HC Energie Karlovy Vary

Melenovský: Už bylo na čase, abychom trenéra Veneru porazili

Hokejisté karlovarské Energie dokázali otočit utkání s Kometou Brno a nakonec se radovali z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Na karlovarském vítězství se jednou asistencí podílel i Marek Melenovský, který dobře pamatuje karlovarskou éru trenéra Venery.

Hosté dlouho sahali po třech bodech. Přesněji ještě třináct vteřin před koncem. V ten moment se střelou prosadil Václav Skuhravý a vynutil si prodloužení. „Pokud se podívám na samotné utkání, tak to nebylo z naší strany dobré. Počítá se ale výsledek, a ten dobrý je,“ usmíval se po zápase Marek Melenovský.

Západočeši si v duelu zahráli mnoho přesilovek, ale nikdo v zeleném dresu se nedokázal střelecky. „Vůbec nám to nešlo. Navíc jsme jednou inkasovali. To bylo velice nepříjemné,“ přiznal. Ve třetí části chtěly Karlovy Vary vyrovnat, a to se nakonec povedlo. „Naším cílem bylo, že s utkáním něco uděláme. Semkli jsme se a nakonec se nám to povedlo,“ pokračoval.

První třetina ale vypadala dobře. Energie ji vyhrála 2:1 a tahala za delší konec lana. „To je sice pravda. Dali jsme první branku, ale velice rychle jsme inkasovali. To byla chyba. Měli jsme to vydržet. Naštěstí se nám podařilo dohrát třetinu vítězně. Následující minuty se pro nás vyvíjely velice špatně. Ukázali jsme ale srdce a výsledek otočili,“ přidal Melenovský.

Ve třetí části se hodně míchalo se sestavami. Hlavně s tou karlovarskou. „Trenér Baďouček do toho sáhl. Přeházel křídla, pravá za levá a obráceně. Já si myslím, že to je jenom dobře, protože to svoje ovoce přineslo,“ uvažoval Melenovský.

Pokud se někdo dlouhodobě podívá na statistiku samostatných nájezdů, tak ty nejsou zrovna v podání hokejistů Energie nejlepší. Z krátkodobého hlediska je tomu ale jinak. Od televizního utkání v Pardubicích se Karlovy Vary třikrát o body dělily a ve dvou případech to byli borci z lázeňské metropole, kdo se radoval ze zisku bonusového bodíku. „Využít dvě ze tří možností je dobré. Podle mého i v této činnosti stoupáme. Je to vždy o jedné brance, a tu jsme tentokrát dokázali dát my,“ usmíval se.

Marek Melenovský pamatuje éru trenéra Zdeňka Venery, když stál u kormidla Karlových Varů. Od jeho odchodu jen ve dvou případech dokázali energetici svého bývalého kouč zdolat. Podruhé to bylo právě v pátek v duelu s Kometou. „Už také bylo na čase. Obzvlášť, když se nám to povedlo doma. Bylo vidět, že jsou dobře připravení. Velice pozorně bránili střední pásmo a mnoho nám toho nedovolovali. Navíc v posledních zápasech dokázali dvakrát uhrát vzadu nulu. Jsou hodně soustředění na obranu,“ popsal Melenovský soupeře.

Kometa Brno se momentálně prezentuje hrou, která je karlovarskému fanouškovi dobře známá. Hraje přesně to, co vídali diváci v „plechárně“ ve stříbrné sezoně 2007 - 2008. „Je to jeho rukopis. Jen čas ukáže, jaké jim to bude přinášet ovoce,“ myslí si.

Před zápasem žádné hecování mezi hráči, nebo trenéry neprobíhalo. „Připravili jsme se normálně jako na každé jiné utkání. My jsme po přestávce prohráli první zápas se Spartou. Mrzelo nás to a chtěli jsme to napravit,“ přidal.

Po reprezentační pauze vytěžila Energie ze dvou domácích utkání jen dva body. „Není to moc. To je pravda. Ale na druhou stranu naším cílem je sbírat bodík po bodíku a postupně se prosoukat v tabulce směrem nahoru. To samozřejmě platí i pro další zápas,“ přesunul se Melenovský myšlenkami k nedělnímu utkání ve Zlíně.

Související články

Preview k zápasu | čt 17.11.2011

Přilétá Kometa. Napraví Energie dojem?