HC Energie Karlovy Vary

Mensator: Byl to zápas, který se divákům musel líbit

Energie stále může snít o předkole play-off. Naposledy její zlepšenou výkonnost ochutnali na vlastní kůži hokejisté Českých Budějovic, kteří v lázeňské metropoli prohráli 3:1. K výsledku velkou měrou přispěl i další kvalitní výkon domácího gólmana. „Kluci mi hodně pomohli, když dokázali pohlídat dorážky soupeře,“ liboval si po utkání Lukáš Mensator.

Lukáši, jak jste spokojený s dnešním zápasem?
Myslím si, že se to muselo divákům líbit. Nechce se mi říkat, že jsme hráli otevřený hokej, ale všichni viděli mnoho brankových příležitostí. Jsem moc rád, že to pro nás dobře dopadlo. Celé utkání jsme si užívali. Podařilo se nám udělat dobrou šňůru a nejsme teď pod žádným stresem. Takže se hokejem bavíme.

V samotném začátku jste začali hodně zostra. Dokázali jste soupeře zaskočit svým pohybem a důrazem…
Celé utkání jsme se dobře pohybovali. Škoda jen, že se v úterý nehraje. Nám vyhovuje, když jsme v pořádném zápřahu. Utkání s Kometou po reprezentační přestávce nebylo z naší strany optimální. My se musíme momentálně pořádně připravit na páteční utkání v Třinci, a když nevyjde předkolo, tak i na to, že se bude hrát tímto systémem i stylem v play-out.

První třetina skončila 1:1, ale mohli jste ji vysoko vyhrát…
Kluci dokázali během jedné minuty vypracovat tři vyložené šance. Nejprve to gólman chytil tou širočinou na hokejce. Následně koupil další ránu a opět to bylo do hole. Tentokrát snad do té bambule na hoře. Pak zazvonila tyč. Byly to veliké náhody. Měli jsme trochu smůly, ale pak jsme si to zase vybrali. Třeba když pode mnou zůstal puk a klouzal se do branky. Jen jsem si klekl a bylo to doslova na poslední chvilku.

V druhé části už jste takovou převahu neměli, zvedl se soupeř?
Nebudu tvrdit, že jsme měli utkání pod kontrolou. Ve druhé části nás sice dokázaly Budějovice přestřílet, ale byly to rány z větší vzdálenosti. Kluci mi hodně pomohli. Dokázali si pohlídat dorážky soupeře, a to byl náš základ k úspěchu.

Na desátém místě je aktuálně Třinec, se kterým hrajete v pátek. Jak vidíte své šance?
Možná, že jsme to ještě trochu zamotali, ale věřím že stále bude o co hrát. Třinec má kvalitní mužstvo a budeme to mít velice těžké. Navíc má lepší vzájemné zápasy. Uvidíme, jak to celé dopadne.

Související články