HC Energie Karlovy Vary

Šimon Bečka v rozhovoru po vypadnutí z play-off

Dorostenci nedokázali otočit vývoj osmifinálové série proti Liberci, když se z Podještědí vraceli s tříbrankovým deficitem po prohře 2:5. Důležitostí utkání si byl vědom i kapitán týmu starších dorostenců, Šimon Bečka (na snímku). I pro něj byla letošní šance poslední, kdy mohl zabojovat o nějaké lepší umístění v konečném pořadí. Příští rok mu to už nebude, kvůli věku, umožněno. „Mrzí mě to,“ řekl mladý útočník úvodem.

Mladý nadějný útočník byl po utkání hodně skleslý. „O tom, že jsme nepostoupili, rozhodl první zápas v Liberci,“ řekl Bečka. Sám nejproduktivnější energetik v nadstavbové části dorostenecké extraligy měl na libereckém ledě hodně šancí. „Měl jsem nějaké šance jak tam, tak i tady v KV Areně. Bohužel mi tam žádná nespadla,“ pokračoval Bečka.

„V Liberci na nás soupeř vlétl, nasypal nám čtyři branky a my jediné, co jsme zvládli, bylo snížit. Do domácího utkání jsme vstupovali s tím, že prohráváme 0:3, dali jsme dva góly, ale třetí jsme vstřelit nedokázali,“ smutnil mladý centr. „Ve třetí třetině jsme dokonce dali tyčku,“ vracel se Bečka slovy ke smolné akci, ve které chyběl Západočechům opravdu kousek.

„Soupeř měl holt nakonec víc štěstí,“ krčí rameny Bečka. Na otázku na výborné semknutí týmu v domácím utkání odpověděl slovy: „Do domácího utkání jsme se snažili jít naplno, nechali jsme na ledě všechno, ale bohužel to nestačilo. Pro některé z nás to byla poslední šance v dorostu na to, abychom postoupili výš. Uvidíme, třeba se to klukům povede za rok, nebo až někomu po nás,“ řekl forvard na závěr rozhovoru.