HC Energie Karlovy Vary

Junioři narazí ve čtvrtfinále na Kometu Brno

Poté, co karlovarští hráči proklouzli na poslední chvíli mezi nejlepší čtyřku v tabulce extraligy, bylo jasné, že si zahrají čtvrtfinále, a to s někým z předkola. Čekat museli do čtvrtka, kdy přes Plzeň postoupilo Brno, se kterým se karlovarská Energie utká. Kometa skončila po základní části na pátém místě přesně za Energií, od které dělil Jihomoravany jediný bod. Systém play-off si přiblížíme v článku.

Systém play-off NOEN extraligy juniorů

Poté, co se spolu utkaly týmy, které se po základní části extraligy umístily na 5.-12. místě v předkole, vykrystalizovaly dvojice pro čtvrtfinále. To se stejně jako semifinále hraje na dva vítězné zápasy. Začíná se na ledě týmu, který se po základní části umístil na horší pozici, aby se následně na druhý, případně třetí zápas přejelo k týmu, který se v tabulce umístil z dvojice týmů lépe. Změna přijde až ve finále, která se hraje na pouhý jeden zápas na ledě v tabulce lepšího soupeře po základní části.

Čtvrtfinále proti Kometě

Jak už bylo několikrát poznamenáno, utká se Energie s Kometou. S brněnským soupeřem se letos utkali energetici dvakrát. V obou střetnutích se z výhry radoval domácí tým. V prvním zápase na karlovarském ledě vyhrála Energie v poměru 2:1 po brankách Vrány a Kverky z první třetiny. Na to už Kometa dokázala odpovědět pouze snížením ze 48. minuty. První utkání tak dopadlo pro Západočechy. To druhé, ve kterém oba týmy zkřížily hokejky na ledě brněnské Kajot Areny, dopadlo lépe pro domácí. Zápas skončil 2:1 po samostatných nájezdech a jedinou branku zelenobílých dokázal vstřelit Lukáš Klíma. Na toho bude Energie hodně spoléhat, jelikož patří k nejzkušenějším hráčům kádru, který chce po loňském finálovém neúspěchu dosáhnout na pozici nejvyšší.

Zápasy se odehrají následovně:
ČF1: Kometa Brno - Energie Karlovy Vary 18.3. 2012 v 18:00
ČF2: Energie Karlovy Vary - Kometa Brno 20.3. 2012 v 18:00
Případný třetí zápas:
ČF3: Energie Karlovy Vary - Kometa Brno 21.3. 2012 v 18:00