HC Energie Karlovy Vary

Z Moravy s jednou výhrou a o bod větším náskokem

Páté kolo České sledge hokejové ligy zaválo karlovarské sledge hokejisty do Studénky a Zlína. Po povinné výhře 2:0 nad Severomoravany udrželi Žraloci i přes prohru 1:5 v Baťově městě čtvrté místo zaručující postup do play-off. Navíc díky zaváhání Sparty ve Studénce se náskok právě na Pražany zvětšil na dva body. Další boje čekají na sledge hokejisty o druhém prosincovém víkendu.

HC Sledge Studénka - SKV Sharks Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky: 9. J. Berger (Nejedlý), 21. J. Berger (Forgo). Rozhodčí: Bříza, Mičulka. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 12. Vývoj utkání: 0:2. Hráno 26. listopadu 2011 ve Studénce.

Studénka: Hulín - Pečínka, Mlčák, Staněk, Kudrna, Fojtík, Žák, Keller, Krajča, Večera, Veselý, Chodurek.

Karlovy Vary: B. Mach - J. Berger, Hrbek, Nejedlý, Forgo, Lindák, Očenášek, J. Švec.

Úvod sobotního utkání se nesl ve vyrovnaném duchu bez ohrožení brankářů. Teprve v 7. minutě si Mach připsal první vážnější zákrok lapačkou proti Fojtíkovi a zanedlouho zazvonil Forgo zblízka na Hulínovu masku. I přes minimum šancí gól padl, skóre otevřel v 9. minutě přízemní střelou Jiří Berger. Další změna skóre už ale do konce třetiny ani přes karlovarskou přesilovku nepřišla.

V prostřední třetině začal festival zahozených šancí Jiřího Forga, který neproměnil ani nájezd dvou na jednoho, ani nikým nerušen před Hulínem. Jak se skóruje ukázal svému jmenovci Jiří Berger, před polovinou hrací doby ujel všem a spektakulárně zavěsil do pravého horního rohu. Domácí se snažili ostřelovat Macha většinou z dálky, ale většina pokusů postrádala přesnost. Naopak Hulín musel dokazovat své umění, jako třeba proti nebezpečným akcím Hrbka a Bergera.

I poslední dějství nabídlo zejména boj Forga s brankářem Hulínem. Zkušený gólman ale připravil mladému útočníkovi bezesnou noc vymazáním dalších tří stoprocentních šancí. Převahu Karlovarských vylepšila i druhá přesilovka, pohledné kombinaci ovšem scházelo zakončení. Na druhé straně se neujal ani jeden pokus domácího Erika Fojtíka, a tak se skóre 0:2 už nezměnilo.

SHK LAPP Zlín - SKV Sharks Karlovy Vary 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky: 13. Hábl (Palát), 14. Hábl (Palát), 28. Šnajdar (Štít), 32. Palát (Hábl, Julina), 33. Hábl (Palát) - 36. J. Berger (Forgo). Rozhodčí: Wesley - Řezníček, Knap. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 54. Vývoj utkání: 5:0, 5:1. Hráno 27. listopadu 2011 ve Zlíně.

Zlín: Matoušek - Julina, Štít, T. Mach, Hábl, Stodůlka, Palát, Sigmund, Šnajdar.

Karlovy Vary: Bozděk - J. Berger, Hrbek, Nejedlý, Forgo, Lindák, Očenášek, J. Švec.

Na zlínském ledě se hned od prvních sekund strhl boj ve vysokém tempu. Prakticky po úvodním buly Bozděk zasahoval proti nahození z poloviny hřiště a ještě před naplněním první minuty byl vyloučen J. Berger. Bozděk při oslabení předvedl dva výborné zákroky proti Stodůkovi a Háblovi, díky kterým Žraloci kapitánův menší trest přežili a sami mohli zaútočit. Navrátilec z trestné lavice dorážel za Matouška, který však puk nadvakrát zkrotil.

Tempo hry nepolevovalo a šance dál střídala šanci. Chybu v rozehrávce hostů nepotrestal Sigmund, na druhé straně byla Matouškova ruka o zlomek sekundy rychlejší než Forgova dorážka do odkryté klece. Výborná pasáž hry vygradovala v 8. minutě tyčí nastřelenou Jiřím Bergerem.

Závěr vysoce kvalitní první třetiny prakticky rozhodl celý zápas. Ve 13. minutě totiž po Bergerově chybě v obranném pásmu lehce vstřelil první branku Zdeněk Hábl a za necelou minutu stejný hráč využil uvolněného prostoru před Bozděkem a s pomocí gólmanovy teče přidal druhý gól. Zlín vedl 2:0 díky lepší produktivitě i větší porci štěstí.

Obdržené góly se na výkonu Žraloků podepsaly a jejich útočná aktivita výrazně opadla. Činit se tak musel zejména Bozděk v brance, v největších šancích zalehl puk před Háblem a po přehlédnutém nedovoleném bránění Juliny byl o chlup dříve u kotouče i proti sólově najíždějícímu Palátovi. Ve 28. minutě už ale nemohl dosáhnout na pohodlné doklepnutí Kamila Šnajdara zvyšujícícho na tříbrankový rozdíl.

Dvě rychlé branky zkraje poslední třetiny definitivně pohřbily myšlenky hostů na drama. Šťastné odrazy pomohly k trefě Davidu Palátovi a ve 33. minutě prostřelil Zdeněk Hábl Bozděka už popáté. Teprve pak se dostali ke slovu Žraloci. Jiří Berger opakovaným pokusem vsítil čestný úspěch Karlovarských, kterým ale víc než jeden gól souzen nebyl. Hrbek nastřelil pět minut před koncem horní tyč a v samotném závěru nezasunul v dobré pozici za Matouška Švec. Zlín si díky výrazné výhře udržel první místo, Žraloci zůstávají čtvrtí.

Česká sledge hokejová liga, 5. kolo

Studénka - K. Vary 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Zlín - Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Pardubice - Kolín 6:2 (4:0, 2:0, 0:2)
Studénka - Praha 1:2 sn. (0:0, 0:1, 1:0)
Zlín - K. Vary 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Pardubice - Č. Budějovice 10:3 (5:1, 4:0, 1:2)

Průběžná tabulka České sledge hokejové ligy

1. Zlín          9  8 0 0 1  39:18  24
2. Pardubice     8  7 1 0 0  43:15  23
3. Kolín         8  5 0 0 3  26:20  15
4. Karlovy Vary  9  4 0 1 4  32:21  13
5. Praha         9  3 1 0 5  21:18  11
6. Studénka      8  1 0 1 7  12:39   4
7. Č. Budějovice 8  0 0 0 8  10:52   0