HC Energie Karlovy Vary

Nevyužili jsme šance. To nás stálo zápas i předkolo, smutní Petr Kumstát

Měl to být sedmý zápas v řadě, který Energie ovládne. Nicméně stal se přesný opak. Západočeši ač byli vyrovnaným, v nemalých případech pak lepším celkem, nedokázali letos najít recept na překonání třinecké defenzívy na jejím ledě a podlehli 0:2. Porážku na nejvýchodnějším extraligovém stadionu okomentoval nejlepší střelec Energie, Petr Kumstát.

V předposledním kole základní části se karlovarská Energie vydala na nejdelší extraligovou štaci, aby na ledě obhájců titulu z Třince bojovala o naději na postup do předkola play-off. Ačkoli byli po většinu času Západočeši aktivnější, nedokázali domácím vsítit jedinou branku a naopak dvě inkasovali. Karlovarské postupové naděje se tedy zcela rozplynuly.

„Určitě jsme hodně zklamaní, ale neprohráli jsme si to jen dnešním zápasem, ta ztráta byla hodně velká. Dneska jsme bojovali, na Třinec to ale nestačilo a oni zaslouženě vyhráli,“ smutně po utkání konstatoval nejlepší střelec soutěže, Petr Kumstát. Důvodem prohry Západočechů byla mizerná produktivita. Ačkoli domácího brankáře Hamerlíka zasypali hned šestatřiceti střelami, za celých šedesát minut se neujala ani jedna z nich.

„Dneska jsme nebyli schopni dát gót. Za stavu 1:0 jsme měli spoustu dobrých šancí, bohužel jsme ani jednu neproměnili. Celé jedno střídání, asi minutu a půl, jsme si vytvořili snad pět příležitostí, žádnou z nich jsme ale nepřetavili v branku,“ kroutí hlavou rodák z Prostějova a dodává: „Potom jsme z jednoho protiútoku branku inkasovali, navíc jsme do konce utkání žádnou branku nedali. V dnešním hokeji se bez gólu těžko vyhrává.“

Vytáhlý útočník právě byl jedním z hlavních aktérů u třinecké druhé branky, když nešťastně zasáhl puk a poslal ho za záda dezorientovaného Lukáše Mensatora. „Já jsem chtěl vypíchnout Peterkovi puk. Když pak Lukáš Mensator udělal zákrok, já ten kotouč zpomalil a on přeletěl našemu brankáři přes rameno,“ popisuje stabilní člen karlovarské sestavy inkriminovaný moment.

Energii tak nezbývá nic jiného, než soustředit celou svou pozornost na boje ve skupině play-out. Momentálně mají hráči z lázeňského města tříbodový náskok na poslední pozici. „Musíme hrát úplně stejně, jak do teď. My jsme tu sílu našli, abychom to nějak dohonili. Pokud bychom neměli tu dobrou sérii, tak teď máme velkou ztrátu,“ uvědomuje si Kumstát důležitost vítězné série.

„Pořád máme slušnou pozici. Nevím sice, jak hráli ostatní, my ale máme před sebou Mladou Boleslav, kterou chceme porazit, abychom si vytvořili dostačující náskok a měli co nejdřív klid,“ říká vysoký útočník Energie. Petr Kumstát ještě ale může ovládnout osobní statistiky, když se může stát nejlepším soutěžem celého ročníku. Na druhého Petra Tona momentálně má náskok jedné branky. „V této situaci je to to poslední, na co bych měl myslet. Po dnešku jsem zklamaný, že jsme nedali gól a prohráli,“ uzavírá Petr Kumstát krátké ohlédnutí za utkáním.

Související články

Preview k zápasu | čt 23.2.2012

Překoná Energie v Třinci klubový rekord?