HC Energie Karlovy Vary

Vemex Cup: Juniorku Energie prověřil výběr ČR19

Vemex Cup: HC Energie – Česká republika U19 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Úderem šesté hodiny večerní odstartoval v KV Areně juniorský turnaj Vemex Cup. V zahajovacím zápase zkřížily hokejky výběry karlovarské juniorky a české reprezentace do devatenácti let. První dějství kazila častá vylučování, ale i přesto ji národní tým vyhrál hladce po dvou vstřelených brankách. Ve druhém dějství energetici snížili zásluhou Lukáše Vrány v přesilové hře. Poslední třetina byla jako na houpačce, ale aktivnější Česko uhájilo těsnou výhru.

Statistiky

Branky ČR19:6. Urban, 18. Hampl (Urban, Wasserbauer)
Branky HC Energie:29. Vrána (Urbančok, Novák O.)
Rozhodčí:Hribik, Smitka - Kajínek, Podrazil.
Zásahy brankářů:28:23
Vyloučení:6:5
Využití:1:1
Průběh utkání:0:2, 1:2
Diváci:350

Tabulka

TýmPořadíZápasyBodySkóre
ČR191.132:1
Petrohrad2.000:0
HC Energie3.101:2

Harmonogram turnaje

11.11. Petrohrad – Karlovy Vary (17:00)

12.11. ČR19 – Petrohrad (15:00)

Reportáž: HC Energie - ČR19

První dějství hodně poznamenala častá vyloučení, a to především na straně Energie, která zamířila na trestnou hned ve čtyřech případech. Jako první vážněji zahrozila reprezentace při šanci Březiny, který netrefil odkrytou klec. V 6. minutě se však již Česko radovalo. Patrik Urban se jako první zorientoval ve skrumáži před Habalem a skóroval - 0:1. Následně se hra hodně kouskovala. V rozmezí od 7. do 13. minuty se týmy poctivě střídaly na trestné lavici. V 17. minutě se ozval Kasal, ale bombou od modré trefil tyčku karlovarské klece. Až o minutu později se však skóre měnilo. Ondřej Hampl se prosadil při přesilové hře ranou z kruhu - 0:2.

Prostřední dějství příliš mnoho hokejové krásy nenabídlo. Dorazivší fanoušci si museli dlouho počkat na první vážnější šance z obou táborů. Přesto se i ve druhé třetině skóre měnilo. Ve 30: minutě pálil Urbančok na Rozuma. Střelu však tečoval jeden z beků přesně na Lukáše Vránu, který pohotovou tečí snížil - 1:2. Česko mělo ve zbytku třetiny velké šance především díky dvěma přesilovým hrám, ale energetici s vynikajícím Habalem v zádech další odskok ve skóre již nedovolili.

Energetici měli dobrou možnost na srovnání hned zkraje třetiny. Tomeček však před poloodkrytou brankou Česka jen promáchl hokejkou a i následné vyloučení Doležala zůstalo bez potrestání. Od té doby se hra znatelně vyrovnala. Národní tým vycházel z dobře zajištěné obrany. Karlovarským dělal mnohdy problém i přechod před střední pásmo, které soupeř v poslední třetině obzvláště hlídal. Čas Energie přišel až v samém závěru základní hrací doby. Téměř minutu hráli energetici bez brankáře a navíc ještě při vyloučení Doležala, ani to však k vyrovnání nepřispělo.

Karlovarští tak v zahajovacím utkání padli. Národní tým byl však opticky lepším týmem v poli. Litovat však oba celky mohou velkého množství nevyužitých přesilových her.