HC Energie Karlovy Vary

Junioři vyhráli pošesté v řadě

Junioři: HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)
Karlovarští mladíci porazili Slavii, a znamená to pro ně už šestou výhru v řadě. Vítězství nad Pražany se ale nerodilo lehce. Přestřelku nakonec domácí zvládli i díky přispění Vojtěcha Tomečka (na snímku), který si připsal dvě branky a jednu asistenci.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 29. kolo, čt 12.1.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Slavia
4:3
2:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 10. Tomeček V. (Kverka, Harkabus), 19. Vrána (Tomeček V.), 46. Koblasa (Švec, Vrána), 52. Tomeček V. - 26. Žejdl (Mavrojanidis), 50. Žejdl, 59. Mavrojanidis (Žejdl). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 52. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
Karlovy Vary: Habal (Rauscher) - Urbančok, Valeš, Novák, Šik (A), Troška, Funk, Gombár - Tomeček V., Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa (C), Harkabus, Baar, Švec, Kverka, Zadražil, Půlpán
Slavia: Dlouhý (Mouček) - Jeník, Šteiner, Richter, Rittig, Vítek, Semrád (A), Růžička, Žvatora - Krupička, Kejdana, Ptáčník, Kotyra, Havelka, Tomek, Suchánek, Mavrojanidis (C), Žejdl, Nejezchleb, Moravec, Hejna

Komentář k utkání

Úvod utkání patřil Slavii. Domácí nestačili bruslit, a rozehrávka jim dělala velké potíže. Pražané byli u všech puků dřív, větší šanci si ale nevytvořili. V polovině první části se Energie dostala do první vážnější akce, a hned z toho byl gól. Vojtěch Tomeček dostal krásný pas zpoza brány, a z první poslal kotouč do sítě. Od té chvíle byla hra celkem vyrovnaná. Ze slávistických útočných snah nutno zmínit jen Semrádovu ránu, kterou ale Habal vyrazil. Šedesát dva sekund před koncem první třetiny se domácím podařilo zvýšit náskok. Postaral se o to Lukáš Vrána, když poslal puk bekhendem do růžku slávistické svatyně.

Druhou třetinu načal pěknou střelou Žejdl, na domácího gólmana ale nevyzrál. Ve 26. minutě ale slávisté rozjeli akci, na jejímž konci byl jako šťastý střelec právě Lukáš Žejdl. Poté to zkoušel také Havelka, se svým pokusem však neuspěl. Slavii se podařilo vyrovnat ve 34. minutě, gól ale padl až po odpískání postavení mimo hru.

Třetí třetina přinesla čtyři góly. První z nich přišel ve 46. minutě, když se prosadil kapitán domácích Petr Koblasa. Slavia to ale nevzdala, a v polovině poslední části snížila na 2:3. Podruhé v zápase se trefil Lukáš Žejdl. Po dalších 74 sekundách hry už to ale opět bylo o dvě branky. Svůj druhý zásah v utkání si totiž připsal Vojtěch Tomeček. Hosté se snažili, Tomek ale sám před Habalem zklamal. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou odvolal trenér Slavie gólmana, a Pražanům se hra v šesti vyplatila. Georg Mavrojanidis se prosadil dorážkou hned po buly. Nicméně, tento gól už nic neřešil, protože Energie si už svůj náskok pohlídala a vyhrála tedy 4:3.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka senior (HC Energie Karlovy Vary):
Jsme samozřejmě rádi za tři body. Jedeme docela dlouhou vítěznou sérii, což je super. Utkání vůbec nebylo jednoduché. Věděli jsme, že si musíme dát pozor na hráče soupeře Žejdla. Dal nám dnes dva góly, a ukázal že patří k nejlepším. Měli jsme z něho trochu obavy, protože je to výborný hráč, ale jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo. Teď jedeme na Spartu, a doufám, že budeme ve vítězné sérii pokračovat.

Fotogalerie