleckou smůlu a nastartovali divokou jízdu. „Bylo to jedním slovem bláznivé, stále vedl někdo jiný,“ podotýká k nepřehledné tříminutovce, která nabídla čtyři branky.

Co mohlo zelenobílé mrzet, je inkasovaná branka a ztracené vedení v posledních sekundách druhého dějství. „To se nesmí stávat,“ připouští Pech a pokračuje: „Když si vypracujeme vedení, nemůžeme se z toho takhle zbláznit. Pak děláme zbytečné chyby.“

Lukáš Pech přiznává, že jej doprovázely drobnější komplikace. „Měl jsem křeče od poloviny zápasu.“ To mohlo ohrozit i vítězný gól, naštěstí se tak nestalo. „Vůbec jsem nevěděl, jestli k té bráně dojedu. Kumi mi to dal přímo na hůl a stačilo do toho jen šťouchnout,“ říká šťastný střelec.

Závěr zápasu doprovázely energetiky krušné momenty. „Hráli jsme oslabení, pořád to tam někde lítalo a my ani nevěděli, čí jsme. Dušan ale chytal famózně. Patří mu velký dík, protože dokázal eliminovat spoustu našich chyb,“ nešetří chválu na adresu Salfického.

Bývalý gólman Plzně si děkovačku náramně užil. A svým vystoupením bavil diváky. „Vůbec nevím, co tam dělal ten blázen,“ směje se. Zda je takový i v kabině, prý neví. „Já nevím, on je takový tichý kluk,“ vtípkuje.

Derby přilákalo hodně diváků, kteří hnali domácí za vítězstvím. „Na Plzeň je to tady takové speciální. A diváci vytvořili skvělou atmosféru,“ pochvaluje si. „Jen je škoda, že tolik lidí nechodí i na jiné zápasy. Asi by se mělo hrát pořád proti Plzni,“ s úsměvem vyslovuje své přání.

Související články

Preview k zápasu | čt 3.11.2011

Podaří se Energii skalpovat plzeňské indiány?

Notes k zápasu | st 2.11.2011

Na derby přijďte v zelené a bílé!