HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci urvali dva body v poslední sekundě prodloužení

St. dorost: Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:2pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Po čtyřech porážkách v řadě si starší dorostenci Energie konečně připomněli chuť vítězství. Liberec udolali až v prodloužení, když se v čase 64:59 trefil kapitán Štěpán Csamango (na snímku). V příštím zápase se svěřenci kouče Eismanna střetnou doma se Zlínem. Potřebovali by vyhrát, v tabulce se totiž pohybují na podobných pozicích, jako A tým Energie.
Extraliga staršího dorostu, II.4, so 14.1.2012
Liberec
Karlovy Vary
1:2p
0:0, 0:1, 1:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 54. Klíma (Havlín) - 39. Bečka (Veverka), 65. Csamango (Veverka) . Rozhodčí: Orlický – Bosák, Ledinský. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Liberec: Hosnedl – Návrat, Havlín, Erlebach, Mrázek, Kalfiřt, Hrníčko, Klíma (A), Gecko, Beránek, Zedek, Havlas (C), Škoda, Kupčík, Langhammer, Žďárský, Račický, Pyrochta (A), Suska, Ordoš, Zacha
Karlovy Vary: Kutnar – Rulík, Veverka, Molnár, Csamango (A), Vaněk, Bečka (C), Zikmund, Čápek, Gorčík (A), Petrov, Priškin, Jirušek, Sturma, Kodl, Vrána, Hroch

Komentář k utkání

Před sobotním kláním měly za sebou oba celky sérii drobných výsledkových nezdarů, ve dvaatřicátém kole však již od úvodního vhazování usilovaly o kýžený vzestup. První minuty napínavého souboje přinesly oboustranně kvalitní a velice svižnou podívanou. Poprvé výrazněji zahrozili hosté v nabídnuté početní převaze, Vaněk po sérii přihrávek napřáhl na modré čáře, ovšem Hosnedl se roztáhl ve svém brankovišti a jeho střelu uschoval v lapačce.

Početní výhodu si Západočeši v zahajovacím dějství zopakovali ještě dvakrát, Liberečtí však již svoji defenzivu dostatečně zpevnili a svému sokovi nedopřáli v útočném pásmu výraznější prostor.

Energie pokračovala v mírné převaze také v prostřední dvacetiminutovce, ale slibnějších příležitostí výrazně ubylo. Do děje naopak stále častěji zasahoval hlavní sudí, jenž daroval Západočechům několik dalších přesilových her. V této disciplíně byli ale hosté vcelku bezzubí, zlom přišel až v závěru třetiny.

Minutu před druhou sirénou totiž Vary výhodu jednoho muže v poli dokázaly zužitkovat. Gorčík sice nejprve ranou z pravého kruhu trefil jen přesouvajícího brankáře, ale o chvilku později se již mohl se spoluhráči radovat. Veverkův nepřesný pokus se odrazil od zadního mantinelu zpět před brankoviště, odkud pohotově doklepl černou pryž za brankovou čáru Šimon Bečka – 0:1.

Do závěrečné dvacetiminutovky vtrhli rozzuření Bílí Tygři s odplatou, jejích narůstající nápor však brzdil pohotový brankář Kutnar a také karlovarská obrana. Hosté ve vlastním obranném pásmu včas přistupovali k soupeři a Severočeši několikrát ani z dlouhé pasáže před územím protivníka nedokázali vytěžit sebemenší náznak šance.

Při vlastním oslabení naopak Zikmund oklamal zadáka Pyrochtu a nebezpečně vypálil, z nadějné pozice ovšem minul. Rázem začalo být rušno také u hostujícího brankoviště, Kupčík měl na své čepeli vyrovnání, ale v tísni nedoklepl poskakující puk za dezorientovaného gólmana. Do zdárného konce nevedla ani Beránkova střela z těsné blízkosti.

Liberečtí se nakonec prvního zásahu dočkali šest minut před koncem základní hrací doby. Jakub Klíma si srovnal kotouč na pravém kruhu a svižnou ranou propálil Kutnara – 1:1. Severočechům vlila vyrovnávací trefa krev do žil, ale z další branky se již modrobílí neradovali.

Za nerozhodného stavu přišlo na řadu pětiminutové prodloužení, v němž se dlouho zdálo, že vítěze určí až samostatné nájezdy. Štěpán Csamango ale dovednostní disciplínu rázně odmítl. V čase 64:59 získal kotouč v rohu kluziště, prokličkoval mezi libereckými obránci a přízemní střelou zaslal puk pod Hosnedlovy betony. Branka padla takřka stejně se závěrečnou sirénou, hlavní sudí však bez větších pochyb ihned namířil svoji pravici na domácí klec, čímž přisoudil karlovarským mladíkům bonusový bod.