HC Energie Karlovy Vary

Těsná výhra nám pomůže do dalších zápasů, věří Rastislav Dej

Důležitou výhru v honbě za šancí na play off zaznamenali hokejisté Karlových Varů v Pardubicích. Energie na ledě aktuálně třetího týmu tabulky vyhrála posedmé v řadě, naposled zde padla před více než třemi roky. Tři body vystavěli Západočeši na výkonu v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Domácí sice během druhé třetiny srovnali, ale poslední slovo měl Rastislav Dej, který nenápadnou střelou při signalizované výhodě urval tři body pro své barvy.

Hokejisté Karlových Varů nastupovali do zápasu s Pardubicemi povzbuzení výhrou nad Slavií, kterou přetrhli sérii čtyř zápasů, ve kterých prohráli. Východočeši naproti tomu drželi šňůru sedmi utkání s bodovým ziskem. „Šli jsme do zápasu s tím, že budeme pozorně bránit a makat jeden za druhého. Snažili jsme se dostávat puky co nejvíce ze třetiny,“ prozradil taktické plány Rastislav Dej.

„Ztratili jsme tři body v zápase se Slavií. Nakonec jsme ho vyhráli v prodloužení, ale ten jeden bod jsme mohli mít navíc,“ litoval ještě zpětně Dej. Energetici se ale plně rehabilitovali na ledě, kde neprohráli už více než tři roky. V pardubické ČEZ Areně vyhráli posedmé v řadě, výhru ve 42. kole poskládali z bojovnosti, jednoduchosti a povedené první třetiny.

„První část jsme vyhráli 2:0, tam to bylo dobré. Ve druhé jsme se trošku zasekli, dělali jsme taktické chyby a měli vyloučené hráče, Pardubice tak srovnaly. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme hrát stejně jednoduše jako v té první. Naštěstí to vyšlo,“ rekapituloval utkání Dej.

Těsná výhra může mít svou cenu i z morálního hlediska. Podruhé za sebou vyhráli hokejisté Karlových Varů o gól, vybojované vítězství ještě více semkne a povzbudí tým do dalších bojů. „Určitě nám taková výhra pomůže, povzbudí nás to do příštích zápasů. My se ale nemůžeme dívat moc dopředu, musíme bojovat každou třetinu, stejně jako proti Pardubicím. Hlavně musíme hrát jako tým,“ nabádá hrdina utkání, které rozhodl ve 49. minutě.

„Rozhodčí signalizoval vyloučení, takže jsme hráli v šesti proti pěti. Dobře jsme podrželi puk, nezpanikařili a neodevzdali ho hned. Dostal jsem přihrávku na křídlo a šel do plných proti obráncům. Měl jsem rychlost, puk mi stál, tak jsem zkusil vystřelit. Naštěstí kotouč trošku zaplaval a gólmanovi to propadlo,“ popisoval Dej gólovou akci, na kterou Pardubice už nenašly odpověď. Očekávaný nápor domácích se nekonal.

„Uvědomovali jsme si, že Pardubicím závěry zápasů obvykle jdou. Proto jsme chtěli hrát co nejjednodušeji, dostávat puky rychle z pásma. Klidně i za cenu zakázaného uvolnění. Myslím, že jsme to plnili dobře, hlavně takticky jsme zvládli třetí třetinu výborně,“ uzavřel pochvalně Rastislav Dej.

Související články

Preview k zápasu | so 21.1.2012

Energie se představí na horkém ledě ČEZ Areny