HC Energie Karlovy Vary

Mládež Energie pokračuje ve vynikajících výkonech

Pravidlo platí stále dokola. A jaké? Přece, že karlovarská mládež podává špičkové výkony. Junioři se drží při střední cestě a teprve další měsíce ukáží, zda bude i zlatá. Svěřencům Václava Eismanna (na snímku) patří čtvrtá příčka, rovněž i mladším dorostencům. Podrobnější informace o jednotlivých zápasech mládeže včetně nejmladších kategorií naleznete v článku.

Junioři se drží při středu

Svěřenci Karla Mlejnka si nepovedený úvod vynahradili v dalším měsíci, kdy si již počínají převážně vítězně. Zatím to stačí jen na slabší střed tabulky, přesněji desátou příčku, ale poslední zápasy naznačují, že situace by se mohla nadále zlepšovat.

Čtvrtek 29. září (7. kolo)

HC Energie – Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky: Zadražil.
Nahrávky: Švec.
Se soupeřem se domácí výkonnostně vyrovnali pouze do úvodní branky utkání v závěru úvodní třetiny, kterou inkasovali v oslabení. Další dvě části hosté karlovarské převyšovali v pohybu i důrazu a zaslouženě zvítězili.

Sobota 1. října (8. kolo)

HC Energie – HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: Kverka, Winkler a Půlpán.
Nahrávky: Baar, Vachovec a Kverka.
V utkání proti aktuálnímu lídrovi tabulky energetici předvedli výkon na hranici maximálního momentálního možného úsilí. Nesmírné nasazení a maximální bojovnost byly hlavní atributy nečekaného, ale zaslouženého tříbodového vítězství.

Čtvrtek 6. října (9. kolo)

Bílí Tygři Liberec – HC Energie 2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
Branky: Půlpán, Vachovec, Tomeček, Urbančok, Schusser a Winkler.
Nahrávky: Tomeček (2), Vachovec (2), Novák, Schusser, Kverka, Baar a Winkler.
V Liberci položili energetici základ tříbodovému zisku už v první třetině, ve které otočili nepříznivý průběh a vybudovali si náskok, který v dalším průběhu dále navyšovali. Nešťastným Tygrům nepomohlo ani dvojité střídání gólmanů.

Sobota 8. října (10. kolo)

HC Energie – HC Plzeň 1929 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky: T. Klíma a Schusser.
Nahrávky: Vachovec a T. Klíma.
Hosté přijeli v útočné náladě což dali najevo hned po první třetině, když získali dvoubrankové vedení. V prostřední dvacetiminutovce sice snižoval Tomáš Klíma, ale netrvalo dlouho a hosté znovu vedli o tři góly. V poslední třetině se domácí, i přes mohutný tlak vzmohli už jen na kosmetickou úpravu skóre.

Úterý 18. října (11. kolo)

HC Energie – BK Mladá Boleslav 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky: Koblasa (2) a Kverka.
Nahrávky: Funk, Tomeček, Schusser a Švec.
Utkání rozhodla nezměrná snaha, bojovnost a píle domácích hráčů. Dalším faktorem jejich výhry byly 3 vstřelené branky v přesilových hrách a ubráněné oslabení ve třech trvající přes 90 vteřin.

Sobota 15. října (12. kolo)

HC Energie – Piráti Chomutov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
V utkání domácí selhali především v ofenzivní části, kdy se nebyli schopni prosadit proti kompaktní hře soupeře.

Čtvrtek 20. řijna (13. kolo)

HC Verva Litvínov – HC Energie 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky: Kverka, Koblasa, Táborský a Winkler.
Nahrávky: Urbančok, Švec, Půlpán, Tomeček a Kverka.
Proti aktuálnímu vedoucímu týmu tabulky hosté předvedli nejlepší výkon v sezóně. Presentovali se výborným pohybem a precizním dodržováním taktických pokynů trenérů. Proto zaslouženě brali všechny body.

Sobota 22. října (14. kolo)

HC Energie – Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky: Koblasa a Schusser.
Nahrávky: Kubáč, Šik a Kverka.
Do poloviny utkání karlovarští pro celkový úspěch neproměnili 3 tutové brankové příležitosti. V momentě, kdy soupeř odskočil na rozdíl branky, měli domácí snahu, ale ta již proti v tu dobu velmi koncentrovanému soupeři byla málo.

Čtvrtek 27. října (15. kolo)

HC Plzeň 1929 – HC Energie 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky: Zadražil, Půlpán a Troška.
Nahrávky: Funk a Troška.
Oba západočeští rivalové sehráli velmi vyrovnané utkání, které rozhodla využitá přesilová hra v polovině závěrečné třetiny. Hosté se v závěru ubránili přes 3 minuty trvající power play domácích.

Sobota 29. října (16. kolo)

BK Mladá Boleslav – HC Energie 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky: Tomeček a Švec.
Nahrávky: Schusser a Zadražil.
Karlovarští sehráli další vyrovnané utkání, ve kterém tentokrát museli v závěrečné části otáčet nepříznivý stav, když jednou využili přesilovou hru a druhou vstřelili díky zvýšené agresivitě v předbrankovém prostoru soupeře. Výhra Energie byla zasloužená.

Dorostenci se potýkají se špatnou koncovkou

Jestli něco Václava Eismanna opravdu trápí, bude to zřejmě právě koncovka, tedy činnost, která starší dorost dříve zdobila. A když už se zdá, že tento problém pominul, v dalším zápase se všechno vrací zpět do starých kolejí. Přes to vše zatím velmi pěkná čtvrtá, ještě stále postupová příčka.

Středa 28. září (7. kolo)

HC Energie – HC Plzeň 1929 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky: Čápek a Csamango.
Nahrávky: Ziegler a Gorčík.
Energetici nastoupili vinou zranění a nemoci proti silnému soupeři pouze se čtrnácti hráči. Oslabení domácí dokázali vzdorovat pouze v první třetině, pak už měli hosté utkání ve své moci. Jejich silnou stránkou byly přesilové hry, ve kterých získali rozhodující náskok. Domácí se dvě minuty před koncem přes dvoubrankovou ztrátu pokusili o power–play, ale byli to hosté, kteří pojistili zisk bodů střelou do opuštěné klece.

Sobota 1. října (8. kolo)

HC Energie – HC Verva Litvínov 3:1 (1:0,1:1,1:0)
Branky: Kodl, Ziegler a Čápek.
Nahrávky: museli v podkrušnohorském derby vypořádat s obrovskou marodku a povedlo se jim to na jedničku. Energetici se obdivuhodně semkli a trpělivě čekali na svou šanci. Rozhodujícím momentem zápasu bylo využívání přesilových her. Energie udeřila dvakrát, Verva pouze jednou. Pojistku tříbodového zisku přidali domácí do prázdné branky při power play Litvínova.

Čtvrtek 6. října (9. kolo)

HC Energie – HC Slavia Praha 1:2 (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)
Branky: Čápek.
Nahrávky: Zikmund.
Energetici si sice vytvořili jednobrankové vedení, ve třetí třetině o něj ale přišli. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hosté.

Sobota 8. října (10. kolo)

HC Energie – HC Rytíři Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: Matyáš, Gorčík.
Nahrávky: Hroch, Molnár, Csamango.

Středa 12. října (11. kolo)

HC Energie – HC Sparta Praha 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Branky: Csamango.
Nahrávky: Zadražil.
Sparta byla v utkání lepším mužstvem. Hosté velmi dobře zvládli 1. třetinu, což se ukázalo jako základ ke konečnému výsledku. Domácí přes zlepšený výkon ve druhé části nemohli překonat velmi dobrého sparťanského brankáře a naopak dvakrát inkasovali v oslabení a o zisku bodů bylo po 40 minutách prakticky rozhodnuto.

Sobota 15. října (12. kolo)

Piráti Chomutov – HC Energie 2:1 pr. (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
Branky: Molnár.
Nahrávky: Vrána.
Piráti měli v úvodní části hry znatelnou převahu, kterou však nevyjádřili brankovým rozdílem. Od druhé části se hra vyrovnala a Karlovarští byli místy aktivnější. Až do konce normální hrací doby se šance střídaly na obou stranách. Rozhodnutí přišlo v prodloužení, kdy platilo "nedáš–dostaneš" a bonusový bod zůstal na domácím ledě.

Čtvrtek 20. října (13. kolo)

HC Energie – PZ Kladno 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky: Molnár, Vrána a Vaněk.
Nahrávky: Vrána.
Energetici se dlouho nemohli proti poslednímu týmu tabulky prosadit a po druhé třetině dokonce jednobrankovým rozdílem prohrávali. Až zvýšená aktivita ve třetí části podpořená kvalitním forčekinkem přinesla obrat v utkání a domácí tak získali povinné tři.

Sobota 22. října (14. kolo)

HC Plzeň 1929 – HC Energie 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky: Jirušek.
Nahrávky: Ziegler.
Po vyrovnané první třetině se hosté herně sesypali. Ve zbylých částech utkání působili energetici ustrašeným dojmem a domácí na ledě jednoznačně dominovali. Svou převahu vyjádřili i jasným brankovým rozdílem.

Pondělí 24. října (15. kolo)

HC Verva Litvínov – HC Energie 3:4 sn. (1:1, 2:2, 0:0)
Branky: Tomeček (2), Hroch, rozhodující nájezd Zadražil.
Nahrávky: Zadražil (2), Tomeček, Hroch, Michálek a Priškin.
Podkrušnohorské derby přineslo dynamický hokej plný osobních soubojů. Aktivita se přelévala z jedné strany na druhou a utkání po 60. minutách skončilo zaslouženou remízou. Karlovarský brankář Fečo pak zlikvidoval všechny tři nájezdy domácích, naopak v druhé sérii se trefil karlovarský Zadražil, a tak energetici brali druhý bod.

Čtvrtek 27. října (16. kolo)

HC Slavia Praha – HC Energie 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: Hroch.
Hosté sehráli výbornou první třetinu, ve které jim nechyběl pohyb, kombinační kvalita a vytváření si střeleckých příležitostí. Zcela nečekaný zlom přišel ve druhé části. Karlovarští v ní inkasovali kuriózní branku po chybné rozehrávce brankáře a naprosto se herně sesypali. Pražené získali na své hole jistotu a po zbytek utkání byli lepším týmem, který zaslouženě zvítězil.

Sobota 29. října (17. kolo)

HC Energie – HC Rytíři Kladno 4:2 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: Harkabus (2), Molnár a Csamango.
Nahrávky: Vrána, Gorčík, Michálek a Priškin.
Energetici nastupovali s odhodláním napravit nepovedené vystoupení na slávistickém ledu, což se jim podařilo. Po vyrovnané první dvacetiminutovce zlepšili forčeking, zjednodušili řešení finální fáze a získali dvoubrankové vedení. Rytíři na začátku třetí třetiny vstřelili kontaktní branku, avšak domácí následně přidali další dva přesné zásahy, které rozhodly o zisku všech tří bodů pro karlovarské starší dorostence.

Čtvrtek 3. listopadu (18. kolo)

HC Sparta Praha – HC Energie 2:1 sn. (1:0, 0:1, 0:0)
Branky: Harkabus.
Nahrávky: Petrov.
Utkání nabídlo vyrovnaný hokej. Sparta šla do vedení po individuálním selhání jednoho z karlovarských obránců. Energetici vyrovnali ve druhé části po dlouhém obléhání sparťanské brány. Hosté v průběhu zápasu ubránili čtyřminutové oslabení ve třech a naopak mohli rozhodnout v 56. minutě z trestného střílení, které však Jakub Vrána nedokázal proměnit. V poslední minutě měl tříbodový zisk na své holi Csamango, ale také v koncovce selhal. Zápas tak dospěl k samostatným nájezdům, ve kterých rozhodla jediná trefa domácích. Vzhledem k obrazu hry v základní hrací době lze hodnotit utkání z pohledu karlovarského týmu jako ztrátu dvou bodů než zisk jednoho.

Sobota 5. listopadu (19. kolo)

HC Energie – Piráti Chomutov 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Piráti byli v první třetině aktivnější, přesto největší šanci měli domácí, kteří nedokázali v 18. minutě dopravit kotouč do prázdné brány. Ve druhé části se přesunula aktivita na karlovarské hole, avšak snažení domácích bylo značně impotentní. Naopak hosté své příležitosti využívali, trestali domácí především v přesilových hrách. Energetici v utkání nestačili silou v osobních soubojích a předvedli nedostatečný um v koncovce, i proto si všechny body tentokrát odvezl Chomutov.

Mladší dorost na vzestupu

Měsíc říjen mladším dorostencům nepřinesl mnoho šťastných momentů. Doba se ale mění a svěřenci Radka Škardy si před reprezentační pauzou vytvořili sérii čtyř vyhraných zápasů. To je řadí bodově na stejnou rovinu s rivalskou Plzní, které však díky lepšímu skóre patří třetí pozice.

Středa 28. září (5. kolo)

HC Energie – HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2 sn. (1:0, 0:0, 0:1)
Nahrávky: Kozák a Hubáček.
Do utkání vstoupili domácí hráči s velkou aktivitou, jejíž výsledkem bylo 20 střeleckých pokusů na soupeřova brankáře v 1. třetině, bohužel se přesná byla pouze jediná. V podobném duchu se odvíjela 2. i 3. třetina, kdy se karlovarští často dostávali před hostujícího gólmana, ale v rozhodujících momentech před brankou soupeře totálně propadli v koncovce. Ústí po jedné z nevynucených chyb v obranném pásmu domácích vstřelilo vyrovnávací gól. Utkání nakonec rozhodly penalty, které lépe zvládli hosté, když proměnili 2 nájezdy.

Neděle 2. října (6. kolo)

HC Energie – HC Rytíři Kladno 7:5 (5:3, 1:1, 1:1)
Branky: Trapl (2), Janata (2), Čejka, Dimitrov a Svoboda.
Nahrávky: Pfister (2), Svoboda, Vodička, Kozák, M. Novák a Čejka.
Domácí hráči chtěli napravit dojem z posledního utkání, kdy zcela selhali v koncovce. V 1. třetině vyslali na soupeřova brankáře 11 střel s vysokou produktivitou a výsledkem bylo 5 krásných gólů v kladenské brance. Bohužel útočná činnost domácího týmu byla lepší než obranná a to dovolilo Kladnu, aby stav zkorigovalo na 5:3 po 1. třetině. Zbylé dvě dvacetiminutovky byly vyrovnané, ale přinesly i dva důležité momenty zápasu. Nejprve Harakal chytil hostům trestné střílení a v úvodu třetí třetiny vstřelili karlovarští sedmý gól, kterým získali uklidňující tříbrankový náskok. Pochvalu zasluhují někteří hráči, kteří absolvovali ve 4 dnech 4 utkání (vypomáhali nemocemi oslabenému st. dorostu) a na jejich výkonu se únava projevila, přesto odvedli pro svůj tým maximum.

Neděle 8. října (7. kolo)

Piráti Chomutov – HC Energie 6:2

Sobota 15. října (8. kolo)

HC Energie – HC Plzeň 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: M. Novák.

Sobota 22. října (9. kolo)

HC Sparta Praha – HC Energie 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Branky: Rubeš.
Nahrávky: Truhlář.
Sparťanští hráči byli v utkání favority, ale hráči Energie dokázali během 1. třetiny být pražskému týmu důstojným soupeřem a na úvodní gól domácích odpověděl Rubeš. Je velká škoda, že karlovarští hráči dovolili soupeři rychle zvýšit náskok na 2:1 a sami nedokázali využít nabídnuté šance. Ve 3. třetině již jasně dominovala Sparta, která si výsledek pohlídala a zcela kontrolovala hru.

Pátek 28. října (10. kolo)

IHC Písek – HC Energie 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Branky: Kozák (2), Rubeš, M. Novák, J. Novák a Dimitrov.
Nahrávky: Rubeš (2), Hubáček (2), Dimitrov, M. Novák.
Po sérii tří proher za sebou neodjížděli na soupeřův led karlovarští jako favorit. Hostům se podařil výborný vstup do utkání a již po 12. vteřinách vstřelili první branku. To samé se podařilo ve 2. třetině, kdy již po 33. vteřinách, přesto domácí nesložili zbraně a snížili. Velmi důležitý gól vstřelili hosté v polovině zápasu a přenesli si nadějný náskok do závěrečné části. V ní již dominovali a nedali domácím sebemenší šanci na bodový zisk.

Neděle 30. října (11. kolo)

HC Energie – HC Hvězda Praha 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky: Rubeš, Červenka, Janata, Pfister, M. Novák a Dimitrov.
Nahrávky: Dimitrov, Kozák, Hubáček, J. Novák, Červenka, Svoboda a Vodička.
Domácí vstoupili do zápasu velkým tlakem, který však gólově nevyužili. Nakonec první dvacetiminutovku vyhráli díky využité početní výhodě. Vstřelená branka karlovarské uklidnila, což se projevilo ve zbylých dvou třetinách, ve kterých hosty ofenzivně přehrávali a tuto převahu dokázali vyjádřit i brankami. Škoda jen, že v závěru domácí hráči nepomohli brankáři Frčkovi k letošní druhé nule.

Čtvrtek 3. listopadu (12. kolo)

HC Slavia Praha – HC Energie 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: Hubáček a Rubeš.
Nahrávky: Rubeš a M. Novák.
V zápase s pražskou Slavií se podařilo hráčům Energie navázat na předešlé výkony založené na aktivní hře po ztrátě kotouče hluboko v útočném pásmu. Výsledkem byl pohledný hokej na obou stranách. Proti Slavii se hráčům Energie letos daří a stejné to bylo i v tomto zápase. Oba týmy si vytvořily dostatek brankových příležitostí, ale brankáři byli vždy na místě. V závěrečné části byli hráči Energie aktivnější a odměnou jim byl gól na 2:1. Závěr zápasu si hostující hráči pohlídali a zaslouženě si odvezli 3 body.

Sobota 5. listopadu (13. kolo)

HC Energie – HC Verva Litvínov 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky: Rubeš (2), Hubáček, Čejka.
Nahrávky: Kozák (2), Rubeš, Beer, Svoboda, Janata a Hubáček.
Domácí hráči vstoupili do utkání patřičně nabuzeni a vytvořili si několik dobrých střeleckých příležitostí. Bohužel, tak jako v jiných zápasech, se domácí hráči trápí s koncovkou, neboť potřebují hodně šancí na vstřelení gólu. Po bezbrankové první třetině se domácím hráčům povedla fantastická 25. minuta, kdy dokázali protrhnout střeleckou smůlu a vstřelit 3 branky. Byla velká škoda, že hosté snížili na 3:1, a byli tak v kontaktu. Ve třetí třetině se Karlovarští dokázali bránit útočným atakům litvínovských reprezentantů do 16 let a navíc gólem Rubeše si vzali zpět důležité třígólové vedení.

Osmáci při vítězné náladě

Osm ku devíti – to je skóre, na které osmáci nebudou hledět s nadšením, neboť právě tento výsledek jim přinesl zatím jediné dvě prohry. To však kompenzuje více než dostatečný počet výher, přesněji osm, a dvě remízy. Zatím tedy pěkná druhá příčka a ztráta šesti bodů na vedoucí Litvínov. Budou–li osmáci pomýšlet na vrchol, čeká je tak tvrdý boj.

Sobota 17. září (1. kolo)

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Energie 0:6

Středa 21. září (2. kolo)

Rytíři Kladno – HC Energie 3:3 (1:1; 1:0; 1:2)
Branky: Sala (2) a Vildumetz.
Nahrávky: Salva (2).
Utkáni začali lépe domácí, když v úvodu proměnili hned první šanci. Karlovarští se nemohli dostat do zápasového tempa dvě třetiny, ale nakonec se jim to povedlo a ke konci zápasu si vytvořili šance, po kterých dokázali vyrovnat. I přes veškerou snahu hostů vstřelit čtvrtý gól nakonec utkání skončilo nerozhodně.

Sobota 24. září (3. kolo)

HC Energie – HC Děčín 14:0 (2:0, 7:0, 5:0)
Branky: Bečka (3), Šála (3), Vildumetz (3), Valíček (2), Kunc (2) a Pajk.
Nahrávky: Šála (4), Pajk (3), Žeravík (2), Kurfurst (2), Baranec, Vildumetz, Hruška a Kunc.
Konečné skóre jasně vypovídá o obrazu hry celého zápasu.

Středa 28. září (4. kolo)

HC Stadion Litoměřice – HC Energie 2:9

Sobota 1. října (5. kolo)

HC Energie – Hvězda Praha 9:1 (3:1, 3:0, 3:0)
Branky: Vildumetz (3), Salva (2), Pajk (2) a Šála (2).
Nahrávky: Bečka (3), Zeman (2), Salva, Chodounský, Baranec a Šála.
Začátek utkání vyšel domácím výborně. Po rychle vstřelených gólech se uklidnili, ale o trochu více, než bylo potřeba. Toho hosté dokázali využít a vstřelili branku. Ve druhé části se týmy přetahovaly v aktivitě, ale v polovině utkání po třech vstřelených gólech během tří minut bylo o vítězství rozhodnuto. Domácí měli po zbytek utkáni převahu, která vyústila v další tři branky.

Sobota 8. října (6. kolo)

SK Kadaň – HC Energie 8:8

Sobota 15. října (7. kolo)

HC Energie – HC Verva Litvínov 8:9 (4:5, 1:2, 3:2)
Branky: Chodounský (2), Vildumetz (2), Valíček, Kurfürst, Bečka a Rozhon.
Nahrávky: Salva (2), Bečka (2), Vildumetz, Valíček, Kurfürst, Šala a Rozhon.
Utkání podle očekávání probíhalo ve vysokém tempu ihned od začátku. Hosté se ujali rychlého vedení o tři góly, které domácí dokázali vyrovnat. V polovině utkání se znova litvínovští dokázali utrhnout o tři branky, na což domácí odpověděli čtyřmi brankami a šli dokonce do vedení! V polovině třetí třetiny po dvou rychlých gólech pro změnu skóre zápasu otočili hosté a toto vedeni dokázali udržet až do konce. Zápas byl určitě pohledný a zajímavý. Z obou stran byla vidět útočná hra nahoru a dolů.

Středa 19. října (8. kolo)

HC Rytíři Kladno – HC Energie 0:8 (0:1, 0:3, 0:4)
Branky: Vildumetz (3), Bečka (3), Kurfürst a Pajk.
Nahrávky: Šála (2), Vildumetz, Kurfürst, Chodounský a Bečka.

Sobota 22. října (9. kolo)

HC Energie – Piráti Chomutov 12:2

Pátek 28. října (10. kolo)

HC Energie – HC Slovan Ústečtí Lvi 15:3 (6:1, 6:0, 3:2)
Branky: Šála (3), Vildumetz (3), Chodounský (3), Salva (2), Pajk (2), Valíček a Zeman.
Nahrávky: Salva (3), Vildumetz (3), Kurfürst (3), Šála (2) a Chodounský.

Sobota 29. října (11. kolo)

HC Energie – PZ Kladno 8:9

Neděle 6. listopadu (12. kolo)

HC Děčín – HC Energie 3:4 (1:3, 2:1, 0:0)
Branky: Chodounský (2), Šála, Zeman.
Nahrávky: Šála a Salva.
Zápas se odehrával v unaveném tempu a s řadou chyb na obou stranách. Karlovarští se dostali do dvougólového vedení, které domácí dokázali vymazat v půli zápasu ve velmi krátkém sledu. Ke šťastnému vyhozenému kotouči na konci druhé třetiny se dostal hostující hráč vracející se z trestné lavice, který vrátil Energii vedení. Třetí třetina byla hodně nervózní, ale se šťastným koncem pro hosty, když domácí nedokázali využít stoprocentní šanci 10 vteřin před koncem utkáni, a tím pádem se už na výsledku nic nezměnilo.

Sedmáci v souboji o pozici lídra

Svěřenci Zdeňka Nováka mohou být zatím spokojení. Připsali si sice dvě nepříjemné porážky, vzhledem k počtu výher je to ale bezvýznamná cifra. A jak si vedou v tabulce? Zatím okupují druhou příčku, hned o bod za vedoucím Chomutovem.

Sobota 17. září (1. kolo)

HC Energie – HC Stadion Cheb (1999) 11:2 (2:0, 5:2, 4:0)
Branky: Maloušek (4), Prošek (2), Hoang (2), Přibyl, Šik a Tocik.
Nahrávky: Bernáth (4), Kellner (3), Prošek (2), Přibyl, Šik, Maloušek, Tocik a Hoang.
Od začátku utkání Karlovarští svého soupeře přehrávali, avšak s koncovkou byli v úvodu na štíru. Gólově výrazněji se začali prosazovat až od druhé třetiny. Výsledek nakonec odpovídá průběhu hry.

Neděle 25. září (2. kolo)

HC Energie – SK Kadaň 7:2 (2:0, 4:0, 1:2)
Branky: Maloušek (4), Hoang, Čechlovský a Prošek.
Nahrávky: Prošek (2), Bernáth, Přibyl, Hoang, Šik a Maloušek.
Domácí dvě třetiny jasně soupeře přehrávali, ve třetí však nepochopitelně povolili a toho soupeř dokázal využít ke zkorigování výsledku.

Středa 28. září (3. kolo)

HC Rebel Ostrov – HC Energie 0:25

Neděle 2. října (4. kolo)

HC Energie (1999) – HC Baník Sokolov 3:3 (1:2, 1:0, 1:1)
Branky: Maloušek, Bernáth a Tocik.
Nahrávky: Prošek a Maloušek.
Karlovarským se utkání vůbec nepovedlo, po většinu času se trápili. Po herní stránce byli hokejově lepším celkem, přesto museli třikrát dotahovat náskok soupeře.

Sobota 15. října (5. kolo)

HC Energie – HC Klášterec nad Ohří 3:2

Neděle 16. října (6. kolo)

Piráti Chomutov – HC Energie (1999) 10:1 (1:0, 3:0, 6:1)
Branky: Prošek.
Nahrávky: Šetek.
Domácí celek podal výborný výkon a vysoký výsledkový rozdíl tak přibližně odpovídá poměru sil na ledě.

Pátek 28. října (7. kolo)

HC Mariánské Lázně – HC Energie (1999) 3:7 (0:3, 1:1, 2:3)
Branky: Tocik (2), Hoang (2), Prošek (2) a Habr.
Nahrávky: Chmiel, Bernáth, Šik, Hoang a Prošek.
Karlovarští „sedmáci“ přehrávali staršího soupeře jak individuálně, tak i kombinačně a s přehledem zvítězili.

Sobota 29. října (8. kolo)

HC Stadion Cheb – HC Energie (1999) 3:14 (1:3, 0:5, 2:6)
Branky: Habr (3), Maloušek (3), Šik (2), Tocik (2), Koco, Přibyl, Hoang a Šetek.
Nahrávky: Prošek (4), Maloušek (3), Bernáth (2), Tocik, Koco a Přibyl.
Energetici hráli s chutí, soupeře viditelně přehrávali a občas předvedli i pohledné hokejové kombinace.

Neděle 6. listopadu (9. kolo)

SK Kadaň – HC Energie (1999) 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Domácí byli od začátku utkání iniciativnější a dokázali toho využít k tříbrankovému vedení. Od 2. druhé třetiny se tým Energie sice zlepšil, ale na zvrat to nestačilo.

Šesťáci třetí

I žáci šestých tříd si vedou velmi dobře. Protože ale třikrát zaváhali, patří jim třetí pozice. Šestibodová ztráta na vedoucí Hvězdu Praha však není ničím nepřekonatelným. Zvlášť, když brzy malí energetici nastoupí právě proti lídru tabulky.

Sobota 17. září (1. kolo)

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Energie 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)
Branky: Kořán, Šťastný a Zdeněk.
Nahrávky: Zdeněk, Novotný a Doubek.
Karlovarští vstoupili do utkání s vervou, ale neproměnili několik šancí a soupeř se dvěma zásahy ujal vedení. Od poloviny utkání byli již domácí v hluboké defenzivě a bylo jen otázkou času, kdy se hostům podaří vstřelit branku. Nakonec Karlovarští odvážejí z Ústí zaslouženou, leč těsnou výhru.

Středa 21. září (2. kolo)

Rytíři Kladno – HC Energie 4:1

Sobota 24. září (3. kolo)

HC Energie – HC Děčín 15:1 (4:0, 3:0, 8:1)
Branky: Novotný (4), Šťastný (3), Jiskra (2), Zdeněk (2), Pašek, Kořán, Matoušková a Rozhon.
Nahrávky: Novotný (2), Šťastný (2), Jiskra, Doubek, Zdeněk, Vávra, Kořán a Zázvorka.
Prakticky celé utkání se odehrávalo v útočném pásmu domácích a bylo jen otázkou času o kolik branek karlovarští zvítězí.

Středa 28. září (4. kolo)

HC Stadion Litoměřice – HC Energie 1:11

Sobota 1. října (5. kolo)

HC Energie – Hvězda Praha 1:12 (0:7, 1:2, 0:3)
Branky: Jiskra.
Nahrávky: Novotný.
Domácí nastoupili s přílišným respektem do utkání a soupeř toho dokázal v první třetině využít. Od druhé části bylo utkání již vyrovnané, ale branky svým důrazem dávali stále hosté. V utkání byla Hvězda aktivnější, důraznější a její hráči všude byli o krok napřed. Jednoznačné vítězství je proto zasloužené.

Sobota 8. října (6. kolo)

SK Kadaň – HC Energie 3:20

Sobota 15. října (7. kolo)

HC Energie – HC Verva Litvínov 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)
Branky: Jílek, Rozhon a Fečo.
Nahrávky: Bubeliny.
Hostům se podařilo na začátku utkání vstřelit tři branky a vytvořit si tak dostatečný náskok. Domácí i přes velký tlak a neuznaný gól nedokázali skóre srovnat a smolně prohráli rozdílem jedné branky.

Středa 19. října (8. kolo)

HC Rytíři Kladno – HC Energie 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Branky: Jiskra (2), Šťastný, Zdeněk, Fečo a Doubek.
Nahrávky: Novotný (2), Jiskra a Rozhon.
Karlovarští předvedli pouze průměrný výkon, přesto jim to stačilo na přesvědčivé vítězství.

Sobota 22. října (9. kolo)

HC Energie – Piráti Chomutov 14:0 (4:0, 3:0, 7:0)
Branky: Jiskra (7), Zdeněk (2), Novotný, Bubeliny, Kořán, Fečo a Ptáček.
Nahrávky: Štastný (3), Ptáček (3), Cankov (2), Novotný, Jiskra, Bubeliny a Rozhon.
Utkání bylo po celou dobu v jasné režii domácích. Hosté se do šancí téměř nedostávali a odjížděli s vysokou prohrou. Za zmínku stojí vstřelení sedmi branek Vítka Jiskry.

Pátek 28. října (10. kolo)

HC Energie – HC Slovan Ústečtí Lvi 5:3
Branky: Novotný (2), Jiskra, Zdeněk a Pašek.
Nahrávky: Novotný (2), Jiskra (2), Šťastný, Ptáček a Fečo.
Severočeši byly konkurence schopným soupeřem, přesto byli domácí lepší po hokejové stránce a zaslouženě se dostali do tříbrankového vedení. Menší výpadek umožnil vstřelit hostům dvě rychlé branky, ale domácí neponechali nic náhodě, přidali ještě branku a zaslouženě získali další dva body v soutěži

Sobota 29. října (11. kolo)

HC Energie – PZ Kladno 3:3 (2:0, 0:1, 1:2)
Branky: Novotný, Zdeněk a Jílek.
Nahrávky: Šťastný, Jílek, Glanc a Ptáček.
Domácí vstoupili do utkání velmi dobře a proti silnému Kladnu po první třetině vedli 2:0. Hosté se však nevzdávali a jen díky výbornému výkonu domácího brankáře byl stav po druhé části stále výhodnější pro Karlovarské. Nakonec mohla v utkání vyhrát obě družstva, ale konečná remíza je spravedlivým vyjádřením dění na ledě.

Neděle 6. listopadu (12. kolo)

HC Děčín – HC Energie 2:18 (1:6, 0:7, 1:5)
Branky: Novotný (4), Fečo (3), Jiskra (3), Šťastný (2), Zdeněk (2), Matoušková, Ptáček, Doubek a Bubeliny.
Nahrávky: Šťastný (3), Jiskra (2), Novotný (2), Bubeliny (2), Zdeněk (2), Cankov (2), Zázvorka (2) a Jílek.
Jednoznačná záležitost hostů, kteří nedali domácím žádnou šanci. Převahu Energie dokládá počet střel na branku v poměru 8:67.

Také páťáci téměř bezchybní

I pouhé tři prohry mohou znamenat až čtvrtou příčku. Postrachem pro páťáky budiž celek Tachov/Mariánské Lázně A i B, neboť energetici s oběma těmito celky prohráli shodně 10:2. Na straně druhé si však připisují suverénní výhry a rozdíly v tabulce nejsou veliké.

Sobota 17. září (1. kolo)

HC Energie – HC Stadion Cheb (2001) 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky: Mašek.
Ve vyrovnaném utkání byli hosté v první třetině nebezpečnější, ve zbývajícím průběhu utkání mělo mírně navrch družstvo Energie, ale náskok soupeře z úvodní části již nedohnalo.

Neděle 25. září (2. kolo)

HC Energie – SK Kadaň 7:6 (4:2, 2:3, 1:1)
Branky: Mašek (3), Denk (2), Bílek a Hnízdil.
Nahrávky: Hadáček (2).
Ve 14. minutě byl stav 4:0 a zdálo se, že zápas bude v jasné režii domácích. Jenže rychle polevili v nasazení, čehož dokázali hosté využít postupně k vyrovnání na 6:6. Poslední rozhodující vítězný gól nakonec vstřelili karlovarští hráči.

Středa 28. září (3. kolo)

HC Rebel Ostrov – HC Energie 0:32

Neděle 2.října (4. kolo)

HC Energie (2001) – HC Baník Sokolov 16:4 (4:1, 5:1, 7:2)
Branky: Hnízdil (3), Mašek (2), Hadáček, Matoušek, Denk, Lafek, Uxa a Bílek.
Nahrávky: Hadáček (3), Braný (2), Hnízdil, Bárt.
Hráči Energie se až nečekaně snadno dostávali před branku soupeře a překvapivě vysoko vyhráli.

Sobota 15. října (5. kolo)

HC Energie – HC Klášterec nad Ohří 10:2

Neděle 16. října (6. kolo)

Piráti Chomutov – HC Energie (2000) 1:11 (1:4, 0:4, 0:3)
Branky: Matoušek (3), Denk (2), Bílek (2), Bártl, Raim, Hadáček a Poizl.
Nahrávky: Hnízdil (2), Denk, Poizl a Mašek.
O vysoké výhře hostujícího družstva nerozhodl ani tak výborný výkon hostů, jako slabší výkon chomutovského brankaře.

Pátek 28. října (7. kolo)

HC Mariánské Lázně – HC Energie (2001) 10:2 (3:0, 4:1, 3:1)
Branky: Poizl a Hadáček.
Domácí už v 6. minutě vedli 3:0, čímž položili základ k snadnému vítězství. Karlovarští hráči podali jeden ze svých nejslabších výkonů.

Sobota 29. října (8. kolo)

HC Stadion Cheb – HC Energie (2001) 4:4 (0:1, 1:3, 3:0)
Branky: Jiroušek, Matoušek, Šťástka a Mašek.
V dramatickém utkání vedli karlovarští po dvou třetinách o 3 branky, domácí však v poslední minutě nakonec stihli ještě vyrovnat.

Neděle 6. listopadu (9. kolo)

SK Kadaň – HC Energie (2001) 4:7 (3:3, 1:3, 0:1)
Branky: Šťástka, Matoušek, Poizl, Kanči, Jiroušek, Denk a Hadáček.
Nahrávky: Hnízdil a Uxa.
Utkání bylo vyrovnané, soupeři se střídali ve vedení. Ve 2. třetině se Karlovarským podařilo jít do dvoubrankového vedení, které ještě v závěrečné části pojistili.

Minihokej ročník 2002

HC Plzeň 1929 (1) – HC Energie (1) 8:4
Branky: Smolka, Bečka, Remeš a B. Vondráček.

HC Plzeň 1929 (2) – HC Energie (2) 11:2
Branky: Pohanka a Motl.

HC Plzeň 1929 (2) – HC Energie (1) 3:3
Branky: Bečka, Remeš a R. Vondráček.

HC Energie (2) – HC Rokycany 10:5
Branky: Korčmaroš (3), Motl (2), Pohanka (2), Kisliuk (2) a Stangar.

HC Energie (1) – HC Baník Sokolov 14:8
Branky: Korčmaroš (4), Sapoušek (4), Remeš (3), Binias , Kisliuk a Zrna.

HC Energie (1) – HC Baník Sokolov 12:7
Branky: Bošek (5), Jiroušek (4), Fuksa (2) a Vogel.

HC Energie (2) – HC Meteor Třemošná 9:10
Branky: Pohanka (4), Mareček (4) a Lejnar.

HC Energie (2) – HC Meteor Třemošná 8:3
Branky: Černý (4), Stangar, Pekárek, Polák a Dědek.

HC Energie (1) – HC Energie (2) 10:3
Branky KV1: Remeš (3), Sapoušek (3), Korčmaroš, Binias, Kisliuk a Zrna.
Branky KV2: Pohanka (2) a Smolka.

HC Energie (1) – HC Energie (2) 7:4
Branky KV1: Jiroušek (4), Prošek (2) a Fuksa.
Branky KV2: Dědek (2), Stangar a Pekárek.

HC Stadion Cheb – HC Energie (1) 4:9
Branky: Pohanka (3), Sapoušek (3), Mareček (2) a Smolka.

HC Stadion Cheb – HC Energie (1) 12:8
Branky: Korčmaroš (5), Motl (2) a Binias.

HC Stadion Cheb – HC Energie (2) 6:11
Branky: Jiroušek (8),Denk (2) a Kadlec.

HC Stadion Cheb – HC Energie (2) 15:11
Branky: Remeš (4), Ševčík (3), R. Vondráček (2) a B. Vondráček (2).

HC Energie (1) – HC Energie (2) 18:9
Branky KV1: Mareček (6), Sapoušek (6), Pohanka (2), Vogel (2), Smolka a Prošek.
Branky KV2: B. Vondráček (2), R. Vondráček (2), Ševčík (2), Stangar (2) a Remeš.

HC Energie (1) – HC Energie (2) 10:14
Branky KV1: Binias (2), Motl (2), Korčmaroš (2), Zrna (2), Lejnar a Schopf.
Branky KV2: Jiroušek (5), Denk (5), Janda (3) a Dědek.

HC Domažlice – HC Energie (1) 10:7
Branky: Kormaroš (4), Motl, Pekárek a Smolka.

HC Domažlice – HC Energie (1) 4:15
Branky: Černý (7), B. Vondráček (4), Bečka (2), Dědek a Kisliuk.

HC Domažlice – HC Energie (2) 14:4
Branky: Pohanka (2), Remeš a R. Vondráček.

HC Domažlice – HC Energie (2) 4:22
Branky: Mareček (10), B. Vondráček (7), Smolka (3), Schopf (2).

HC Energie (2) – HC Energie (1) 11:11
Branky KV1: Korčmaroš (5), Motl (3), Brtek (2) a Zrna.
Branky KV2: Stangar (5), Pohanka (3), Remeš (2) a Lejner.

HC Energie (2) – HC Energie (1) 13:19
Branky KV1: Černý (7), Janda (5), Dědek (4), Bečka (2) a Kisliuk.
Branky KV2: R. Vondráček (6), Mareček (3), Řehák (3) a Schopf.