HC Energie Karlovy Vary

Starší dostenci nestačili na Hradec Králové

Energetici dnes v bojovném a dramatickém utkání ukázali bojovného ducha, ovšem na body to nestačilo. Již ve třetí minutě prohrávali o dva góly a došlo na střídání brankářů. Energetici tahali za kratší konec provazu celý zápas, a i když se jim pět minut před koncem podařilo vyrovnat, o minutu později znovu inkasovali a ani závěrečná hra bez brankáře jim k bodům nepomohla. Dvě asistence zaznamenal Sebastián Gorčík.
Extraliga staršího dorostu, II.11, pá 17.2.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Hr.Králové
3:4
1:2, 1:1, 1:1

HC Energie Karlovy Vary - HC VCES Hradec Králové 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Branky: 20. Zikmund (Hroch, Šafář), 32. Bečka (Gorčík), 56. Vrána (Gorčík, Sturma) - 3. Jebavý (Procházka, Suchan), 3. Štědrý (Bartoň), 28. Půlpán (Procházka), 57. Kastner (Štědrý). Rozhodčí: Sýkora - Havelec, Sentenský. Vyloučení: 5:5. < Sýkora - Havelec, Sentenský. Využití: 2:2. Diváků: 50. Střely na branku: 31:27.
Karlovy Vary: Fečo (od 3. Kutnar) - Rulík, Šafář, Vaněk, Michálek, Priškin, Sturma - Molnár, Bečka, Zikmund, Čápek, Gorčík, Petrov, Jirušek, Rubeš, Vrána, Hroch
Hr.Králové: Šivel - Vácha, Skála, Suk, Rejdl, Štědrý, Souček - Ouzký, Půlpán, Pilař, Jebavý, Suchan, Kastner, Srpek, Procházka, Šeps, Bartoň, Nedvídek, Malinský

Komentář k utkání

Hned v úvodu zápasu zahrozili domácí energetici Zikmund s Gorčíkem, ale průběh první třetiny ovlivnilo první vyloučení domácích. To Hradečtí po minutě potrestali vedoucím gólem Jebavého, hned po další minutě zasadil domácím další ránu Štědrý. Došlo tak již ve třetí minutě ke střídání brankářů - Feča nahradil Kutnar. Energie se dlouhé minuty oklepávala z dvoubrankové ztráty, její hru často v útočném pásmu poznamenávala nepřesnost a nedůslednost. Ani přesilové hry energetikům nevycházely podle jejich představ. Vzápětí se sám před hostujícím brankářem objevil Bečka, jehož pokus bravurně gólman Šivel chytil. Agilní Molnár mohl snížit, ovšem před poloprázdnou brankou a ležícím brankářem mu utekl z hole puk. Snížení na rozdíl jedné branky se domácím podařilo v poslední minutě třetiny, kdy v přesilovce rozebrali energetici obranu Hradeckých a Daniel Hroch neměl problém s umístěním kotouče do prázdné branky.

Od začátku druhého dějství bylo zřejmé, jak energetici touží po vyrovnání. Tlačili se do útočného pásma, ale vyložené brankové šance nepřicházely - z otočky to zkoušel Zikmund, nadvakrát nepřekonal Šivela Gorčík. Hradečtí hráči se téměř nedostávali do obranné třetiny Energie. Pak ovšem nabídli domácí Hradeckým svými fauly dvounásobnou přesilovku, při které jeden z energetiků ztratil hůl a hostující Půlpán se trefil k levé tyčce Kutnarovy branky. Rázem hostům narostla křídla a mohli přidat i další branky. Nestalo se tak, naopak Gorčík s Bečkou ujížděli ve dvou na jednoho obránce a Šimon Bečka se štěstím snížil na rozdíl jediné branky. Před koncem druhé třetiny se krásně mezi dvěma bránícími energetiky uvolnil hostující Suchan a mohl zvýšit, jenže ležící Kutnar jeho pokus neméně krásně vyrazil.

Třetí třetinu zahájili energetici náporem, ale ani Hradečtí nezůstávali pozadu. Dvě vyloučení v úvodu třetího dějství však hosté potrestat nedokázali, a tak si pět minut před koncem při přesilovce Energie vzal puk za brankou Jakub Vrána, obtočil se kolem obránce i levé tyčky a zasunul kotouč do branky. Ovšem energetici se z vyrovnání neradovali dlouho, po minutě vrátil vedení Hradeckým Kastner. Závěrečný nápor a i hra bez brankáře však opětovné vyrovnání nepřinesly a tak si tři body odváží soupeř na východ Čech.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):

My můžeme být úspěšní, když pracujeme dobře do obrany a my jsme v ní dnes byli lehkovážní a propustní. Snažíme se o nějakou organizaci hry a ta dnes byla nečitelná, naše hra byla chaotická a důsledkem je naše prohra. Soupeř předvedl mimořádnou efektivitu v koncovce, prakticky každou druhou šanci dokázal využít. My naopak nemáme tak produktivní hráče, kteří by dokázali vyhrávat nějaké přestřelky a inkasovat čtyři branky je komfort, který si nemůžeme dovolit, pokud chceme myslet na body.

Pavel Táborský (HC VCES Hradec Králové):

My jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli, bylo to velice těžké utkání, protože domácí výborně bruslili a napadali, chvílemi nás dostávali pod tlak. Bylo důležité, že na vyrovnávací gól jsme odpověděli hned z protiútoku a závěr podrželi.