HC Energie Karlovy Vary

Plyšáci od fanoušků mají první majitele. DĚKUJEME!

Obrovský ohlas sklidila středeční charitativní akce, kdy diváci po první vstřelené brance do sítě Vítkovic měli zasypat led KV Areny hračkami určenými pro dětské domovy. Plyšáků se sešlo téměř 3500 a organizátor akce Bohouš Eliáš, který se pomoci dětem věnuje dlouhodobě, tak svou dodávku může naplnit hned několikrát. Jak se můžete přesvědčit v naší reportáži, ještě před Štědrým dnem se hraček radovaly děti v Karlovarském kraji a díky velkému počtu se dočkají i obyvatelé domovů v dalších částech republiky. HC Energie Karlovy Vary a Bohouš Eliáš všem, kteří pomohli, srdečně děkují!

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE

Plyšáci na ledě KV Areny

Podívejte se na fotky a videa od našich čtenářů, kteří zaznamenali příliš hraček na led po brance Jana Košťála.


Autor: Jan Mrenica


Autor: Gloton4


Autor: hokejista129


Autor: Vladimír Koča

Předávání plyšáků

Prvním místem, kam hračkami napěchovaná dodávka vyzdobená klubovou vlajkou dorazila, byl Krajský dětský domov pro děti do 3 let sídlící v Karlových Varech v Zítkově ulici. Tomuto zařízení hokejisté Energie pomáhají dlouhodobě a navštěvují jeho malé obyvatele například na dětský den. Páteční dodávku plyšáků už ve čtvrtek předznamenal příjezd kapitána Energie Václava Skuhravého, který jménem klubu předal dětské pleny, kuchyňského robota a další drobné dárky. Zatímco tyto předměty ocenily především sestry z dětského domova, samotné děti se radovaly především v pátek dopoledne, kdy ji Bohouš Eliáš dovezl pytel plný plyšáků z KV Areny.

Návštěva Zítkovy ulice bílou dodávku příliš nevyprázdnila, a ta se tak vydala do dětské vesničky SOS v Doubí a dětského doma v Tašovicích. Děti zde se svými vychovatelkami žijí v menších skupinkách, tzv. rodinách, v několika objektech. Na fotografiích vidíte jen několik málo dětí, o spravedlivé rozdělení hraček mezi všechny ostatní se postarají právě vychovatelky.

Plyšáků se nakonec dočkaly nejen děti z dětských domovů, ale i ty, které musí vánoční svátky trávit v Karlovarské krajské nemocnici. Dobrou zprávou je, že takto smutné Vánoce na dětském oddělení prožije pouze 6 pacientů. Z důvodu hygieny a ochrany soukromí byly hračky předány sestře Daně Klímové.

I po návštěvě těchto zařízení v Karlových Varech zbývá mezi děti rozdat stovky hraček. Ještě v pátek odpoledne Bohouš Eliáš navštívil domovy v Chebu a Aši a dočkají se i děti mimo Karlovarský kraj. Z dalších předávání hraček se pokusíme zprostředkovat fotografie.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 22.12.2011

Petr Kumstát: Dali jsme divákům malý dárek